Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Kızı İngiltere'ye Giderse

Hannibal44

Öne çıkan mesajlar

Baggio said:

Bak şimdi abisi;

- İnsanlara durup dururken cahil, yetersiz, beyinsiz vs. kendince minik hakaretler sokuşturmak,
- "Bak size laf yetiştiririm, yine laf sokayım demişler olmamış :))))))))))))))))))))" gibi değişik şirinlikler yapmak,
- Bu ilk iki maddeyi sürekli bir sidik yarışı, marifet, üstünlük gibi bir zorunluluk tadında her bir mesaja tek tek cevap vermeye kasarak yapmak,
- Karşı görüşlere asla hak vermeyerek daima kendi görüşünü diretmeye çalışmak ve buradan ayrı bir sidik yarışına ulaşmak,
- Senin fikrine katılmayan insanları genellemek,
- Genellemeye haddin olmadığı ya da genellemenin epey yanlış olduğu yüzüne vurulduğunda, haksızlığını kapatma çabasıyla akışın şirinlikler adımına geri dönmek,
- Milletin kötü İngilizce konuşmasına laf edip "megolaman" yazacak kadar dil bilgisine sahip olmak, diğer yandan "zıçmak" falan yazmayı esprili zannetmek,

... gibi maddeler hep hor görülmene ve baştan kaybetmene sebep oluyor. Öz eleştiri yapman gereken noktalar bunlar. İnşallah ergensindir yani de günahını almamışımdır, yok olgun bir birey olması gereken yaşa gelmiş de hala böyle devranıyorsan zaten epey üzücü.

Burada senelerdir yurt dışında başarıyla yaşayan insanlar da var, çocukluğundan beri İngilizce ile büyümüş insanlar da, başarılı bir iş ya da akademisyen hayatı olanlar da. Binbir çeşit insan var. Hepsinden "daha haklı" olmaya çalışacaksan ve hatalı/eksik görüşlerini geliştirmek gibi bir amacın yoksa; sırf burada değil, hiçbir sosyal ortamda diyalog kurarak zamanını ziyan etmene gerek yok.

Şu "kezban İngiltere'ye gitmiş konuşmaya bak ahah" diye laf ettiğin kızlar da ortaya bir argüman koyup ölümüne savunmaya çalıştıklarında aynı senin gibi davranıyorlar. Madem onlardan bu kadar nefret ediyorsun, onlara bu kadar benzeme.

Topiği daha bugün görmüş ve daha önce seninle münakaşaya falan girmemiş bir büyüğün olarak gerçekten çok çok samimi bir tavsiye bu. Almaz da çizginde devam edersen çok umrumda olur mu? Ne yalan söyleyeyim, hayır. Yine de ben görevimi yapayım dedim.

Sevgiler.

TLDR: Ahmet Çakar gibisin, bence düzel.

Abicim çok haklısın sonunda aklı başında birini buldum sanırım.

Yazdığın maddeleri tek tek okudum. Yalnız bu maddeleri ben değil, bana laf yetiştirenler yapıyor :) Ben bu videoyu işin açıkçası cezmikalorifer'de gördüm ve sadece gülüp geçtim ve burada paylaştım. Olay bu yani. Yanlış mı bu ? (Belki konu başlığı yanlış olabilir ama onu da direkt kopyala yapıştır yaptım) Ayrıca ingilizcelerini falan eleştirdiğimde yok gene oraya dem vurmuşsun ama göz var izan var kızların konuşurkenki tavırları çok mu normal sizce ? Nese ben konuyu açtıktan sonra "sana ne lan milletin nasıl konuştuğundan" diyeni tutun "aklın yok fikrin var", "ne ezik ve liseli bir konu bu" var tarzında hakaretvari cevap verenler oldu. Benim de doğal olarak kendimi savunmam gerekti. (Ben konu başında herhangi bir söylemde bulunmadım videoyu paylaşıp güldüm sadece) Konunun başından itibaren okuyacak olursan bunları görebilirsin. Bunların hepsini buraya alıntılamak istemiyorum şimdi. Normalde yapmam böyle şeyler ama üstteki mesajda neden yaptığımı açıkladım.(mesela adam herkesin aksanı iyi olmayabilir diyor bu konuşmaları aksandan dolayı olduğunu düşünüyor ve birde üstüne bana fırça atıyor bu adama cevap vermeyeyim mi yani ?) Yani bu yazdığın maddeler birebir onlar için geçerli. Hakaret edilmediği sürece herkesin düşüncesine saygım var ama ortaya bir düşünce atılmıyor ki yani "tez-antitez" olayı bile yok direkt baltalama var. Dediğim gibi abicim konunun başından itibaren okursan benim hiçbir artniyetim olmadığını bu tartışmayı daha sonradan gelen o 2-3 megaloman arkadaşın çıkarttığını göreceksin. Tartışma bile değil aslında tam olarak.

Ayrıca pek ergen sayılmam. Özel bir firmada IT biriminde yöneticilik yapıyorum ve işim gereği çoğu insanla normal bir şekilde tartışabiliyorum. Sosyal özürlü bir insan olduğumu düşünme sakın.

Sevgilerimle
Sosyal ağlarda paylaş

Hannibal44 said:

NoTwisT said:

Abi konusamasin dogru duzgun sana ne lan. Senin paranla mi gitti oraya da canin yandi?

Amerika'ya gidin gorun, sirketlerin ust duzey elemanlari, IT sektoru falan, adamlarin yarisinda kol gibi aksan var.

Ay ingilizcem kotu dur konusup rezil olmayayim diyen mallar internetten baskalarina bok atarken kendine guveni olanlar 3 kurusluk ingilizceleriyle yardiriyor piyasada.

Isini halledebiliyorsan iyidir ingilizcen, gerisi fasa fiso.

Al işte bir sazan daha. Aksanın daha ne demek olduğunu bilmiyorsun. Hala bu kızların bu şekilde konuşmasını aksandan kaynaklı olduğunu düşünüyorsun. Bir de gelip bana laf sokacaksın o küçük beyninle :) Önce bir araştır aksan nedir, aksan kötü olunca gramerin yanlış mı olması gerekiyor bre dümbüz ? Ha pardon sen de şimidi çıkarsın bir özel kolej mezunuyum dersin değil mi ? :) Hatta dilcisindir kesin.

Laf sokmayayım diyorum ama dayanamıyorum böyle tipleri görünce.

"Aksanın daha ne demek olduğunu bilmiyorsun. Hala bu kızların bu şekilde konuşmasını aksandan kaynaklı olduğunu düşünüyorsun"
Anlaya anlaya bunu mu anladin yazdiklarimdan?

Nasil hirs yapmis altta kalmiyayim diye belli degil. Okudugunu anlamaktan aciz, tutup hakaret ediyor bide. 3 vakte banlanirsin sen, antipatik herif.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...