Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Samsung notebookta SSD taktıktan sonra Fabrika Ayarları?

Tatar Ramazan

Öne çıkan mesajlar

Iki disk'i ayni anda baglayabiliyosan herhahgi bi sisteme yapacagin sey su;

1 - Kullandigin sistem ustundeki partition'lara bakican once. Muhtemelen bi recovery partition, bir de vindoz partition olacak.

2 - Recovery partition + vindoz partition yeni diskin boyutundan buyukse, vindoz partition'i kucultcen.

3 - Ubuntu ya da Hiren's Boot CD gibi bi CD ile makinayi boot edip recovery + vindoz partition'i, partition table ile birlikte SSD'ye kopylalican. Ubuntu + dd FTW bunun icin.

4 - Notebook'u SSD ile boot edicen. Gerekirse son bi kere daha resize yapican. Hani bos alan falan kaldiysa.
Sosyal ağlarda paylaş

Hallettim zorda olsa, HDDyi çıkarıp SSDyi taktım. BIOSA gömülü olan Win8 keyi çok uğraştırdı gerçi, başka win8 pro kurmak istediğim için biostaki single language keyi olmadı inat etti falan.

45gb kadar bir yer bıraktım 2. disk olarak recovery için, ama Samsung Recovery programı win 8.1 pro ile çalışmıyormuş sorunluymuş. Bunun görevini görecek ne önerirsiniz? Kolay recovery yapılabilecek, böyle ayrıca cd-usb istemeyecek şekilde?

Bi de windows kurulurken ayırdığı 100mb civarı sistem diski de gözüküyor Windows Gezgininde 3. disk olarak, bunu nasıl görünmez yaparım gıcık oldum.
Sosyal ağlarda paylaş

JrStorMesT said:

abi niye bu kadar atraksyona girdin ki, eski hdd'yi acronis true image ile back up yapıcaktın, sonra ssd takıp herhangi bi windows + acronis kurup yedeklediğin dosya pakedini kurucaktın, herşey aynı şekilde gelicekti.

2 farklı notebook'a da aynı işlemi yaptım çok mutluyum, 0 problem.

öfff yazının başını okuyup bana cevap yazdın sanmıştım saf gibi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...