Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Ortalikta inanilmaz bir bilgi kirliligi var, kim ne yiyince ne aldigini ogrenmek icin akla karayi seciyor. Kimi yumurta yediginde 3gr protein aldigini dusunuyor kahvaltida 6 tane gomuyor. Kimi tanesinde 8gr protein oldugunu zannedip 2 tane haslayip gununu mutlu geciriyor. Bu konudaki bilgi kirliliginin haddi hesabi yok. Bir de yetmezmis gibi paketlenmis urunlerin ayni turde olmalarina ragmen farkli markalarda besin degerlerinin farkli olabilmesi olgusu var. Ayni sey supplementlar icin de gecerli, dogal besinlerle kolayca ulasilabilecek hedeflere uzak gozuyle bakip tonla para vererek besin takviyeleri aliniyor. Iste bu yuzden ufak bir hesaplama tablosu yaptim. Cevap verebilmeyi bekledigim sorular icinde; 1. Hangi yiyecekten ne kadar ve ne cesit besin aliyoruz? 2. Bu besinlerin dagilimi nedir? 3. Yedigimiz kutlenin aldigimiz besine orani nedir? 4. Proteinin grami basina ne kadar para veriyoruz? 5. Verilen lira basina en verimli dagilim nedir? Bunun icin bir cok urunun "enerji ve besin ogeleri" tablosuna ihtiyac var. Marketten aldiginiz parcanin ustundeki tabloda yazanlari ve fiyatini verecegim linkteki form'a girmenizi istiyorum. Sirf spor genele her gun post atan 5-6 kisi haftalik market alisverisindeki temel besinlerden 2 -3 tanesini yazsa 2 haftada hayli dolu ve dogru bir tablomuz olmus olur. ornek besin tablosu besin.jpg topu topu 4 kalem bilgi giriliyor yani. Protein, yag, karb, fiyat. Tablonun ortaya cikmasiyla burada supplement ve diet soranlarin da bir cok sorusu yanitlanmis olur diye dusunuyorum. Ornegin x marka whey urunden 1 olcek fiyatini ve icerdigi proteini bilecegimiz icin alinan supplement parasina o besini baska bir sekilde karsilanip karsilanamadigi gibi seyleri daha net gorucez. nerdgasm >> TIK << Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 bu projeyi destekliyorum. haydi siz de destek çıkın. en ucuza en çok protein içeren, en kaliteli besinler neymiş, markasına kadar elimizde olsun. bi de tozcularla aramdaki savaş da sonlansın artık, hangisi daha mantıklıysa ortaya çıksın. güncelde başlığı gördükçe, o ton balığını, light yoğurdu yerken, peyniri kapağını ilk kez açıp suyunu dökerken aklınıza gelsin ve doldurun formu. arada vgde falan da hatırlatırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 lor peynir en proteinli peynirmiş. yazın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
interperez Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Çok güzel olmuş bu.p90x'e başladım yanlız diyet listesi yok elimde. Bende full protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum. Bu arada öğle menümde 160 gr konserve balık var onun için verdiğin linkteki formu doldurdum yararlı olur umarım. Havaya girdim baya plastik tabak çatal aldım öğlenleri dairedeki elemanlarla fix etli ekmek, iskender rutinini bozup evden getirdiğim yımırta veya konserve balıkla yoluma devam etmeyi düşünüyorum. Sabah bu arada 1 adet yumurta yedim.Başka bir şey yemedim. Öğlen menüde 160 gr konserve balık var. Akşam da tavuk yemeyi düşünüyorum. Nerdeyse hiç ekmek tüketmiyorum yanlız bi zararı olur mu ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 abi yabancilarin ona benzer bir sitesi vardi .dur bulursam ekleyeyim edik. calory king Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 guzel (tu) Ama iste mutfaklarimizda ufak farkliliklar var, satilan seyler de cogu zaman ayni degil. lean tavuk eti etc cok farketmiyor elbette ama ornegin onlarin greek yogurt dedigiyle bizim yogurtlarimizin alakasi yok. Bir de en onemli ikinci kriter olan fiyat icin bi database olusmasi gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 sanssizsansli said: lor peynir en proteinli peynirmiş. yazın. superfoodun allahı ya. alıyosanız bundan alın. http://megamarket.com.tr/MegaMarketResimler/UrunResim/Y%C3%96RSAN%20LOR%20PEYN%C4%B0R%C4%B0%20750%20GR.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 interperez said: Nerdeyse hiç ekmek tüketmiyorum yanlız bi zararı olur mu ki ? Cok iyi yapiyorsun, vucut eksikligini hissetmeyecek zaten merak etme. Yalniz bu kadar protein intake i lifli seyler yiyerek ve bol bol su icerek destekelemek gerekli. Herkesin sindirim sisteminin tepkisi ayni olmuyor elbette ama zaten sindirmesi zor olan bi besini vucut icin daha zor hale getirmemek gerekli. Uzun vadede bosaltim zorluklari , hazimsizlik v.b. gibi olasi seylerle erkenden mucadele etmek lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 sindirim için limon yiyin veya suyunu için abi. ben cocuklugumdan beri aç gibi yiyorum ama daha benden başka yiyen görmedim. suyunu içersiniz heralde sdf. yedikten 7-8 saat içinde bağırsakta ne var ne yok boşaltıyosunuz çok rahat bir şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Su lor peynirinin tuzsuz olanini bulamiyorum bir turlu, izmirde her yerde vardi. Kipaya haftalardir soruyorum panorada ya kalmadi diyorlar ya henuz gelmedi diyorlar. Moriarty, motivational pic ler icin verdigin mesaiyi bu konuda da bekliyorum. Ornegin sen de supplementlari girebilirsin. Karsilastirmak icin veri olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 tamamdır abi sen iste yeter ki. bu arada yörsan önermemin sebebi, lorlar arasında en iyi değerlere sahip olması. yağ neredeyse hiç hiç yok, proteini yüksek diğerlerine göre. diğer neden olarakta yemesi rahat. diğerlerinin bi kere yedin mi paketlemesi falan cok buyuk dert. bunda direk çatalı daldırıp yiyip buzdolabına rahat rahat koyuyosun kapagı kapatıp. migros sanal marketten alıyorum bunu ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 interperez said: Bu arada öğle menümde 160 gr konserve balık var onun için verdiğin linkteki formu doldurdum yararlı olur umarım. Girdiye baktim simdi , eline saglik. Yalniz bisey dikkatimi cekti, bu konserveler icin gecerli bi durum var. Bir konservenin iceriginin agirligi orn. balik+yag seklinde yaziliyor, bir de suzme agirlik yaziliyor. 160gr baligin, 40gr protein icerip 9 lira olmasi bana biraz Dardanel disi geldi. Suzme agirligi yazdigimizda daha net karsilastirma imkanimiz olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KehKeh Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 sabahları müsli iyi oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
interperez Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 KehKeh said: Abi o karbonhidrat değerinin yanında bişiler yazınca bile(ne kadar düşük olursa olsun) irrite oluyorum artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
interperez Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 KHaRoN said: interperez said: Bu arada öğle menümde 160 gr konserve balık var onun için verdiğin linkteki formu doldurdum yararlı olur umarım. Girdiye baktim simdi , eline saglik. Yalniz bisey dikkatimi cekti, bu konserveler icin gecerli bi durum var. Bir konservenin iceriginin agirligi orn. balik+yag seklinde yaziliyor, bir de suzme agirlik yaziliyor. 160gr baligin, 40gr protein icerip 9 lira olmasi bana biraz Dardanel disi geldi. Suzme agirligi yazdigimizda daha net karsilastirma imkanimiz olur. ahah spam gibi oluyorda yanlız ; http://www.hepsiburada.com/liste/dardanel-ton-ton-ton-baligi-160x2-gr-3-al-2-ode/productDetails.aspx?productId=zydarom501c1023&categoryId=60002199 960 gr 18 tl. 100 gr 24 gr protein var. 18 tl ye 240 gr protein filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KehKeh Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 interperez said: KehKeh said: Abi o karbonhidrat değerinin yanında bişiler yazınca bile(ne kadar düşük olursa olsun) irrite oluyorum artık. Beni şeker irite ediyor, müsli dışında paket gıda tüketmiyorum, çayı kahveyi şekersiz içiyorum, tatlı yemiyorum, meyveyi çok az ve seyrek yiyorum. Alkol de içiyorum ama :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Güzel düşünmüşsün kardeş. Ben direk aklımdakileri yazayım: En ucuz protein kaynağı lor peyniri ve yumurta. En gerekli ve kaliteli protein kaynağı kırmızı et. Yağ olarak en kaliteli yağlar hayvansal yağlar. İçyağı kuyruk yağı gibi yağlar. Ardından tereyağı. En göz ardı edilen ve belki de en önemli olanlar baharatlar ve limon suyu, elma sirkesi vb gibi genel sağlık için çok faydalı olan şeyler. Bunların geldiği kaynaklar önemli esas. Lor peyniri için Kipa da ulusan tuzsuz lor var. Bu fena bir seçenek değil protein oranını bilmiyorum fakat genelde piyasadaki lorların 100 gr da 15-25 gr arasındadır protein. Ben tereyağını ve loru marketden değil bir dükkandan alıyorum doğal ürünler satan bir dükkan. 800 gr tereyağı filan alıyorum 15 tl veriyorum. Aldığım lorun kg su 10 tl. Bu ikisi 1 hafta yetebilir. Haftalık 1,5 kg kuzu eti 50-60 tl ye geliyor. Bunların dışında kalanlar muz, sebze, sarımsak, zencefil, baharatlar, limon vs desen onada verilecek para 30-40 tl yi bulur. Görüldüğü gibi haftalık gıda masrafım kabaca 125 tl yi buluyor. Takviye olarak sadece dönemsel balık yağı kullanıyorum. Oda şu an bitmek üzere mesela bir daha almam. 100 gr kuzu etinde 25 gr protein var. 100 gr lor da 15-25 gr protein var. 100 gr tereyağında 75-80 gr saf yağ var. Onun dışında 700-800 kcal var. Bu tereyağ kesinlikle endüstriyel yağ değil doğal tereyağı olmalı. Tereyağ dışında ne yazık ki düzgün yağ kaynağı yok. Doğal zeytinyağı bulacam diye uğraşmayın bence direk doğal tereyağı bulun. Birinci protein kaynağı her zaman kırmızı et olmalıdır spor yapın yapmayın.Benim kendim için belirlediğim miktar 150-200 gr. Eğer ağırlık çalışması yapıyorsanız hesaplı protein kaynağı için üç seçeneğiz var. lor peyniri, yumurta ve tavuk. Yumurta ve tavuğu otomatikman eliyorum. Geriye bir tek lor kalıyor. Siz seviyorsanız onları da tüketebilirsiniz. Genel sağlık için tüketmeseniz daha iyi olur ama yine de siz bilirsiniz. Tavuk hindi tonbalığı kırmızı etin yerini hiç bir zaman tutamıyor ne yazık ki. Karb kaynağı olarak en uygunları patates ve muz. Ben lor ile karıştırdığım ve sevdiğim için muzu tercih ediyorum. Geçen seneye oranla biraz pahalandı muz. Pazardan almıyorum bittikçe bimden gidip alıyorum. Hepsinin dışında bu kadar uğraşıp hazırladığınız alışveriş listenizdeki gıdaları en verimli şekilde sindirebilmek istiyorsanız şu şekilde yapmanız gerek: Etleri kaynar suda 2-3 dk bekletip yiyin. Yarı çiğ olmalı. Sebzeler de bu şekilde 2-3 dk bekletilip yenmeli. Yarı çiğ. Yumurta ve tavuk içinde aynısı geçerli. Lor ve meyveler zaten çiğ yeniyor. Düzgün bir sindirim için besinleri tamamen çiğ yemekten kaçının bu iyi bir şey değil. Besinler çok pişerse besin değerlerini kaybetmiyor. Fakat kendi araştırmalarıma göre gördüm ki kırmızı et ve sebzelerin içindeki bazı değerler iyice pişince yok oluyor. Eğer yarı çiğ yarı pişmiş olursa her anlamda gayet avantajlı oluyorsunuz. Onun dışında hepsinden önemlisi gıdaları tamamen sindirebilmek için lokmaları en az 50 kere çiğnemeniz gerek. Bununla ne uğraşıcam ya diyorsanız benim gibi gıdaların tamamını ezip yiyebilirsiniz. Eğer bu ezme işi size mantıklı geldiyse bir gün içinde yiyeceğiniz şeyleri sabah erkenden uyanıp hazırlayın ve buzdolabına koymayın. Macun kıvamı şekilde ezdiğiniz şeyleri bir kaba koyun öğlen işte yersiniz. Akşam da eve dönerken yersiniz. Çünkü antrenman yapınca veya acıkınca doğru gıdaya ulaşımınız olmazsa mecburen başka gıdaları yersiniz. Yolda gelirken açsınızdır yol üzerinde yememeniz gereken bir şey vardır gidersiniz onu yersiniz. Bu çok normal bir durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 KHaRoN said: Su lor peynirinin tuzsuz olanini bulamiyorum bir turlu, izmirde her yerde vardi. Kipaya haftalardir soruyorum panorada ya kalmadi diyorlar ya henuz gelmedi diyorlar. Moriarty, motivational pic ler icin verdigin mesaiyi bu konuda da bekliyorum. Ornegin sen de supplementlari girebilirsin. Karsilastirmak icin veri olsun. i c what u did Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 interperez said: KehKeh said: Abi o karbonhidrat değerinin yanında bişiler yazınca bile(ne kadar düşük olursa olsun) irrite oluyorum artık. o kadar da carbophobe olmayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 olm aklınızdakileri yazın da forma veri de girin veri lazım bize. sohbet başlığı olmasın bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 tiLi said: KHaRoN said: Su lor peynirinin tuzsuz olanini bulamiyorum bir turlu, izmirde her yerde vardi. Kipaya haftalardir soruyorum panorada ya kalmadi diyorlar ya henuz gelmedi diyorlar. Moriarty, motivational pic ler icin verdigin mesaiyi bu konuda da bekliyorum. Ornegin sen de supplementlari girebilirsin. Karsilastirmak icin veri olsun. i c what u did sadfghjk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 benim yediklerimi almaya yetmez database. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Ohohohohhhh Şükrünün bu huyunu hiç bilmiyorduk, yediklerimi uçuca eklesek burdan Bostona yol olur diyor, vaybe godoşluğun da bi sınırı olmalı arkadaş!! nasıl iştir bu kıllı kıllı adamlar birbirine cıkcıkcık Allahu Teala ıslah etsin seni nediyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 kardes godos baska bisey, karistirdin sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2014 godoş karısını kızını pazarlayana deniyor. lan ben sürekli typo yapıyorum beyin tümörü mü var acaba bende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar