gorgonyt Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 yaklasik 200-250 kisilik lagsiz bir server acmak icin sistem gereksinimini ve internet baglanti hizinin minimum degerlerini yazarsaniz cok sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Taina Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Server icin ayrı ozel bi makine hazırla ama guzel eppey hızlı flm sonra da teste al baglantın en az 2 bit olsun sonrasına allah kerim cunku bu makineye web siteinde yuklerssen eppey fazla hat gerekir Not:Web Sitesi Büyüklügüne Ama YEtkililer Daha İyi Bilir.[hline]Ulaşmayı Düsündüğü Limanlar Tükenmedikçe;Gemi Zamana Meydan Okur. ¦ AddToTuİCq ¦[/b] Sheak Soyrel's ¦ SenTOMail ¦ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Taina Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Baggio Zamanın Birinde Demiski: 1024 kbit = 128 kb/s 512 kbit = 64 kb/s Ciddiysen ve kaliteli bi server acarsan pek adam kaldirmaz bu hizlarla, ama gmx tipi birsey yapabilirsin. -artniyet yok, oyuncu sayisi acisindan- [Edit: 1024 mbit yazmisim kbit olacak o..] [ Bu mesaj Baggio tarafından on 2001-10-13 19:01 tarihinde editlenmiştir. ] Demis İncele Dene.[hline]Ulaşmayı Düsündüğü Limanlar Tükenmedikçe;Gemi Zamana Meydan Okur. ¦ AddToTuİCq ¦[/b] Sheak Soyrel's ¦ SenTOMail ¦ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ATOMKARINCA Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 bu baglanti konusunda bircok sey soylendi(dogru-yanlis) ama unutulmamalidir ki kullanilan sunucuda onemlidir. bende size ibm'in yakinda piyasaya surecegi "eServer z990" dan bahsedeyim biraz.. Bu eServer z990 dunyanin en karmasik sunucularindan biri. IBM eServer z990 mainframe'in kalbini olusturansa 3.2 milyar transistor iceren coklu yonga modulu (kendileri "multichip module -MCM" oluyor). Sunucu her gun 13 milyar e-is islemi yapabilme kapasitesine sahip. Yeniden tasarlanan 3.7" x 3.7" x7.5" boyutlarindaki modulde bulunan 16 yonganin altindaki bes binden fazla I/O pinini, 101 cam seramik katmanina baglamak icin 500 metre tel kullanilmis.(!) Daha fazla bilgi isteyenlere.. http://www-1.ibm.com/servers/eserver/zseries/announce/z990/[hline]lllllllllllllll ATOMANT-[SeXeN6] lllllllllllllll llllllllll SeXeN6 UO Shard Project llllllllll .ıl SEXEN6.Net lı...ıl E-Mail lı...ıl ICQ lı. [Bu mesaj ATOMKARINCA tarafından 05 June 2003 12:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OwnerRavenLoft Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 İyibir sunucu için makina özellikleri (Minimum); *Yurt içi bağlantı (En az 3 MBit Bağlantı) *512 MB RAM *Windows 2000 NT İşletim sistemi *P3 CPU[hline]Mail:mailto:[email protected] Asp,Php,Visual Basic,Delphi,Sphere Scripter,Web Design Bilgi Paylaştıkça Değerlidir... [Bu mesaj OwnerRavenLoft tarafından 05 June 2003 14:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arqas Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 araştırmalarımızda 1 ultima online oyuncusunun yaptıgı upload ve downlad 3kb/s olarak ortaya çıkıyor tabi bu değişken bir rakam ama maximum 1 player başına 3kb/s ds - 3kb/s us bağlantı gerekmektedir. eğer shrdınızda 300 kişi oynatmak istiyorsanız 900kb/s minumum balantıya ihtiyacınız var demektir tabi bu sadece ds yani size gerekli olan bağlantı 1024kbs/1024kbs yeterli olacaktır rahatlıkla kaldırabilir. Ama tabi bunun yanında makinenizin işlemci hızı minumum 2.4 gh 1024 ram olması gerekliki lag olmasın yada makineniz ileride sorun çıkarmasın. Biraz karmaşık oldu iyi gunler[hline]Herşey daha iyi bir Online Gaming için.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sldsnake Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 :) Yukarda bir arkadaş eServer z990 demiş (bunu okuyunca yarıldm)1)onu alacak parası olsa Sphere server açmaz. 2)Ayrıca o makineleri büyük şirketler kullanıyor.3)o serverı alırsa 200-300 kişilik server değil 1000-2000 kişilk(en hızlı bağlantı ile [yanlış hatırlamıyorsam TR deki en hızlı bağlatı 1GHb di enson Ttnet in sitesinde yazan])olur(şimdi adamın o kadar bağlantıyı alacak parası yok diye bahane sunabilirsin ama zati eServer z990 alan bir kişi bu bağlantıyı rahatça alabilir) Şimdi benim alternatif sistemi yazıyorum(server için): 2xp4 2.0 512(1 gb önerilir) 2-3Mb bağlantı[hline]There can be only one Solid Snake; and one Big Boss! May the Force be with you! :rock::rock::rock::rock::rock::rock::rock: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skymaster Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 1mbit(sadece sphere) deli eder 300 kişiyi (bence) ram ve işlemciye abanman gerek ama :) mesela 2gb ram ,(çift işlemci) 2 tane AMD Barton 3xxxmhz :P (hoş daha türkiyede yok ama ) Bence nebula serverında, 1.5 mbit var, yok.(Sabit bi hızları yok yani) O bahsettikleri hız doruknet'in hızı. (XX MBBIT) Sadece ultimaya ayırılan bir hızları yok. Birde oyuna girince, o hd'nin sesini kulaklarımda hissedebiliyorum. (MANYAK KASIO BİLGİSAYARLARI)[hline]ASDASDS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 bi pc 3kb/sec ise 300 >> 3*300=900 ozm 1k lik hat yeter diyen mantıga selamlarımı yolluyorum :)[hline]Grandmaster Hamburger www.dynamick.net DynamicK FM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 yurt dışından sağlanan bağlantılar için gerekli özellikler nedir? ayrıca uydu ve vpn arasındaki değişiklik olurmu..?[hline]===> orc_lord <=== *Çok sevdiği babannesini kaybettiği için üzgündür* *Balık katili olmuştur* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arqas Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 said: DynamicK, 05 June 2003 21:43 tarihinde demiş ki: bi pc 3kb/sec ise 300 >> 3*300=900 ozm 1k lik hat yeter diyen mantıga selamlarımı yolluyorum :)[hline]Grandmaster Hamburger www.dynamick.net DynamicK FM Aleykum selam dynamick Ben 1k yazmamıştım onula nete dahi giremezsin 1024 kb/s dedim dikkatini çekerim. Ayrıca verdiğim bilgi shardın scriptlerinin tamamen base script olarak bilinmesi ,biliyorsunuzki scriptlerin ve statick lerinde çok önemi vardır ben sadece ilk indirdiğiniz sphere için konuşuyorum diğer emulatorler için pek fazla bilgim yok.Ayrıca benim yazdığım bilgi www.sphereserver.com dan alınan bir bilgidir araştırırsan sende böyle bir şey ile karşılaşırsın. Ultima shardı kulaktan dolma bilgilerle kurulmuyor. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana . [Bu mesaj Arqas tarafından 05 June 2003 22:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 said: Arqas, 05 June 2003 22:24 tarihinde demiş ki: said: DynamicK, 05 June 2003 21:43 tarihinde demiş ki: bi pc 3kb/sec ise 300 >> 3*300=900 ozm 1k lik hat yeter diyen mantıga selamlarımı yolluyorum :)[hline]Grandmaster Hamburger www.dynamick.net DynamicK FM Aleykum selam dynamick Ben 1k yazmamıştım onula nete dahi giremezsin 1024 kb/s dedim dikkatini çekerim. Ayrıca verdiğim bilgi shardın scriptlerinin tamamen base script olarak bilinmesi ,biliyorsunuzki scriptlerin ve statick lerinde çok önemi vardır ben sadece ilk indirdiğiniz sphere için konuşuyorum diğer emulatorler için pek fazla bilgim yok.Ayrıca benim yazdığım bilgi www.sphereserver.com dan alınan bir bilgidir araştırırsan sende böyle bir şey ile karşılaşırsın. Ultima shardı kulaktan dolma bilgilerle kurulmuyor. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana . [Bu mesaj Arqas tarafından 05 June 2003 22:27 tarihinde değiştirilmiştir] *selam 1k demek 1024 ü kast eder zaten ayrıca hadi 1000 dedik diyelim 24kb/sec lik bi fark la pek bi ayrım olmaz bence:) *static ler ve scriptler serverın baglantısi ile uzaktan yakından alakalı değillerdir, yani ister 256 lik kablo baglantın olsun isterse iss den çok sağlam bi cıkıs ile server ac fark etmes -scriptler eger lag yapaack cinsten ise(ki cok script lag yapar diye bişi yok bazıları sphere de laga neden olur) o ancak makinede yavaşlık yapar baglantı ya dokunmaz -static itemler veya normal konulan (static deil ) lag yapmaz, client göçertir ama laga neden olmazlar, yani britte cok item var diye bucsda oynayan birisi laga girmez . zaten bunların worldde kapladıkları alan item başına 1 mb falan degil:9 binlerce yüzbinlerce koy gene etmez yani.. -sphereserver.com static item ve scriptler server baglantısı ii deilse lag yapar diyor ise bi selam da onlara söliim :)[hline]Grandmaster Hamburger www.dynamick.net DynamicK FM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gorgonyt Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2003 Benim makina p4 2.4ghz cpu, 512ddr, 40gb hard disk ve ekran karti, ses karti falan. internet baglantisi 512/256 idsl. bu baglantiyi ve bilgisayari sadece sphere serveri icin kullanmayi dusunuyorum. internet sayfasi baska bir bilgisayarda ve baglantida olacak. Max kac kisi hicbir lag yasamadan, sorunsuz oynayabilir? (bu arada ben yurtdisindayim) [Bu mesaj gorgonyt tarafından 06 June 2003 03:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 1.yurtdışından türk oyuncular için server açıyorsan max i min i yok herkes laglı oynar 2. herhangi bir iss den açmadan ev baglantısı ile açıyor isen zaten öyle pek bişi umma çünkü serverın belirli bir cıkış kullanma sınırı yok bazen düşer bazen artar yane dengeli olmaz yani 1024 lük hat ozaman 3kb la hesap edersek 300 kişi oynar diye bir kurgu yok, evden açtıgın serverda oynamaz kimse, ancak arkadaşların girer takılır onun dışında gelmezler çünkü ortada sağlam bir proje yok en baş, iss le (veya herhangi bi host bulman lzm) anlaşman lzm 7/24 açık olucak server . 2.si serverin makinesine başka bişi kurmucan acaip kasar sonra. biraz masraflı bi iş.[hline]Grandmaster Hamburger www.dynamick.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Taina Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Baggio Bunu Sıkca Sorulan sorulara eklese iyi olur ama.[hline]Ulaşmayı Düsündüğü Limanlar Tükenmedikçe;Gemi Zamana Meydan Okur. ¦ AddToTuİCq ¦[/b] Sheak Soyrel's ¦ SenTOMail ¦ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ATOMKARINCA Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 said: sldsnake, 05 June 2003 17:44 tarihinde demiş ki: :) Yukarda bir arkadaş eServer z990 demiş (bunu okuyunca yarıldm)1)onu alacak parası olsa Sphere server açmaz. 2)Ayrıca o makineleri büyük şirketler kullanıyor.3)o serverı alırsa 200-300 kişilik server değil 1000-2000 kişilk(en hızlı bağlantı ile [yanlış hatırlamıyorsam TR deki en hızlı bağlatı 1GHb di enson Ttnet in sitesinde yazan])olur(şimdi adamın o kadar bağlantıyı alacak parası yok diye bahane sunabilirsin ama zati eServer z990 alan bir kişi bu bağlantıyı rahatça alabilir) Şimdi benim alternatif sistemi yazıyorum(server için): 2xp4 2.0 512(1 gb önerilir) 2-3Mb bağlantı[hline] arkadasim ztn kimse server acmak icin bireysel makina yada baglanti almaz.. ancak sponsorlarla anlasirsin ve gercekten saglam ve guclu bir proje olursa birkac sponsor yardimiyla boyle bir makine ve baglantiyi kolayca temin edersin.. ayrica Turkiye sartlarinda, elinde boyle bir makine olsa bile kesinlikle 1000-2000 kisilik server acamazsin![hline]lllllllllllllll ATOMANT-[SeXeN6] lllllllllllllll llllllllll SeXeN6 UO Shard Project llllllllll .ıl SEXEN6.Net lı...ıl E-Mail lı...ıl ICQ lı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 1000-2000 kişilik serverı zaten sphere kaldırmaz :) makinaya bakmaz yane ;)[hline]Grandmaster Hamburger www.dynamick.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madsoul Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2003 ne !? 1000-2000 mi !? ne bu fb-gs macindaki gs lilerimi sayiyosunuz server mi kuruyosunuz !? :)[hline]Dunyayi Kurtaran Adam..... [Bu mesaj madsoul tarafından 06 June 2003 13:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar