Mephisto_ Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 oh oh oh arkadaş MIT 'yi düşünüyormuş eh ozaman en baştan lise ortalamanı sakın ama sakın 4.5 hatta 4.7'den falan aşağı tutma kaale bile almazlar[hline]karakedi, 16 November 2003 01:35 tarihinde demiş ki: gider haspaticik.com, özpaticik.com diye domain alır, orada yeni bi site kurarım ehe
Volfied Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Meph afedersin ama herkes ozel ders alip SAT sini yuksek tutup okul notunu yuksek tutup universiteye girmiyo. 3.5 ortalama ile MIT ye girenler biliyorum, UAL dan bir kisi, cocuk bi daa ki sein ikinci ayinda UAL i hackledi ve tum ogrenci database ini sildi. Is sadece ozel hoca ve para ile bitmiyo, paranin gozu kor olsun demisimdir tum su surec boyunca, ve hep diicem.[hline]Lights out, . As you hit the ground...
Venator Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Uniden uniye değişir esasında tam olarak nasıl davranman gerektiği. Bikaç örnekle açıklayayım: (Bunlar benim başvurduğum uniler bu arada çok acından bişey bekliyorum :) ) Stanford : Bi defa akademik ve test açısından dört örtlük olman lazım, ama buraya başvuran herkes oyle ondan bu yetmez. Sporun varsa çok değerlisin. Dedigim bi aktivite olayı burada inanılmaz onemli, adamlar kendileri de belirtiyorlar zaten. Burs veriyolar, ama istemen giriş şansını düşürüyor. Sonuç: Red. Burs istemeden o paraya ödeyebilseydim ve en azından iyi bi sporum olsaydı girebilirdim, ama olmadı. Şu an pişmanım adam gibi bi aktivite yapmadığıma. Aktivitem yok mu? Bi suru var ama ne bileyim müthiş bişeyim yok, veya liderlik özelliklerim çok kısıtlı. MIT : Fen/Mat alanında aşmış olman lazım. Bir iki sağlam hobi/aktivite burası için yeter, çok aşmış bişey gerekmez. Daha çok akademik alanda aşmış olman lazım; bikaç aktiviten de buna yönelik olmalı. Sporculardan ne kadar hoşlanıyorlar bilmiyorum, ama yararlı olacağı kesin. Diger aktiviteler de işine yarar bayagı. Ivyler ve Diger kaliteli Okullar : Çok sağlam aktiviteler genelde sana yeter, ama bikaç ustalaşmış olduğun şey varsa bu seni ön plana çıkarır. okulundan okuluna göre de değişir. Mesela Cornell akademik açıdan kaliteli adamla istersen Brown ve Duke sosyal insan istiyor, Harvard/Yale diyosan sağlam bikac aktivite ve genel olarak mükemmle bi profil lazım ama bi konuya asılman gerekmez. Her okulun istediği öğrenci profili farklıdır, ve her okul da buna göre değerlendirir seni.
Mephisto_ Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 açıkçası ortalamayı yüksek tutmakla paranın ne ilişkisi olduğunu çözemedim vede amerikada bir üniversiteye girmek için ortalamanın yüksek olmasıda çok önemli hele girmek istediğin üniversite MIT gibi ilk 20'de bir üniversite ise diğer o özel ders vs. sadece yönlendirme amaçlı söylediğim birşeydir, kimse almak zorunda değildir bu tip takviyeleri ama bunlardan haberdar olmanında kimseye zararının olduğunu sanmıyorum[hline]karakedi, 16 November 2003 01:35 tarihinde demiş ki: gider haspaticik.com, özpaticik.com diye domain alır, orada yeni bi site kurarım ehe
Venator Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Volfied hacklemesi gayet doğal, bizim bilgisayarcı adam değil ki ! Bi tek bu sene adam gibi bi sistem kurdu onu da kendi becerisiyle yapmadı, Norton Ghost kullanıyor adam. Hayır adam gibi kullanmayı da bilmiyor sadece millet oyun oynamasın diye remote control için kullanıyor. Onun dışında hiç güvenli olduklarını sanmıyorum bilgisayarların.
Volfied Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 CMU is a school of geeks, and I am a geek, so I believe I belong. ;) interview yaparken adama sooledim bunu, cok sevmisti :)[hline]Lights out, . As you hit the ground...
Venator Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Bu arada 3.5 civarı ile Duke'a giren biliyorum da 3.5 ile MIT'e giren şahsiyet kimdir acaba ve ben nasıl duymam okuldaki böyle bir efsaneyi? Var bizim okuldan biri MIT'e gitti ama ortalamasının 3.5 olduğunu hiç sanmıyorum. Dur bi ben yarın bakayım yazıyodur biyerlerde kontrol edeyim :)
DiadanLocke Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 e arkadaşalr peki atıyorum diyelim bizim amerikan vatandaşlığımız var ama lise sondayız türkiyede okumuşuz hep..bizim böle amerikada bi üni. okuyabilmemiz için hngi sınawlara girmemiz gerkir??[hline]So many times its hopeless dark and gray And other times its hope that saves the day!!! - Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart: (Osuruktan tayyare, Selam söyle o yare)
Volfied Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 CMU dan burs alman icin eger amerikan vatandasi degilsen tanri olman lazim hehe kesinlikle vermiyolar international lara burs :)[hline]Lights out, . As you hit the ground...
Volfied Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 canbir, biraz gec kalmisin lise osn san da ocak ta gir sat 1 e, sonra bi kac sat tye daha gir, ynai amerikan vatandaslari da girmek zorunda SAT lere, TOELF ea girmemek zorunda kalabilirsin.[hline]Lights out, . As you hit the ground...
DiadanLocke Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 bnde amerikan vatandaşlığı var,türk vatandaşlığı da var..yalnız ben liseyi bitirdikten 1-2 sene sonra gitmeyi düşünüyorum sence neapmalıyım? sat 1 e girmek için neler yapmam gerekiyor nerden giricem bu sınava ben? yardım et bana?!help me please?![hline]So many times its hopeless dark and gray And other times its hope that saves the day!!! - Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart: (Osuruktan tayyare, Selam söyle o yare)
Befounder Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mezuniyetten bir iki sene sonra gideceksen neden o başvurduğun yıl okulda olmadığını anlatman gerekecek. Ayrıca eski okullarından recommendation letter'lar ve transcript'ler alman gerekecek. Ayrıca bütün bu process sırasında sana yardımcı olacak ve counselor olan kişilerin dolduracağı kısımları dolduracak bir rehber gerek. SAT1-2 zaten gerekli. TOEFL konusunda emin değilim. Zaten bütün forum boyunca yazılan şeyleri okursan genel bir fikrin olur.
Mephisto_ Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 liseyi bitirdikten sonra gitmek derken neden bahsediyorsun ? o seneleri okumadan geçirmek mi yoksa bir üniversiteye gidip ordan transfer olmayı mı[hline]karakedi, 16 November 2003 01:35 tarihinde demiş ki: gider haspaticik.com, özpaticik.com diye domain alır, orada yeni bi site kurarım ehe
DiadanLocke Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 hayır.şöyle,benim bütün okul hayatım burda geçti ilkokul1den şimdi bulunduğum lise sona kdr.ama bu sene liseyi bitirip hemen gitmicem lise bittikten 1 yada 2 sene sonra gitmek istiyorum.[hline]So many times its hopeless dark and gray And other times its hope that saves the day!!! - Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart: (Osuruktan tayyare, Selam söyle o yare)
Infeqted Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 ya cok kafami vuruyorum! en guzeli l1 sonunda gidiceksin 1 senede ugrasip l1 ve 2 yi bitiriceksin son sene ister oss ister sat kasarsin. o kadar rahat oluyorki mit ye girmek cok zor, turkiyeden 4 kisi gitti, biri de bir arkadasimin ablasi bizim okuldan mezun idi, kiz agliyarak geri donucem geri donucem diyodu, 4.89 gpa ile zaten oeh demistik bizde, zaten ingilizce biliyosan toefl da gerken puani yaparsin benim tanidigim 250 260 alti yok zaten computer based biraz dikkatli olursan cok rahat yapiyorsun 280 leri sat ye sadece 1 e girdim 2 yi girenler daha yi anlatir 1 de matematik gene herkezin 800 ama verbal da zorlaniyo insanlar Allahin kapnu cinlisi bile senden daha iyi yapiyo essek gibi oturup calisip[hline]
Head Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 windshadeye sorun bilir o[hline]valandil ownz j0o! -emokid*- 7/24 melancholic
mobaran Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2003 yaw nedir bu amerikada okuma sewgisi anlamadım.. eger bisiler orenmek istiosanız gercekten turkıyedeki universitelerin cogu yeterli. biraz labaratuvar gibi uygulamaya yonelık eksıklıkler verı var. teorıkte bence butun dunyadakılerle asık atarlar.. ben ted ankara koleji mezunuyum. yıldız teknik insaatta bitio allahın izniyle. turkıyede turkce egıtım almıs olmaktan cok mutluyum. gelsın mıtdekı insaat muhendısı.. ona stajda duvar ordurmuslermı.. gelsınde hepsıne gosterıım ınsaatı.. hey gıdı hey.. turkıyede gercekten basarılı olmak ısteyene cok ıı unıler var, tabı kascan calıscan gırcen. odtu itu bogazıcı fılan bi miti idi.. bi cambridge di.. hech aratmas.. hade masterını gıt orada yap ama.. bence 40000 papel verip orada lisans egitimi almak bence gereksiz. gelisen dünyamızda is dünyasıda zaten aranılan vasıf belli bir konuda uzmanlasabilmek. bence masterı guclu tutup doru konuda yapman daha onemlı gıbı gelıo bana..
Volfied Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 peki mobaran o insaat muhendisligi ben bilgisayar programcisi olucam, hatta asil amacim Lionhead de (oyun sirketi) programci olarak calismak. Ben turkiye de oyun programcisi olarak karnimi ve olursa ailemin karnini doyurabilirmiyim? En koyu oyuncularin bile %80 inin oyunlari korsan kopya ile aldiklari bi yerde?[hline]Lights out, . As you hit the ground...
green_martian Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 adam genel olarak soylemis turkiyede gelismemis konulari adam gibi ogretildigi yerde almak tabii ki mantikli olani.. turkiyede okuyup yabanci ulkelere giden arkadaslarim turkiyede bunaldiklarini burda zevk almaya basladiklarini soyluyolar, turkiyede olanaklar yetersizmis.. onun disinda isteyen insan kendini tabii ki her universitede gelistirir ama bunu o egitim kurumunun da asilamasi lazim biraz insana..[hline][i]-->Four String Magic<-- time well wasted
green_martian Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 bi de su var tukiyede okuyup basarili olabilirsin sonra is ararsin belki bulursun belki bulamassin ayni basariyi amerikada, kanada vsr de elde edersen eline cok daha fazla olanak gecer kesin is bulursun diye bi olay yok yine tabi..[hline][i]-->Four String Magic<-- time well wasted
asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 bende Bilg. Programcısı olmak istiyorum. Şimdi YTÜ den mezun olsam alacağım Prestij mi yüksek olur yoksa MIT den mezun olsam mı? Yani diyorum ki Microsoft'ta girecen diyelim. MIT li birine mi öncelik tanırlar yoksa YTÜlü veya SÜ veya BÜ lüye mi?[hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Venator Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Ne tesadüf ben de bilg. programcısı olmak istiyorum, ama benim hayallerimi blizzard süslüyor.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Ehe :) o da olur benim için ama benim için öncelikli Microsoft,Macromedia ve Sun Neyse Benim Sinem Kahyaoğluna attığım iğrenç ingilizceye sahip metin i vereyim bir de cevabını: Önce benim yazdığım: Dear Mrs. Sinem Kahyaoğlu, I'm 14 years old and I'm preparing for the LGS and Private Schools Exam. Now i'm getting informations about schools for my future. I want to go MIT or CMU. I'm very interested in COmputers and Technics. I had degrees about Computer Competitions(BITEK-O 2003,Kultur College Web Design Competition,TEchno Computer Knowladge Competition 2001,2002,2003 etc.) I had Macromedia Flash certificate. Finally my question is If I win the ÖO and come to KOC SCHOO, Can I have plus points to get into CMU or MIT? One last question: Can I have scholarship for education If i have a degree in ÖO? I'm really sorry for my bad English. Sincerely Yours, A.Sinan YAVUZ İngilizce iğrenç di mi? :) Ve Cevabı: Dear Sinan, You can do a lot of things by being a hard working student. Dreams do come true but with help from yourself and by working with people who can guide you. The only way I can tell you is to study hard improve your English and read a lot of books so that your Turkish and English become equal. Get involved in your community by extending a helping hand to people who are in need. Yes, you can do that at the age of 14. I do hope you do well in your exams and perhaps become a Koc Student. Best regards, Asuman Okman College Guidance[hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Volfied Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 al Asuman hanim da soolemis, otur ingilizceni gunluk dil seviyesine getir, ayni zamanda da sosyal aktivitelerini arttir, muzik aelti cal, spora basla, bi yardim kurumunda calis. Olur[hline]Lights out, . As you hit the ground...
Öne çıkan mesajlar