Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerikada Eğitim Görmek...

asinanyavuz

Öne çıkan mesajlar

Bir MIT(massachusetts institute of technology) bir Carnegie Mellon'a girmek için neler yapılmalı? Girilmesi gereken sınavlar var mıdır? Aradıkları şartlar nelerdir? Tabi benim için daha 3-4 yıl var daha Lise okuyacağım fakat girmek istediğim üniversieye göre bir liseye gideceğim malum. Bir de bu tip üni. lerde olmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Teşkkür ederim...[hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Sosyal ağlarda paylaş

Şu paragrafı açıklayabilecek biri var mı :
Does MIT have an Affirmative Action policy?
Yes. In recruitment and selection, MIT takes into account many factors including race, social, economic, and educational context of all students. In recent years, 17-19% of MIT's freshman class has been from underrepresented minority groups. If you are a member of one of these groups, we encourage you to write to us for more information.

Bir de toefl için saol bu SAT hakkında bilgi nası alabilirim?[hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Sosyal ağlarda paylaş

MIT ve CMU için konuşmak gerekirse bunlar yıllık ücretleri oldukça pahalı (40,000$) ve girmesi oldukça zor (yılda türkiyeden 3-5 kişi ya alır ya almazlar.)

Tüm lise kariyerinin parlak olması gerekiyor. Burda 5,00'dan bahsetmiyoruz ama 4,70'lerin altına düşmemen gerekiyor tüm lise hayatın boyunca. Eğer mühendislik okuyacaksan TOEFL ve SAT Verbal/Writing kısımlarının muhteşem olması gerekmez ama SAT1 Math full çıkmalı, SAT2 Math 2C full'e yakın, fizik de aynen full'e yakın olmalı.

Bunun dışında sosyal olarak aktif olmalı, yaşadığın çevreye bir katkın olduğunu kanıtlayabilmelisin. Kısaca saf otları da almıyorlar. Okuduğun okulun da acceptance'a çok katkısı var. Neden dersen bir anadolu lisesi mezunu, bir robert'li bir koç'lu kadar şanslı olamaz. Bu iki okulda amerikada tanınmış ve güvenilen okullar. Bu okulları overseas college guidance counselor'ları sağlam ve tanınan insanlar. Onların recommendation letter'ları gerçekten etkili. Sırası gelmişken söyleyelim, mühendislik okuyan birinin ingilizce ve tüm fen matematik hocaları ile iyi geçinmesi gerek. Böylece onlardan kaliteli bir recommendation letter alabilirler. Birde okuduğun sistem önemli. Bu üniversiteler okuduğun lise sisteminin nasıl olduğunu, kitaplarının zorluğunu bilmek ister. Basit bir eğitim tatmin etmez onları. Oraya gittiğinde çoğu şeyi bildiğini hatta o konularda iyi olduğunu varsayacaklar. Mesela benim okuduğum IB sistemi normal bir türk eğitim sisteminden kat be kat zor ve kapsamlı.

Ayrıca bu okullara gitmek istediğine emin olmalısın. Girmesi zor olduğu kadar kalması da o kadar zor. Eğer çok yoğun çalışmaya, çok az uyumaya alışık değilsen, ve çalıştığın işe aşık değilsen sağlıklı bir üniversite hayatı geçiremezsin.

Ama nedir bu okullar en iyi mühendislik eğitimini verir, mezun olmadan eğer parlak bir öğrenciysen işin hazırdır ve bol sıfırlı maaşlar ile işe başlarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Bil-merk de şu cümleler dikkatimi çekti daha çok çeken yeri bold yaptım :
TOEFL Türkiye'de ve dünyada Computer Adaptive Test (CAT) olarak yapılmakta olup en son kağıt-kalem sistemi TOEFL Temmuz 1998'de yapılmıştır.

Bizde PET ve CAT sınavları vardır. Bizim için Cambridge'in di galiba sınavlar. Uluslararası sınavlar. Yukarıda yazılan CAT in bizim dediğimiz CAT le alakası yok değil mi?[hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Sosyal ağlarda paylaş

toelf da girdiğin sınawa bilgisayarla giriyosun yani sınavı bilgisayarda oluyosun bi soru havuzu var ordan sana bi soru geliyo böyle sırayla fln.. senin yaptığın soru siliniyo başkası bidaha görmiyo onu[hline]So many times its hopeless dark and gray
And other times its hope that saves the day!!!

- Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart:

(Osuruktan tayyare, Selam söyle o yare)
Sosyal ağlarda paylaş

cmu burs vermiyor international öğrencilere. MIT araştırmadım. Eğer var ise dahi olman yetmeyecektir dediğim gibi. Recommendation letter, activities, bulunduğun eğitim sistemi ve kitapların gibi bir çok etken daha var. Ayrıca need blind bir sistemleri var ise financial aid için daha kolay burs işi.

Bence bunları burada öğrenmeye debeleneceğine ya robert veya koç'a gir. Yada istanbul'da bol bulunan bir counselor bul.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında bir bakıma gerekiyor aquila.
TOEFL 2 sene geçerli olan bir sınav. O yüzden lise 2'nin sonlarına doğru almak işine yarıyor. SAT1/2 içinse gerekli olan materyalleri tamamen kavraman, test sistemine alışman, gerekiyorsa özel ders alman ve özel zaman ayırman ve daha sonra sınava girmen gerek. Bunları da lise 2 ortaları, lise3 başları gibi bitiriyorsun. Aralık 1'de herşeyim tamamdı, applicationlar vs vs

Ha birde bu işin sınav ile bittiğini sanıyorsan yanılırsın, application'ları doldururken ve varsa interview'larda hem aklının hemde kaleminin çevik olması gerekiyor.

Koç mu robert mi dersen ben koç derim. Robert'li de herhalde robert der.
Sosyal ağlarda paylaş

MIT'e başvuran ama başvurudan çok fazla biey beklemeyen biri olarak hemen tavsiyelerimi sıralayım.

MIT gibi universitelere girebilmen için bunların sana uygun olması lazım, eğer bazı özelliklerin yoksa bu unileri unut. MIT için bu özellikler matematik ve fen'e duyulan inanılmaz bi ilgi, öğrenme isteği, merak, gece gündüz az uyku ile çalışabilme, bütün bunlara rağmen mühendislikten tırsmama, işini ve okuduğunu sevme vs... şeylerdir. Ha, bunlar varsa zaten iyi bir öğrencisin demektir ve yeterli çaba ile bayağı iyi notlar alırsın ve hocalarla da iyi geçinirsen iyi recommendation da edinirsin. Fen/mat dalında çeşitli yarışmalara katılıp ödüller alman ve okulun dışına çıkarak ekstra şeyler (TUBITAK'a katılıp odul alma gibi, bilim fuarlarına katılıp sunum yapma gibi, AMC 12 gibi prestijli mat sınavlarında okulda derece yapmak gibi...) sana MIT için çok şey kazandırır. Aldığın derslerin zorluğu da önemli. Okulunda AP veya IB dersleri veriliyorsa bunlardan kaldırabileceğin ölçüde al. Adamlara international statüsünde her yıl binlerce kişi başvuruyor ve adamlar bunların arasından bikaç yüz kişiyi seçmek zorundalar. O kalabalık içerisinde bi özelliğinle parlaman gerek.

Ama bu yukarıdakilere bakan biri MIT'dekiler inek tipler mi diyecek? Hayır! Sosyal aktivitelerinin de bayağı iyi olması gerekiyor, mat/fen dışında yaptığın aktiviteler, sosyal ve dil derslerinin başarısı da son derece önemli.

Sanılanın aksine MIT'e girmek burs almaktan daha zor, girdikten sonra eğer paraya ihtiyacınız varsa bursunuz otomatikman hazır. MIT bu konudaki iyi unilerden biri. Stanford gibi uniler paranız yoksa sizi rahatça reddebiliyorlar (test edildi onaylandı ve sonunda telefonla red damgası yenildi). Ama tabii girmesi var o da ayrı bi mesele :)

CMU burs vermiyor, ondan senede 40K doları ödeyemeyeceksen başvurmayı aklının ucundan bile geçirme.
Sosyal ağlarda paylaş

hic bi mesaji okumadan cevap yaziyom, bunu kayda alin en basta :)

Simdi liseye henuz baslamamis olamn iyi bi avantaj, kac insanin lise sondayken bana gelip abi ameriakya gitmek istiyom naapicam diye sordugunu gordum.
Oncelikle Koc, Robert ya da Uskudar Amerikan a girmen sart, sana bunlar arasinda onerebilecegim Koc, cunku yurt disi counsellor u baya unlu amerikada, ve ben orada okuyom :P, ve IB egitimi var, ki bu seni gercekten hazirliyo universiteye.

Ingilizcen ne kadar iyi bilemem, ama calis, nasil calisilacak dersen grammar kitabiyla degil, Her gun bi yarim saatini NY Times okumaya falan ayir, ama sadece teknolojis ayfasini acip gadgetlari degil, dunyada ne olmus, dunya ekonomisinde ne oluyor onlari oku. Mumkunse yurt disindan arkadaslar edin internette (benim cok var, gerek UO dan, gerek baska yerlerden edindigim zamaninda, hala konusurum onlarla)

SInavlar olarak TOEFL, SAT sinavlari var. TOEFL Test of English as a Foreign Language, bunda grammar soruyolar sirf. O yuzden iyi bi grammar alt yapisi istiyo, eger bu alt yapi yoksa ne kadar girersen gir hep zorlanirsin.

SAT ise Scholastic Aptitude Test, buna girdiginde lise son -1 den itibaren (2 ya da 3 yani okula gore) sana en basta onerdigim her gun yapmis oldugun article okumanin verdigi avantaji goruceksin. Ne kadar bi temel atarsan kendine kucuk yasta, o kadar iyi olur, ve diger arkadaslarinin (onlar tum derslerinde ufak sari kagitlar ile kelime ezberleyerek zaman harcarken) onune gecebileceksin. Burda tecrube konusuyor, bilmis ol :) Matematik olarak ise matematik senin icin bir ders degil de oyunsa (benim gibi) o azman kesinlikle zorlanmassin, ben atraksiyon olsun diye yatakta amuda kalkip SAT matematik calisiyodum bi sure sonra hehe.

SAT II subject testler, zorunlud egil, ama cogu universite bi kac tanesini istiyo. Koalylardir genelde, calisman gerekir fen olanlarina, cok konu var.

Bunlar disinda onerebileceklerim, hazir kucuksun, orta okulu bitirince benim dustugum hataya SAKIN dusme. O yazini UO oynayip harcama, kendini gelistirecek bisi yap, daha sonra resumene yazabilesin. cok buyuk aptallik ettim, o yaz bi spora baslamamis olmanin acisini hala cekerim.

Ve, su an 8. sinif falansan bosver dediklerimi, adece article okumaya basla, once su ozel okullar sinavinda basta saydigim uc okuldan birine (Robert, Koc, UAL) kesinlikle gir. Yoksa isin 100 lerce kat zorlasir.

Daha sorun olursa ozel mesaj at.[hline]Lights out,
. As you hit the ground...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...