Theridone Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 huun said: ilk turda yarıdan fazlası katılması lazım karar alabilmeleri için. yarıdan fazlası gelmezse bir kere daha çağrı yaparlar katılanların yarıdan fazlasının aldığı karar uygulanır. Su da soyle gecerli; Ornegin binanin ortak bir mulku var, Kapici dairesi gibi. Onun kiraya verilmesi gerekiyor binanin para ihtiyacindan dolayi. Bu durumda o coklugu degil, oy birligi gerekiyor. Diger konularda huun un dedigi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 emekli albay mısın nesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 site yönetciliği maaşı epey iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 3 ayri sitede yoneticilik yapan biri olarak odemek zorundasin. Kaldiki yok oyle ben zemin katta asansor kullanmiyorum. Komsuna gitmiyor musun? Apartmanin degeri asansorden dolayi yuksek sende bundan yararlaniyorsun vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 nienna said: şimdi site yönetimi asansörü değiştirdi. öncesinde herhangi bir bildiri almadık, imza atmadık, giriş katta oturuyoruz; asansörün yanına bile yaklaşmıyoruz. ama bir şekilde borcu bütün hanelere böldüler. öncesinde herhangi bir oylama ya da rıza alma işlemi de yapılmadı. bugün borç icra vs için aramışlar. evde olmadığım için "götünüze sokun asansörü" diyemedim. şimdi hukuki olarak yerimiz nedir? bu borcu ödememe, itiraz etme hakkımız saklı mıdır? Siz yöneticiyi seçerken alacağı tüm kararları başından kabul etmiş bulunmaktasınız zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 padişah seçmiyosun olm, yönetici seçiyon sdfsd 2 tane de yardımcısı ya da inceleyicisi olur yöneticinin. geri kalanlar kontrgerilla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 + olarak giriş kattakinin asansöre katılma sebebi daireyi satarken daire özelliklerine asansörlü bina yazmasından kaynaklanmaktadır. Asansörü kullanmasa bile apartmanda asansör var olması dairenin fiyatını artıracağı için her türden asansöre katkısı olması gerekmektedir. Eve girerken kullanmayabilirsiniz ama üst kattaki yada en üst kattaki komşunuza giderken mutlaka asansörü kullancak olmanızdır. Atıyorum size gelen misafir dairenizin giriş katta olduğunu unutup direk asansörle bir üst kata çıkabilir. Buda sizin yüzünüzden asansör kullanımına yol açabilir. Dediğim gibi kendi apartmanımda yönetici olduğum için bu konuları iyi biliyorum. Yönetici her yapılanı tek tek onay almak zorunda değildir. Yönetici seçimi zamanında siz yetkiyi zaten çoğunlukla verdiğiniz için alacağı kararlara uyum göstermek zorundasınız. Bizim apartmanda 1. kattaki 10 aydır aidat vermiyordu. + ekstra 360 tl borcu vardı. Toplamda 860 TL olan borcunu icra yolu ile ve mahkeme ile çözdüm. Toplamda 1.700 TL ödemek zorunda kaldı. Biraz daha bastırsaydım kendi dairesinde oturamaz mecburiyetten kiralayacak hale gelecekti. Yalvar yakar üstüne gitmedim daha sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Yahu apartmanda yaşıosunuz, "alt kattayım asansörden çatıdan bana ne" denir mi? Apartmanı su bassa ve sizin ev gg olsa, "tek başıma ödeyeyim önemli değil sonuçta alt katta oturan benim" mi diyeceksiniz? Kendi yağımda kavrulucam ben diyen gidip müstakil ev alsın (alabiliosa elbet) Az empati cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Esh said: padişah seçmiyosun olm, yönetici seçiyon sdfsd 2 tane de yardımcısı ya da inceleyicisi olur yöneticinin. geri kalanlar kontrgerilla. Onlar 5 katlı 14 daireleri apartmanlarda olmuyor belirli sınırları var. Karar defterinde herşey yazıyor. Biz öyle yapiyoruz daha önemlisi bizim apartmanda 14 daire var ve 10 u bize ait olduğu için oy çoğunluğu bende oluyor. Bu böyle olacak dediğimde şak 10 oyu basabiliyorum kısacası panpa :) İstiyorlarsa itiraz etsinler 2 tanede dükkan var onlarda bizde ayıp olmasın diye onları ne iadata nede oylamaya tabii tutmadım bile çokda ezmeyelim diye :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Sequo said: Bizim apartmanda 1. kattaki 10 aydır aidat vermiyordu. + ekstra 360 tl borcu vardı. Toplamda 860 TL olan borcunu 100 50 tl aidat iyiymiş yahu hesabımı seveyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Dworgian said: Sequo said: Bizim apartmanda 1. kattaki 10 aydır aidat vermiyordu. + ekstra 360 tl borcu vardı. Toplamda 860 TL olan borcunu 100 tl aidat iyiymiş yahu Nasıl hesapladın lan 50 tl aidat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Sequo said: Nasıl hesapladın lan 50 tl aidat işte beynim yanmışsa demek ki bir de benim maslakta otururken ayda 125 + 45 aidat verdiğimi düşününec 50 tl cennet gibi geldi inanamadım bir an askldjaskl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Birde asansörü yenilememişlerdir arkadaş ondanda habersiz. Yeni kanun çıktı devlet kontrol ediyor eksik varsa kırmızı mührü basıyor. YTani asansörü kullanılamaz hale getiriyor. Eksikleri gidermeye calışıyorsunuz. Onları yapmışlardır bizde yaptık 2.750 TL tuttu. Arkadaşın apartmanda daha fazla eksik vardır 4.000 tutmuştur misal. Ve bu tür olaylarda bildiri yapılmaz. Devlet tarafından zorunlu tamir ve değişiklik olduğu için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Dworgian said: Sequo said: Nasıl hesapladın lan 50 tl aidat işte beynim yanmışsa demek ki bir de benim maslakta otururken ayda 125 + 45 aidat verdiğimi düşününec 50 tl cennet gibi geldi inanamadım bir an askldjaskl Apartman bu site değil ya. 14 daire var. Aylık elektrik gideri, Su gideri, apartman temizlik parası, asansör bakım parası dedik. Ekstra bişey yapacaksak daire sahipleri toplanır yaparız dedik. 50 TL topluyoruz 14 daire, 700 TL yapiyor her ay 200 TL apartmana kalıyor öyle düşün. Bu türde bir apartmanda daha fazla topluyorlarsa direk sikertiyorlar demektir:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 iyiymiş cidden ya. site qheyfi diye canıma ot tıkamışlar demek 2.5 sene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 abi bizim apartmanın starbuckstan aldığı aylık 5k var ya. ona rağmen hala aidat toplanıyo. hazineye bi baktım 40k mı ne birikmiş. dükkandan aldığın ortak alanı işgal parasını doğalgazı ödemeye kullanamıyomuşsun ama öyle salak bir kanun var. dedim kapalı otopark yapalım amk 100k olunca, napcaz kıcımıza mı sokcaz bu parayı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 sizin siteye 10 k mayisla kapici oluyum..biter.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Esh said: abi bizim apartmanın starbuckstan aldığı aylık 5k var ya. ona rağmen hala aidat toplanıyo. hazineye bi baktım 40k mı ne birikmiş. dükkandan aldığın ortak alanı işgal parasını doğalgazı ödemeye kullanamıyomuşsun ama öyle salak bir kanun var. dedim kapalı otopark yapalım amk 100k olunca, napcaz kıcımıza mı sokcaz bu parayı? Ödeyemiyorsun ne demek kanka ya. Biri nemalancak ondan kesin. Başka bir yere masraf gösterip gayette ödenir doğalgaz. İşlerine gelmiyor demek ki. Afedersin ama 40K yı ne yapacaklar mış? Üstüne bir de hala deynekçilere veriyorlar sizin otoparkı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 apartman eskiyo ya, polietilen su deposu falan yapıldı yeni, doğalgazda payölçere geçildi ama ne görevli maaşı ne de doğalgazı buradan ödeyebiliyosun. profesyonel şirket yapıyo bizim yöneticiliği mesela. her türlü dökümü görüyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 müteahite falan verseler de bitince satıp siktirip gitsem diye bakıyorum artık istanbula da sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Dworgian said: iyiymiş cidden ya. site qheyfi diye canıma ot tıkamışlar demek 2.5 sene Genelde daire sahiplerini ilgilendiren masrafları kiracıya kitlemek için o şekilde yapiyorlar. Biz geçen otopark kapısını yeniden yaptırdık kiracılardan 1 tl para almadık mesela. Asansör masrafını kiracılardan almadık. Ama çoğu site bunu kiracılardan alıyor. Apartmanın birikmiş 1200 TL parası vardı. Ama ben 2.750 TL yi sadece daire sahiplerinden aldım birikmiş paraya dokunmadım çünkü aidatı kiracılarda veriyor. Bunu ayırmak lazım. Biz öyle yapiyoruz. Adamın zaten adam gibi geliri olsa niye kirada otursun gider ev alır kendine. Bu insanlara yük olmak şerefsizlikten öteye gitmez. Ben izin vermiyorum böyle şeylere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 az cakma tukkan olsaymis alttaki anlasilirmis kapicilik hizmetleri temizlik filan asagidaki calisanlar tarafindan ifa edilir makul ucret dusulurmus.tam turk isi..ne sigorta ne tazminat.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Esh said: müteahite falan verseler de bitince satıp siktirip gitsem diye bakıyorum artık istanbula da sdf Vermesinler lan yada verseler de vermeseler de o daire çok çok çok ölüm kalım meselesi olmadan satılmaz bence kanka. Oteli sat ama o daireyi satma. Geleceği çok parlak. Yada ne bileyim insanın oğluna yada torununa bırakabileceği en güzel hediyedir o daire. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Sequo said: Dworgian said: Sequo said: Nasıl hesapladın lan 50 tl aidat işte beynim yanmışsa demek ki bir de benim maslakta otururken ayda 125 + 45 aidat verdiğimi düşününec 50 tl cennet gibi geldi inanamadım bir an askldjaskl Apartman bu site değil ya. 14 daire var. Aylık elektrik gideri, Su gideri, apartman temizlik parası, asansör bakım parası dedik. Ekstra bişey yapacaksak daire sahipleri toplanır yaparız dedik. 50 TL topluyoruz 14 daire, 700 TL yapiyor her ay 200 TL apartmana kalıyor öyle düşün. Bu türde bir apartmanda daha fazla topluyorlarsa direk sikertiyorlar demektir:) köşk yok mu sende paratmanda mı oturuyon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2014 forgiver said: Sequo said: Dworgian said: Sequo said: Nasıl hesapladın lan 50 tl aidat işte beynim yanmışsa demek ki bir de benim maslakta otururken ayda 125 + 45 aidat verdiğimi düşününec 50 tl cennet gibi geldi inanamadım bir an askldjaskl Apartman bu site değil ya. 14 daire var. Aylık elektrik gideri, Su gideri, apartman temizlik parası, asansör bakım parası dedik. Ekstra bişey yapacaksak daire sahipleri toplanır yaparız dedik. 50 TL topluyoruz 14 daire, 700 TL yapiyor her ay 200 TL apartmana kalıyor öyle düşün. Bu türde bir apartmanda daha fazla topluyorlarsa direk sikertiyorlar demektir:) köşk yok mu sende paratmanda mı oturuyon Apartmanım var diyorum köşk yok mu diyosun ne diyim şimdi sana. Milletin 2-3 dairesi var benim apartmanlarım var lan. Tükkanlarım var. Deget burdan. Zepzengin diye title istiyorum! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar