emircanz Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 Arkadaşlar bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı acaba? Şimdi bir tane 120 GB SSDim var bi tane daha takınca hızlancak diyorlarda benim kapasitem 240 mı oluyor yoksa 120 mı kalıyor. Bi de çok farkediyor mu hız olarak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 raid0 direk kapasite artar, raid 1 olursa yarıya düşer yedek olarak çalışır diğeri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 raid0 da kapasite 2ye katlanır ama hız chipsetine göre değişir. tam 2 kat performans veren de var 1.5x da kalan da var, hiç vermeyen de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 ^ this ssd controller ve sata controller a gore degisir hiz. Performans kazanimi uygulamaya gore degisir. Striping den faydalanabilecek tipte trunk write yapan uygulamalar hizlanir. (genelde 1.5x kadar) Read ise genelde cok degismez. Ozellikle son donem 3. 4. nesil ssdlerdense hic gerek yok ugrasmaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 Diğer cevaplar verilmişte, SSD için raid0 olmazsa olmaz bir şey değil. render veya yarım gblik ağır grafik işleri ile uğraşmıyorsan; win boot ve oyunlardaki loadinglere über bir katkı sağlamaz. Amaç kapasite yükseltmekse; zaten muhtemelen eski bir ssd'in var. ikinci el sat sıfır 240gb al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 ben işi fantaziye dökeceğim bu kış. raid 0 lar havada uçsun az bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emircanz Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 takmayı düşündüğüm laptop bu: http://www.msi.com/product/nb/GE70-2OE.html#hero-overview sizce değer mi o halde onu sorayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 raid e degmez. Daha buyuk ssd al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2014 raid9000 yap. Esh said: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 SSD 'yi utilize ettiğinizi düşünüp, bir de RAID yapacak nasıl bir data read/write ihtiyacı olabilir ki ev kullanıcısında ? Hadi RAID1 dese, eyvallah, çok önemli verilerim var, SSD 'ye güvenmiyorum falan.. Ama RAID0 ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Ssd raid , anal sex gibi bisi iste, Bi sure sonra fantazi aramaya basliyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
2 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Odeğilde ben 2 ssd ile 2 3TB WD yi Raid5 yapcam olurmu acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 2 dene corsair GS 128GB sata3 SSD ile raid 0 yaptım. findows masaüstünden restart yapması (kapanıp açılması 10 saniyenin altında) ha ne işe uarıyo derseniz, aslında baya işe yarıyo büyük boyutlu dosyalarla uğraşıuyosanız benim gibi(mov, pic edit vs) baya farkediyo bide ramdrive a oyun artmışınız gibi açılıyo oyunlar abi (DOS çulara selam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar