felixxx Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Dinimizce öngörülen bu bayrama dünyaca iyi gözle bakılmıyor. Aslında dıştan bakışta pek de hoş birşey değil kurban verme bayramı. Topluma açık yerlerde kurban kesmek ayrı bi yara. İsteyen kişinin kapalı kesim merkezinde de gidip kestirmesi de sadisttik biraz. Bence bu bayramda da şeker dağıtılsın, Zaten her zaman soframızdaki etler kesilen hayvanların etleri. AB'liler bu bayramı hoş karşılamıor tabi. Kaldıracağımız anlamına da gelmez, al sana paradox[signature][hline]Hold me my sweet,Hold me love,Hold me god... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Topluma açık yerlerde koyun kesmek hoş kaçmaz tabi. Kestinmi sokaklarda, camilerde adam kesecen. O zaman olur, ab ye de alırlar.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 modern kesim merkezleri var çoğu kurban satış merkezlerinde, önceki yıllara nazaran ilerleme var bu konuda ama ne yazıkki sokak ortasında veya hijyenik olmayan koşullarda kesilmiş kurbanlıklara rastlıyacağız birde ab nin hoşgörüp görmemesini nerden çıkarıyorsun + hoşgörmese kaç yazcak ayrıca dünyada kurban bayramında kesilen kurbanlıklarla, normal zamnda kesilenler arasında herhangi bir fark yok ayrıca bu bayram sayesinde, açlık sınırın altında yaşamaya çalışan aileler, sofrasında et yiyebiliyor [Bu mesaj forgiver tarafından 10 Ocak 2005 09:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
felixxx Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 evet, Zaten soframıza gelen etler her zaman kesilen hayvanların etleri ama, bu bayram hayvan kesme bayramı gibi bişeye çevirio halk[signature][hline]Hold me my sweet,Hold me love,Hold me god... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nindalf Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 felix dogru söylemiş sokaklarda otobanlarda hayvan kesersek tabiki hayvan kesme bayramı olarak gözükür dısarıdan...[signature][hline]defaultgame WoW TeaM AAL '05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 kurban bayramında kurbanlık hayvanlar kesilir. dolayısıyla halkta kurbanlık hayvan kescektir. bayram olmasının sebepleri: maddi gücü olmayan insanlarnnda karınlarını doyurabilmesi, hac ibadeti yapan insanların ibadetlerini tamamladıktan sonra kurban vermesi, akraba ziyaretlerinin olması, çocuların bayram harçlıklarıyla sevindirilmesi bu kadar güzel olan bişeyden tartışma çıkarmaya çalışmak iyi bir davranış değildir[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 ben de boğa güreşlerinin yasaklanmasını istiyorum o zaman. En azından kurban bayramının bi anlamı var..[signature][hline] Awake... for all is dying, even the dead We are our Past failing to come back All of us visionaires.. ..with a rope around our neck... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Açıkcası bende sokaklarda gelişigüzel kesilen hayvanlardan rahatsız oluyorum. Yani kurbanlar için belli alanlar olsun orda kesilsin. Sokağa bir çıkıyprsun heryer kan revan içinde oluyor, koku rahatsız ediyor.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 en azından hijyenik sayılabilcek kesim merkezleri var, ama yeterli değil, yaygın değil zaten istanbul için konuşmak gerekirse istanbulda kurban bayramı hariç canlı hayvan kesimi yapan yer olduğunu sanmıyorum, istanbul dışı ve çevresi illere kaydırılmıştır bu kesim merkezleri birde artık insanlar eskisi gibi asfaltta kesmiyo en azından toprak arazide kesiyor, sakatat gömülüyo filan kurbalığı caddede kesmekler, sokağa sümkürmek veya çöp atmak arasında herhangi bir mantık varki yok, sadece olay büyük çevre kirliliği boyutuna olaşıyo en azndan toprak arizelerde kesim yapılması sahip olunan imkanlar doğrultusunda ginede temiz bir koşul oluçmasa şimdlk en mantıklısı[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nartanesi Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Olayın AB boyutunu bir tarafa bırakırsak kurban üzerine konuşulacak çok şey var... AB istese de istemese de bu toplumun büyük bir çoğunluğu artık sokaklarda kan görmek istemiyor ama yooook birileri "bak ben kurban kestim" diye herkese göstersin diye biz bayram günleri demirsi kan kokusunu solumak zorunda kalıyoruz şehrin bazı bölgelerinde ki hem etin mikrop kapması hem de etraftaki kanda mikroorganizmaların çabuk üreyip çevreye hastalık saçması açısından son derece sağlıksız. Bu birinci ayıp. Çünkü kurban bir yardımlaşma ise yerdımda kendini gösterme olmaz. Ayrıca artık kurbanın anlamı da es geçiliyor. Gerçekten de kilosu 20 milyon civarındayken et pek çok eve giremiyor ve maksat bu konuda halk olarak birşeyler yapmak. Ama ben biliyorum ki bu bayram da ülkemin sevgili insanları birbirlerine et götürecekler takas misali, ve ihtiyacı olanlar alamazken kimilerinin buzlukları etle dolacak... İşte bu da ikinci ayıp. Hatta olayın bu boyutu ayıp kelimesinden çok günaha girer çünkü bu durumda yapılan şey kurban değil hayvan katliamıdır. Eh "çevremde verecek kimse yok tanıdığım kimse yok verecek" diyenlere de istedikleri kadar çocuk esirgeme kurumu adresi verebilirim, tabii etleri bırakıp gitmek yerine pişirilip yedirilmesi safhasında orada bulunmaları koşuluyla...[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam [Bu mesaj Nartanesi tarafından 10 Ocak 2005 11:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 ya şimdi hadise sadece kurban bayramıyla bitmiyor.mesela bir bina, şirket, fabrika vs açılışındada böyle çot diye sokağa yatırıp şehrin ortasında kurban kesiyorlar, etraf kan gölü oluyor.bayram kötü değil, ama bilinçsiz insan zihniyeti onu bu hale getiriyor.hayvana (ve çevreye) eziyet etmeden kesmeyi ne yazıkki başaramıyoruz...elbette steril ve doğru şekilde kurban kesilen merkezler var ama bunlar kesmek isteyen insan sayısına göre çok az.sonuç olarak her bayram gördüğümüz otoyol kenarında, sokak ortasında kesim hadiseleri oluyor.bi de arasıra kesecekleri hayvanları kaçırıyorlar ellerinden o dahada dramatik.bu sefer sokaklar kan gölüne döneceğine trafik keşmekeşe dönüyor, bilmemekaçsaat polis zabıta uğraşıyor ondan sonra.hatta kaçan kurbanlıkları yakalamak için ekip bile oluşturulmuştu galiba...bu bayramı toptan kaldırsak daha fazla sevaba gireriz herhalde çünkü yararından çok zararı var :) @Bone: bone üzülme galiba AB o konuda kokoreçin steril ve sağlıklı yerlerde yapılması şartıyla serbest bırakacak hehe =)[signature][hline]Azmodai, 18 Aralık 2004 20:28 tarihinde demiş ki: arkadan ben bile cok guzel gorunebilirim kimilerine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 aslında olay insanda bitiyor[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nartanesi Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 said: forgiver, 10 Ocak 2005 11:08 tarihinde demiş ki: aslında olay insanda bitiyor ya biz boşuna böyle uzun uzun yazdık :) bak işte adam tek cümlede bitirdi.[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 İş için kesilen 1-2 kurban ile aynı gün aynı saatte Türkiye çapında kesilen koyunları nasıl karşılaştırıyorsun anlamadım. İş için kesilen daha soğumadan yüzülür temizlenir çünkü işçiler yiyecektir ona iyi bakarlar. Bir sürü kurban kestirdim iş için ama bir kez bile "Buraların haline, temzileyin" dememize gerek kalmadı. İşçiler çalışacağı yeri temiz tutar.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 yok abso alınma orada genelleme yaparak hata yapmış olabilirim.ama mesela televizyondan görüyoruz işte medyada şov yapmak için (devlet kurumlarının açılışında bile) bu şekilde kurban kesiliyor.hatta aslında gelen önemli kişilere yalakalık yapmak içinde kestirilebiliyor...sırf görüntü olsun diye yani :)[signature][hline]Azmodai, 18 Aralık 2004 20:28 tarihinde demiş ki: arkadan ben bile cok guzel gorunebilirim kimilerine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Atalarınız bu gelenek ve göreneklerle buyudu şikayetcı olsalar bıle bunu yapmak zorundaydılar cunkı ınanclarıydı yanı kan gormek ve kokusu acıkcası ben cok severım!!:D[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Bende gercekten cok severım yanı ciddi ciddi *! dişlerinin sivriliği belirginleşir* çok sevevim..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Ben sevmem kesilme anını. Kurban öldükten sonraki yüzme kısmını izlerim genelde ama kesim anını sevmiyorum.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nartanesi Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 said: Absolut, 10 Ocak 2005 11:52 tarihinde demiş ki: Ben sevmem kesilme anını. Kurban öldükten sonraki yüzme kısmını izlerim genelde ama kesim anını sevmiyorum. yapma ya... yüzülmesinin nasıl seyrediosun? niye seyrediyosun? bunun mantığı nedir lütfen açıklar mısın? :-?[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Deri ile etin bir bıçak darbesi ile ayrılma sesi koşuma gidiyor.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nartanesi Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 said: Absolut, 10 Ocak 2005 12:00 tarihinde demiş ki: Deri ile etin bir bıçak darbesi ile ayrılma sesi koşuma gidiyor. E güssel tabi... Bu da ayrı bi zevk... *! tırsar * :-O Sadece hayvanlarda hoşuna gidiyo di mi? İnsanlarda o kadar güzel ses çıkmaz hem... Di mi?[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 İnsan yüzülmesine şahit olmadım ama çıkmaması lazım öyle bir ses. Bizim derimiz pek bi ince :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 bu ne ya herkez vampir olmuş :) dün gece kopan kıyametten sonra normaldir tabi herkesin şirazesi kaydı lol[signature][hline]Azmodai, 18 Aralık 2004 20:28 tarihinde demiş ki: arkadan ben bile cok guzel gorunebilirim kimilerine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nindalf Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Ya bence amac yoksul insanların karnını doyurmak ise onlara maddi yardım da yapılabilir kanısındayım...[signature][hline]defaultgame WoW TeaM AAL '05 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Ben her türlü anını izliyorum ama sadece izliyorum yani inancın farkli düşüncem farkli benim icin kan olmasi yetiyov..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)* §Bounty Hunter§ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar