Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hyper-V VM / RDP/ Clipboard / RDP Default GW Hk.

ShadowFax

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

iş gereği çoğu zaman vpn ile başka networklere bağlanıyorum. Bağlandığım VPN'lerin de çoğu tüm networkümü iptal ediyor. ne local'e ne de internete çıkamıyorum.

Bu sebepten HyperV üstüne bir VM kurdum. Tüm VPN çıkışını buradan yapacağım. Fakat HyperV'de hosttan copy paste çalışmıyor. VPN yapınca da local'den windows explorer ile erişemiyorum. Diyorum ki acaba bir tane daha NIC eklesem de RDP'yi bu 2. NIC'ten yapsam. Böylelikle VPN o NIC'i engelleyemese?

Ya da başka bir öneriniz var mı? Mesela VMWare'in workstation'ı direkt olarak full resolution destekleyip, copy/paste de yaptırıyor. Fakat HyperV böyle değil. başka türlü VM'e bağlanabiliyorsam o da olur. Tek isteğim kolay dosya transferi ve geniş resolution.

Teşekkürler,
Sosyal ağlarda paylaş

Değiştiremezmişim.

Özetle,

- Hyper-V'de VMware ya da VirtualBox gibi host to guest, guest to host file sharing olayı yok. ya RDP sharing'i kullanacaksin, ya da network'ten share edeceksin.

VPN'in tüm local networkü kapatması konusunda da;

- Cisco AnyConnect VPN'de tüm split tunelling'i kapatınca tüm local network erişimin gidiyor. Bunun için workaroundlar var fakat manual olarak route table'larda gatewaylerle oynamam gerekiyor. Cisco Anyconnect bir zaman sonra bu değişikliği fark edip düzeltebiliyormuş da...

Vazgeçtim. uzun uzun vhd mount eder alırım ne alacaksam.

Bu topic de burada dursun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...