Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerikada Eğitim Görmek...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Befounder, 14 December 2003 21:34 tarihinde demiş ki:
Birde bu işlerin graduate undergraduate gibi seviyeleri var.
Sen sitelerde "prospective students"+"undergraduates"+"international students" gibi kombolara bak.
afedersin ama o ne ? :)[hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Mesaj tarihi:
koç'un counsellor'ı larry bildiğim kadarıyla

kendisi koç'un counsellor'ı olduğu için ilgilenmek zorunda olduğu 100'lerce çocuk var her sene, yok yaz okulu için, yok üniversite için, yok liseye girmek istiyor, yok transfer olmak istiyor vs.

çok fazla öğrencisi olduğu için her oğrenciye ayırdığı zaman azalıyor vede bu senin başarılı olma avantajınıda düşüyor

eğer paran varsa başka bir counsellor'a gitmeni tercih ederim[zaten koç'a giremezsen larry bayaa pahalı]

herneyse volfied genel olarak anlatmış, bunun dışında yazlarını yine imkanın varsa amerika'da yaz okullarına giderek oralardan recommandation mektupları toplayarak geçirebilirsin, andover, georgetown, nmh, brown falan gibi yazın öğretim gösteren yerler uygun bunun için[hline]karakedi, 16 November 2003 01:35 tarihinde demiş ki:
gider haspaticik.com, özpaticik.com diye domain alır, orada yeni bi site kurarım ehe
Mesaj tarihi:
biraz daha konusiyim, heyecanim yatissin benim de, hala sonucu bekliyom, yarin sabah uyaninca ilk isim bakmak olucak, insallah koyarlar :)

Simdi ogrenciler Local ve International diye ikiye ayrilir. BIri amerikan vatandaslari, biri de diger ulkeler.

Bunun disinda su grup vardir universitelerin gozunde:
Prospective
Undergraduate
Graduate

Prospective, universite arayisinda olan lise veya sonrasi ogrencilerdir. Sitelerinin sayfalarinda iste okula basvurular hakinda bilgi verilir bu ogrenciler icin.
Undergraduate o univ de okuyan, ilk 4 yilini falan daha bitirmemis normal ogrencilere denir. Yani bi unviersite diplomasi yoktur.
Graduate ise mezundur, yani master, doktora, phD falan yapan tipler. BUnlar elit olurlar, mesela Upenn de okuyup MIT ye master a gidenler olur falan.

Undergraduate ler genelde 4 yildir ya,
su isimler:
Freshman - taze kaaaaaaaan, ilk yil :)
Sophomore - sozluk anlami sopho - bilgili more - daha, ikinci yil
Junior - lise 2 veya 3 lere de junior denir
senior - son seneeeee

laan, site acarim ben bu bilgiyle :P[hline]Lights out,
. As you hit the ground...
Mesaj tarihi:
meph OCGO oldukça genişledi bu aralar. yaz okullarına bakan ayrı, finansal işlere bakan ayrı. Ha hepsinin tepesinde larry turns var o başka. Adam yoğun olabilir ama onun yazacağı bir recommendation letter değer bekletilmeye :)
Mesaj tarihi:
ehem
yaz okulu...
iki defa gittim
bi kere UCSB ye gittim, University of California Santa Barbara, bati, surfculeirin tarafi, fake insanlarla dolu. Ben hic sevmedim, bilgisayarci adama gore bi yer degildi, tek guzel yani bol kuzgun doluydu (kuzgunlara taparim da hehe)

gecen yaz (2003) CMU nun Pre-College indaydim. pre COllege iste size bir freshman missiniz gibi sectginiz iki major in ana derslerinin ilk somestr ini sikistirilmis sekilde verdikleri sey. Iki dersimden de (Electrical Computer Engineering ve Advanced COmputer Programing) A aldim, iki prof umdan da recommendation letter aldim. BU sayede hem kredi almis oldum CMu ya girersem, hem de giris sanismi baya arttirdim.

Dusunun komie application i aciyo, bi bakiyolar, iki prof larindan bu ogrenci hakkinda referans mektubu var. vaaash :P

lise 1 + 2 yazinda yap, guzel olur. (lise 3 sene bazindan konusuyom) ilkinde dil agirlikli bisi al, ben writing dersi almistim mesela, cok yardimci olmsutu essay yazmamda ilerleyen senelerde. ikinci gidiinde gitmek istedigin bi unviersiteye git, almak istedigin dersleri al, hazirlik olur.[hline]Lights out,
Mesaj tarihi:
said:
Mephisto_, 14 December 2003 21:45 tarihinde demiş ki:
koç'un counsellor'ı larry bildiğim kadarıyla

bunun dışında yazlarını yine imkanın varsa amerika'da yaz okullarına giderek oralardan recommandation mektupları toplayarak geçirebilirsin, andover, georgetown, nmh, brown falan gibi yazın öğretim gösteren yerler uygun bunun için[hline]karakedi, 16 November 2003 01:35 tarihinde demiş ki:
gider haspaticik.com, özpaticik.com diye domain alır, orada yeni bi site kurarım ehe

ewt larry turns counselor. Biraz önce Sinem Kahyaoğlu'na bozuk ingilizcemle bir mail yolladım bu konuda :) Bu yaz okulu meselesi biraz kasar da TR de banafaydası olabilecek bir yer bilebiliyor musunu z?[hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Mesaj tarihi:
benim bi bok olamazsam... diye bi not defterim var, orda oole survival seylerim var ki, got saglamda bi bakima :P

SInem hanim Turk tur arkadaslar, isminden anlayabileeginiz gibi, yani illa ingilizce atmaniza gerek yok. De cevaplayamayabilir, ofis kapatildi su anda, bizim diger applciationlarimizi isliyolar :)[hline]Lights out,
Mesaj tarihi:
horizon, tips

gibi yerler var, hem counsellor'lık yaparlar, hem bilgi verirler, hemde toefl-sat-satII dersleri falan alabilirsin

amerikada kaplan var mesela[hline]karakedi, 16 November 2003 01:35 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
@asinanyavuz: İstekli olman çok güzel ama Sinem oranın baş sekreteri gibi birşey. Zaten o ofis sadece KOÇ için çalışır. Sana yardım edeceklerini zannetmiyorum. 30 Aralık'a kadar ofis kapalı, dolu dizgin bizim applicationları bitiriyorlar. Şansın varsa Turns'e yönlendirilirsin o da private counselling teklif eder. Birde ingilizcen bozuksa lycee prep. okursun herhalde. Koç'da lise 4 sene olduğuna göre 5 senen var daha min. bu işleri anlayıp bitirmen için. Sen biraz sakinleş ve elindeki işe özel okullar sınavına yoğunlaş. Birde sana büyük bir tavsiye: Sakın ha tanımadığın birine üzerinde iyi düşünmediğin bir konuda ve hakim olmadığın bir dilde bir email atma!

@aquila: Koç Lise 3'de olan neredeyse herkes bu tür şeyleri ezbere bilir :)
Mesaj tarihi:
derse karsiyim, 0 ders aldim SAT TOEFL ustune
ahanda skorlarim
TOEFL 260, 5.0
SAT 760 Mat 570 Verb
SAT II Math IC 790, IIC 800
Physics 730 Writing 580
heh,
fizik haric hic birine dogru duzgun calismadim, hep eski tecrubeler ile falan.
Ve SAT I i iki defa, fiziki iki defa aldim sadece, TOEFL 3 defa

derse yatiracagim para ile bateri dersi aldim, kendimi baska yonden gelistirdim.[hline]Lights out,
Mesaj tarihi:
tips ve horizon istanbul'da

ve larry private counselling teklif ederse cebinde en azından bu iş için 5bin dolar'dan fazla paran olmasına göre karar ver :)[hline]karakedi, 16 November 2003 01:35 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
Volfied çok iyi açıklamış. Yazlarını boş geçirmemeye bak. MIT cidden düşünüyorsan yazın sağlam programlara girmeye çalış. Bu işe ne kadar erkenden başlarsan o kadar iyidir, tempoya baştan alışırsan sonlara doğru çok zorlanmazsın ve en başta yaptıklarınla da bayağı artı puan elde edersin.

Bi de sağlam bi hobi/ilgi edinmeye çalış, bunu bütün lise hayatın boyunca sürdür ve o işte usta ol. Bu spor olabilir, müzik olabilir, tiyatro olabilir, MUN(model united nations = model birleşmiş milletler) olabilir veya okul dışında çok sevdiğin bi hobi olabilir. Bazı uniler (özellikle kalitelileri) böyle bir aktiviteyi yıllarca severek yapan kişilere bayılırlar. Tonlarca aktivite yerine bikaç aktivitede usta olman çok ama çok önemli. Ben bunu orta3'te yapmadığıma yanıyorum, çok geç kalmadan şimdiden bunu düşünmeye başla bence.
Mesaj tarihi:
larry den private counselling alacagina, kas koc a gir
hem IB egitimi gorursun, hem modern egitim gorursun duzgun davranirsan (yok bazi aptallar gibi olup kimya dersinde test tube lari yere atip parcalamanin eglence oldugunu dusunuyorsan bisi diyemicem), hem de yurt disina hazirlar cok iyi. ama OSS ye 0 denecek akdar az hazirlar koc, ogrenci hazirlar kendini OSS ye genelde. Berk konussun o konuda, ona giricek OSS. Ay yani OSS ye giricek o :P[hline]Lights out,
Mesaj tarihi:
bide bana kalırsa yabancı dil öğren ingilizce dışında bu sayede satII 'de bayaa avantajlı olursun o lisanı seçerek girersen[hline]karakedi, 16 November 2003 01:35 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
Saendul soolemis, bana bi daa tekrarlamak duser su anda burda wise guy modunda oldugumdan.
Ota boka baslayip kotu olma
bir kac seye basla, cok iyi ol. Otur bi muzik aletine basla, bi spora basla. En az bir muzik aleti ve bi spor aktivitesi bazi unviersitelerde altin puan kazandiriyo (reklamlaaar)

Onun disinda liderlik ozelliklerini one cikarabildigin seyler yap. Mesela ben Suadiye Interact klubunun sekreteriyim, bu guclu bi liderlik ornegi o universite icin, sonucta biz ROtary nin bi alt kolu olarak cok insana yardim ediyoruz, ve ben bunun ust uyelerinden biriyim.

SImdiden basla, dediigm gibi, yazini UO ile oyun ile harcama, onlari da yap, daha 5 senen var, ama simdiden bisie basla. Mumkunse futbol olmasin, o kadar sicak bakilmiyo futbola, amerika da sik oynanan bi spor deil :)[hline]Lights out,
Mesaj tarihi:
açıkçası yazının başını okumadığım için arkadaşın hangi okula ve hangi dala girmek istediğini bilmiyorum :)[hline]karakedi, 16 November 2003 01:35 tarihinde demiş ki:
  • Yeni Oluştur...