Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NAS diskmi NAS sunucumu?

Korax

Öne çıkan mesajlar

4dv3nt said:

Korax said:

4dv3nt said:

Ben yaklasik 4 5 aydir zyxel nsa 325 kullaniyorum. İçine ffp ile sickrage + sabnzbd + couchpotato + transmission kurdum. Cihazida salona koydum gece downloadlarimi yapiyorum ayrica dyndns aldim uzaktan erisimle bu programlara ve ftp ile de dosyalarima ulasabiliyorum. Bide cihaza plex media server kurdum. Lg televizyona da aplikasyonu var xbmcye benziyo. Biraz linux bilsem cok guzel uygulamalar daha var ama ugrasmak lazim.

Cok iyiymis, tuto isteriz biara :)

Ilk kombinasyon tamamen otomatige baglama kafasi yalniz degilmi?

linux bilgim çok zayıf olduğundan yabancı forumlardan okuyarak deneye yanıla yaptım şimdi yeniden kur desen zorlanırım:) hazır sistemide bozmak istemiyorum ama isteyenlere forum linkini atabilirim. FFP kurmayı gösterebilirim sadece bi klasöre bi dosya atıyosun sonra zyxelin arayüzünden birsürü programa daha ulaşabiliyosun ve ssh bağlantı sağlayıp dediğim programları kurabiliyosun.

Kombinasyonda sickrage dizi bulma - ismini düzeltip arşivleme - altyazı bulma görevini yapıyo. Usenet kullanmak daha faydalı sonuçlar veriyo diyolar. Bende o yüzden usenet kullanıyorum

couchpotato sickrage'in film versyonu. IMDB hesabı açıp watchliste film ekliyorum ve otomatik program istediğim filmi bulup altyazısını ismini düzenleyip istediğim folder'a gönderip hazırlıyo benim için. Yani cep telefonundan bilgisayarından veya tabletten imdb hesabına bağlanıp watchlistine film eklemen yeterli oluyo.

sabnzbd .nzb (usenet üzerinden) dosyalarını indirmek için gereken programlardan biri.

transmissionda bildiğin torrent client'ı magnet copy paste edebiliyosun

hala linki bekliyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

Zyxel NSA ürünleri için:

Metarepository Wiki Şeysi

http://zyxel.nas-central.org/wiki/3rd_party_zypkgs#MetaRepository

Yukarıdaki spoilerdan aldığım şu link adresinden

Bu Link

http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/

web_prefix dosyasını indirip sürücünün içerisindeki " adminzy-pkgs" klasörünün içerisinde kopyalıyoruz

Örneğin

benim için "NSA325adminzy-pkgs" klasörü geçerli

sonra cihazın ip adresini browsera yazarak administrator paneline giriyoruz

buradan "Firmware and Packages" linkine tıklıyoruz
daha sonra "Package" sekmesine tıklıyoruz
ve burada "MetaReporsitory" paketini görmemiz gerekiyo.
Paketi seçip kuruyoruz ve package sekmesinde artık birsürü ekstra program gözüküyor

Şu şekilde

http://i.imgur.com/CzUh8ia.png

buradan ffp'yi kurarak ssh bağlantısını aktif hale getirmiş oluyoruz.
Putty programı ile (windows için) cihazın ipsini giriyoruz ve portu 22 seçiyoruz (tam emin değilim şu anda)
bağlantıyı kurduktan sonra kullanıcı olarak root şifre olarak admin şifresini giriyoruz ve cihazın içine program yüklemeye hazır hale getirmiş oluyoruz.

Daha sonra aşağıda vermiş olduğum linkten

Link

http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=249&t=10881

otomasyon yapan programların kurulumlarını yapıyoruz sonra tek tek konfigürasyonlarını düzenledikten sonra kullanıma hazır hale getiriyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

4dv3nt said:

bir sıkıntı olursa diye dosyalarını yedeklerseniz iyi olur tabi

Notification gitsin diye quote yapayim dedim.

Plex bende gaming pc de kurulu, 6-core lu islemci mevcut alet de. Samsung tv var, 4 ay a yakin oldu alali, codec support u gunceldir anlaminda yaziyorum.

Soruma gelince;

Plex ile TV den izlerken bazi durumlarda (agirlikli olarak anime izlerken) transcoding yapmak durumunda kaliyor plex server, bazen alt yazi yuzunden bazende codec den dolayi.

Transcoding yaparken, pc gercekten yukleniyor cpu ya. Zyxel in performansi nasil boyle durumlarda?

2015 de artik kesin kuracam eve media center / downloader.

P.S: Rasp PI yi de sirf performans kaygilarimdan dolayi almadim, transcoding durumlarinda yerlerde surunuyormus okudugum kadari ile...
Sosyal ağlarda paylaş

Gladmir said:

4dv3nt said:

Plex bende gaming pc de kurulu, 6-core lu islemci mevcut alet de. Samsung tv var, 4 ay a yakin oldu alali, codec support u gunceldir anlaminda yaziyorum.

Soruma gelince;

Plex ile TV den izlerken bazi durumlarda (agirlikli olarak anime izlerken) transcoding yapmak durumunda kaliyor plex server, bazen alt yazi yuzunden bazende codec den dolayi.

Transcoding yaparken, pc gercekten yukleniyor cpu ya. Zyxel in performansi nasil boyle durumlarda?

P.S: Rasp PI yi de sirf performans kaygilarimdan dolayi almadim, transcoding durumlarinda yerlerde surunuyormus okudugum kadari ile...

özel mesajda da anlattıgım gibi cihaza plex server kurdum lg televizyona da usb üzerinden plex client çalıştırıyorum. 1080p olarak game of thrones izledim bu hafta nadiren de olsa başlangıçta ufak bi takılma yaptı bazı bölümlerde ama genel olarak bi sıkıntı yaratmıyo rahatsız etmedi beni şu ana kadar ama gönlüm nedense hep xbmc'den yana sırf fantazi olsun diye amerikadan i5 4. nesil bir NUC getirtmeyi düşünüyorum içine de 8gb ram ssd yapıştırıp server kurayım biraz kurcalayayım diye düşünüyorum.

Downloader olarak bu arada NAS cihazları şahane özellikle transmissionu tavsiye ederim. Remote controller ile magnetlere tıklayıp tıklayıp cihaza yollayabiliyosun. Sabit ip veya dinamicdns ile uzaktan erişim yaparsan dışardan eve download işlemleri koyabiliyosun torrent için. Remote kullanmazsan da port forwarding ile transmission'a web üzerinden erişip download koyabiirsin ama magnetleri tek tek copy paste edip koyman iş gelebilir tek tık varken. Scriptte yazıp torrent dosyalarını download edip okutabiliyodun ama daha script yazma işine girişmedim bi ara öğrenicem.

Kısacası evde keyif yapmak için güzel bi alet her köşesinden dosyalarına ulaşabiliyosun, güzel upload hızın varsa ev dışında bile dizi film izlersin biraz düşük boyutlu dosyalar kullanırsan
Sosyal ağlarda paylaş

Gladmir said:

4dv3nt said:

Soruma gelince;

bide rasp pi aldım ben xbmc kurayım diye yavaş geldi bana cihaz dayanamadım yoksa xbmc media server yapıcaktım network üzerinden dosyaları tanımlayıp
Sosyal ağlarda paylaş

Bende Intel NUC tabanlı bi sistem var, geçen satmaya çalışıyodum hatta iyi ki satamamışım. Celeron işlemcili bir HTPC. Şundan:

http://www.intel.com/content/www/us/en/nuc/nuc-board-dn2820fykh.html

Üzerine 4 GB RAM ve 2.5 inçlik 128 GB HDD taktım ilk etapta. USB 3.0'dan bağlı 1 TB'da harici HDD'm var. Yakın zamanda içeri taktığım geçici 128'lik HDD'yi de 1 TB'lık disk ile değiştiricem. Üzerine Win8 kurulu. Teamviewer kurulu, kenarda bi yerde elektriğe takılı duruyor. Wifi üzerinden ağa bağlanıyor.

Samsung Smart TV'm var. Win8'in kendi DLNA'i ile video resim müzik falan izliyorum ama Win8'in sunucusu direkt MKV desteklemiyor. O yüzden Plex kurdum, aynen dendiği gibi transcode ediyor havada, kablosuz router'a aktarıyor, Samsung TV de oradan alıyor, mis gibi çalışıyor sistem.

Mobil istemcilerde de Infuse diye bir uygulama kurulu ki bence MÜTHİŞ, Plex ile de çalışıyor (Plex'in mobilleri ücretli çünkü), filme iPad'deyken falan da altyazı bulabiliyorsun. Gerçi Plex altyazıyı kendisi buluyor.

Utorrent'te Remote'u ile birlikte kurulu. DL yaptığı saatleri özel olarak ayarladım, akşamları interneti öldürmüyor, ben evde yokken çalışıyor. Elektrik harcaması da çok çok düşük. Utorrent Remote'u mutlaka tavsiye ederim, DDNS veya sabit IP ile falan uğraşmıyorsun, çok çok basit bi biçimde karşına tam teşekküllü torrent arayüzü çıkartıyor ve mobil destekli.

Velhasıl kelam, eğer yedeklilik ihtiyacınız yoksa NAS almanıza gerek yok. Hiç bir zaman gerçek bir bilgisayar kadar esnek olamaz, ya iyi Linux bilmeniz ve üreticinin kurduğu *nix sistemin de sizin yapacağınız customizationlara izin vermesi lazım, ya da üreticinin sunduğu özelliklerle yetinmeniz lazım. Ama ben min 2 disk takmam lazım, ya da tek 2.5 inçlik yuva bana yetmez falan derseniz tabii Qnap'lara falan da bakın, onun da dezavantajı ne kadar disk = o kadar tıkırtı sesi, o kadar fan sesi, o kadar elektrik tüketimi. Bendeki setupın aylık tüketime etkisi çok çok düşük.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Bende Intel NUC tabanlı bi sistem var, geçen satmaya çalışıyodum hatta iyi ki satamamışım. Celeron işlemcili bir HTPC. Şundan:

http://www.intel.com/content/www/us/en/nuc/nuc-board-dn2820fykh.html

Üzerine 4 GB RAM ve 2.5 inçlik 128 GB HDD taktım ilk etapta. USB 3.0'dan bağlı 1 TB'da harici HDD'm var. Yakın zamanda içeri taktığım geçici 128'lik HDD'yi de 1 TB'lık disk ile değiştiricem. Üzerine Win8 kurulu. Teamviewer kurulu, kenarda bi yerde elektriğe takılı duruyor. Wifi üzerinden ağa bağlanıyor.

Samsung Smart TV'm var. Win8'in kendi DLNA'i ile video resim müzik falan izliyorum ama Win8'in sunucusu direkt MKV desteklemiyor. O yüzden Plex kurdum, aynen dendiği gibi transcode ediyor havada, kablosuz router'a aktarıyor, Samsung TV de oradan alıyor, mis gibi çalışıyor sistem.

Mobil istemcilerde de Infuse diye bir uygulama kurulu ki bence MÜTHİŞ, Plex ile de çalışıyor (Plex'in mobilleri ücretli çünkü), filme iPad'deyken falan da altyazı bulabiliyorsun. Gerçi Plex altyazıyı kendisi buluyor.

Utorrent'te Remote'u ile birlikte kurulu. DL yaptığı saatleri özel olarak ayarladım, akşamları interneti öldürmüyor, ben evde yokken çalışıyor. Elektrik harcaması da çok çok düşük. Utorrent Remote'u mutlaka tavsiye ederim, DDNS veya sabit IP ile falan uğraşmıyorsun, çok çok basit bi biçimde karşına tam teşekküllü torrent arayüzü çıkartıyor ve mobil destekli.

Velhasıl kelam, eğer yedeklilik ihtiyacınız yoksa NAS almanıza gerek yok. Hiç bir zaman gerçek bir bilgisayar kadar esnek olamaz, ya iyi Linux bilmeniz ve üreticinin kurduğu *nix sistemin de sizin yapacağınız customizationlara izin vermesi lazım, ya da üreticinin sunduğu özelliklerle yetinmeniz lazım. Ama ben min 2 disk takmam lazım, ya da tek 2.5 inçlik yuva bana yetmez falan derseniz tabii Qnap'lara falan da bakın, onun da dezavantajı ne kadar disk = o kadar tıkırtı sesi, o kadar fan sesi, o kadar elektrik tüketimi. Bendeki setupın aylık tüketime etkisi çok çok düşük.

ben alıcaktım senin cihazı:) sonra amerikadan arkadaşım geliyodu ona aldırayım dedim sonra 300 dolar i5li nuc ssd ram vs. gereklimi dedim vazgeçtim:) yoksa bi tane network storage ve nuc ile media server kurmak en iyisi torrent downloadı network üzerinden nas'a atarsın vpn connection kurarak güvenlik sağlarsın (zyxel naslarda vpn bağlantısı 2015'te patch ile gelicek sanırım) teamviewer vs. gibi programlarla kolayca yönetirsin xbmc'yi de denemek istiyodum plex'e o kadar ısınamadım vs. vs. çok hayallerim vardı çok
Sosyal ağlarda paylaş

Gladmir said:

Benim hayalim link teki alet;

http://www.hardkernel.com/main/products/prdt_info.php?g_code=G140448267127

Ne yazik ki turkiye de distributor u mevcut degil, satan birisini bulsam 2 tane birden alacam, test server olarak kullanacam.

Spec leri sahane, mutlaka goz atin.

bu cihazlar güzelde ne bileyim 200 dolar şuna vereceğine 300 dolara nuc alıyosun i5 işlemcili herşeyi yaptır kur hepsinden hızlı ve kapsamlı olur gibi geliyo bana
Sosyal ağlarda paylaş

Bu NAS ların kendi appi falan olmuyor mu?

Direk telefonumdan fotoları NASA atmak ıstıyorm mesela nerden olursam olayım falan? Hepsinde standart mı var yoksa?

Şöyle bişi nasıl mesela synology?

http://www.amazon.de/Synology-DiskStation-DS213J-NAS-Server-1-2GHz/dp/B00CDG2XHC/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1419988328&sr=1-1&keywords=nas

içine 2 tanede 3 TB external HDD taksak? Toplamda 500 euroya sistemi kurmuş oluyoruz?
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

Direk telefonumdan fotoları NASA atmak ıstıyorm mesela nerden olursam olayım falan? Hepsinde standart mı var yoksa?

aplicationlar var en azından zyxel için konuşuyorum ama bu cihazlarla çok daha fazla şey yapabiliyorsun
ev dışında dosya atabilmek için ya sabit ip'nin olması lazım yada dyndns gibi dinamik ip'yi hostname'e entegre eden bi sisteme bağlaman lazım bunu birçok cihazda destekliyor gene
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

Şöyle bişi nasıl mesela synology?

http://www.amazon.de/Synology-DiskStation-DS213J-NAS-Server-1-2GHz/dp/B00CDG2XHC/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1419988328&sr=1-1&keywords=nas

içine 2 tanede 3 TB external HDD taksak? Toplamda 500 euroya sistemi kurmuş oluyoruz?

amazon.de

bendeki cihaz v1 olan ama synologynin arayüzü daha kullanıcı dostu ve kolay
Sosyal ağlarda paylaş

4dv3nt said:

Korax said:

cikamadim isin icinden, lan bi linux ögrenemedim ya vakit bulupta dsgf

yolladigin tuto'da 9. postta instructions'i takip ediyorum ama pip install kismina gelince command not found diyo :(

packageların hepsini işaretleyip sorunsuz yükledin mi

yukledim yinede pip kisminda command not found diyo :(

root kismina ffp uzerinden ulasiyorumda adamin yazdigi mesela ffp/start kismini göremiyorum file browserdan
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:

4dv3nt said:

Korax said:

cikamadim isin icinden, lan bi linux ögrenemedim ya vakit bulupta dsgf

yolladigin tuto'da 9. postta instructions'i takip ediyorum ama pip install kismina gelince command not found diyo :(

packageların hepsini işaretleyip sorunsuz yükledin mi

yukledim yinede pip kisminda command not found diyo :(

root kismina ffp uzerinden ulasiyorumda adamin yazdigi mesela ffp/start kismini göremiyorum file browserdan

hmm dosyalara bakmak bana da zor gelmişti istersen bu ffpyi yüklediğin yerden midnight commander'i de yükle rootla giriş yaptıktan sonra mc yazıp programı açıyosun rahatlıkla cihazın içini görebiliyosun
Sosyal ağlarda paylaş

4dv3nt said:

fizban said:

plex altyaziyi kendisi nasi buluyor, onu bilmiyorum ben?

altyazıyı diziler için sickrage filmler için couchpotato kullanarak bulduruyorum ben

Ben ekstra bir şey kurmadan buldu. Kendi içerisinde opensubtitles.org desteği var. Oradan hesap açıp kullanıcı adı şifresini girince kendisi çekebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Gece kurcuklaya kurcuklaya kurdum sabaha kadar. Cheetah yukleyemedim alete, python ve install tools paketlerini bulup baska biyerden yukledim. Cheetah'i yukleyip geri couchpotato vs yukledim. Hersey calisiyo söyle böyle :)

Simdi bi kac sorum var.

1. disk'in icersinde, admin, pictures, moviiiz, muzuk diye klasörler var. Bu ana klasörde bi klasör yaratmaya calisirsam(mac uzerinden baglandigim network diskte, normal finderdan yani), permissionin yok bidakka bilader diyo. Ftp ile root'a baglanip bu 3 sacma klasöru silsem ve kendimce klasörler olustursam bi zarari olurmu? Yoksa bu klasörlere bagli belirli servisler varmi?

2. Couchpotato ve Sickrage icinden mesela dizi/filmi seciyorum, sonra indirme klasörunu seciyorum diyelim(mesela A klasöru). Transmission icinde baska ayarlar var hangi klasöre indirecegi(B klasöru diyelim) vs. Butun dizi bittikten sonrami sickrage icinden sectigim klasöre tasiyo dosyalari? Yoksa bunun belirli bi ayari varmi?

3. Altyazi ayarlari, isimlendirme secenekleri vs ayarlarim tamam. Yine butun dizi bittikten sonrami sickrage altyaziyi bulup gömup isimlendirme yapiyo?

4. Transmission'da direk magnet linklere tiklayinca cötönk diye NAS uzerindeki transmissiondan baslatma olayini nasil hallediyoruz? Veyahut bi add-on varmi chrome icin, atiyorum nas uzerindeki transmissiondan baslat, ya da bu bilgisayardaki transmission'dan baslat gibisinden?

5. Usenet almaya gercekten degermi? Torrent uzerinden sadece kickass'ten indirebiliyorum suan, baska biyere uyeligim yok dogru duzgun.

6. Baska tavsiye edebileceginiz bu tarz guzel eklentiler varmi?
Sosyal ağlarda paylaş

CouchPotato rename olayini falan cözdum buarada.

Bi soru daha, simdi hali hazirda 1 TB film arsivim var. CouchPotato'nun yaptigi gibi butun library'i rename ettirebilme sansim varmi? Bunun icin de bi app varmi yoksa CouchPotato'nun rename folderini kendi arsiv klasörum olarak gösterip butun filmleri rename ettirebilirmiyim?
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:

CouchPotato rename olayini falan cözdum buarada.

Bi soru daha, simdi hali hazirda 1 TB film arsivim var. CouchPotato'nun yaptigi gibi butun library'i rename ettirebilme sansim varmi? Bunun icin de bi app varmi yoksa CouchPotato'nun rename folderini kendi arsiv klasörum olarak gösterip butun filmleri rename ettirebilirmiyim?

kes yapıstırla o klasore koy duzeltip arsivlesin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...