Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RAID0

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı acaba? Şimdi bir tane 120 GB SSDim var bi tane daha takınca hızlancak diyorlarda benim kapasitem 240 mı oluyor yoksa 120 mı kalıyor. Bi de çok farkediyor mu hız olarak?
Mesaj tarihi:
^ this

ssd controller ve sata controller a gore degisir hiz. Performans kazanimi uygulamaya gore degisir. Striping den faydalanabilecek tipte trunk write yapan uygulamalar hizlanir. (genelde 1.5x kadar) Read ise genelde cok degismez.

Ozellikle son donem 3. 4. nesil ssdlerdense hic gerek yok ugrasmaya.
Mesaj tarihi:
Diğer cevaplar verilmişte, SSD için raid0 olmazsa olmaz bir şey değil. render veya yarım gblik ağır grafik işleri ile uğraşmıyorsan; win boot ve oyunlardaki loadinglere über bir katkı sağlamaz.

Amaç kapasite yükseltmekse; zaten muhtemelen eski bir ssd'in var. ikinci el sat sıfır 240gb al
Mesaj tarihi:
SSD 'yi utilize ettiğinizi düşünüp, bir de RAID yapacak nasıl bir data read/write ihtiyacı olabilir ki ev kullanıcısında ?

Hadi RAID1 dese, eyvallah, çok önemli verilerim var, SSD 'ye güvenmiyorum falan.. Ama RAID0 ?
Mesaj tarihi:
2 dene corsair GS 128GB sata3 SSD ile raid 0 yaptım.
findows masaüstünden restart yapması (kapanıp açılması 10 saniyenin altında)
ha ne işe uarıyo derseniz, aslında baya işe yarıyo
büyük boyutlu dosyalarla uğraşıuyosanız benim gibi(mov, pic edit vs) baya farkediyo
bide ramdrive a oyun artmışınız gibi açılıyo oyunlar abi (DOS çulara selam :)
  • Yeni Oluştur...