Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 KuddusiMavra said: Mısır'ın gerçek halkı Zenubyalılar (Zanoobian diyorlar). Simsiyah Arikalılar. Bunun haricinde beyaz Araplardan oluşan bir nüfus. Zenubyalılar da Araplaştırılmış. Kıpti denenler nüfusun yaklaşık 8%ini oluşturuyorlar. Hristiyan Araplar bunlar. Aslında Kıpti Mısırlı demek oluyor, bir yerlerde, bir zamanlar yanlış bir çeviri yapılmış ve adamların adı böyle kalmış. Çünkü Egypt'ten geliyor Kıpti kelimesi. Nüfusunun 8% kadarı Hristiyan. Az sayıda Musevi var ama rakamlar muhtelif. Kalanı da Müslüman. Usta Zenubya diye bir Lübnan kraliçesi var Roma İmparatorluğu'na baş kaldıran, Suriye'de de bir şehre bu isim verilmiş o zamanlarda. Onun dışında Afrika'da böyle bir bölge ya da hele ki zenci halk adı bilmiyoum şahsen, arayarak da ulaşamadım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Açıkçası sen yazana kadar araştırmadım ancak Mısır'da otellerdeki bellman-bellboy'ların tamamına yakını simsiyah adamlar ve sorduğunda hepsi istisnasız "I am Zanoobian" derler. Araştırınca da Palmyra Krallığı diye bir krallık kurulmuş Şam'da ve sonra Suriye, Lübnan ve en son Mısır'a kadar genişletmiş toprakları. Kraliçe Zenubya'dan dolayı ülke halkına da Zenubyalı denmiş. Muhtemelen yerel Afrikalı zenciler de bu isimle anılmışlardır diye düşünüyorum. Yarın gittiğimde araştırayım bu mevzuyu. Öğrendiklerimi paylaşırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2014 deadwoll said: İyi götünü kesmiyorlar abi oralarda. ahahahahahahah vaperon said: Abi Brezilya ve Alman mix çok überalles. Oradaki almanların çoğunun babası/dedesi savaş suçlusudur... bence de. Masticore said: hayat çetin abiye güzel ah be canım kardeşim, uzaktan öyle görünmesi normal ama inan öyle değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Bu sefer hiç foto yok yav olmamış :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Eylül 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2014 vallahi fırsat olmadı. ilk fırsatta paylaşacağım ama gittiğim yer Brezilya'daki bir Alman kasabası.Ve zamanımın önemli bölümünde fuar alanındaydım, bu nedenle çok fazla gezme tozma imkanım olmadı. Yine de fotoğrafları ilk fırsatımda paylaşacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar