Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apple, şarj sorunu olan iPhone 5'ler için değişim programı başlattı

vulga

Öne çıkan mesajlar

Apple, iPhone 5′ler için yeni bir değişim programı başlattı. Şirketin 21 Ağustos tarihinde açtığı "iPhone 5 Battery Replacement Program" https://ssl.apple.com/support/iphone5-battery/ sayfasında verilen bilgiye göre, Apple, piyasada şarjları çok kısa ömürlü olan ve/veya çok sık şarj edilmesi gereken az sayıda iPhone 5′in şarjını ücretsiz olarak değiştirmeye başlıyor.

Apple’ın açıklamasında söz konusu soruna sahip iPhone 5′lerin Eylül 2012 ve Ocak 2013 arasında satıldığı belirtiliyor. Yani iPhone 5′inizi belirtilen tarihler arasında aldıysanız ve şarj sorunu yaşıyorsanız programın kapsamında olabilirsiniz. Değişim hakkına sahip olup olmadığınızı ise ancak sayfaya gidip belirtilen alana seri numaranızı yazarak doğrulayabilirsiniz.

iPhone 5 şarj değişim programının 22 Ağustos tarihinden Amerika ve Çin’de, 29 Ağustos tarihinden itibaren de diğer ülkelerde başlayacağı belirtiliyor.

Apple, aynı zamanda değişim hakkı olan kullanıcılarının arızalı şarjlarını değiştirmek için ödedikleri parayı da iade ediyor. Programın 1 Mart 2015′te sona ereceği de bilgiler arasında. Değişim, iPhone’unuzun garanti süresini etkilemiyor.

KAYNAK: http://webrazzi.com/2014/08/23/apple-iphone5-sarj-degisim/

Benim cihazda da aynı sorun var, şarj %30'lardayken kapanıyor. Sitesinde sorgulattım değişim programındaki sorunlu cihazlardan çıktı. Eğer dedikleri gibi batarya değişimi yaparlarsa epey işime gelir. Yurt dışı cihazı diye tr store'da değişim yapmıyoruz çakallığına da girebilirler tabi.

Sorunlı cihaz sahipleri batarya değişimi yaptıysa daha önceden, değişim için ödediği ücreti iade alabilecek.

additional information - apple

Additional Information
Apple may restrict or limit repair to the original country of purchase.

If you believe your iPhone 5 was affected by this issue, and you paid to replace your battery, you can contact Apple about a refund.

This worldwide Apple program doesn't extend the standard warranty coverage of the iPhone 5. The program covers affected iPhone 5 batteries for two years after the first retail sale of the unit or until March 1, 2015, whichever provides longer coverage.

Bir de böyle bişey var sadece 2 senelik garanti kapsamındaki cihazları mı kapsıyor anlamadım. (bu durumda y.dışından getirilenler faydalanamıcak mı? (dünya geneli garantisi 1 senelikti diye hatırlıyorum y.dışı cihazların) faydalanamıcaksa çok saçma değil mi? bu batarya sorununu zamanında farkedip çakallık yapıp bekleyip 1 senelikler faydalanamasın diye bu zamanda çıkarmış olamazlar mı? benim ingilizce epey kötü ya bir yardım eli uzatın pls

edit: başlık düzeltme
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...