Sinowhatrecup Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2014 Merhaba, Bugün steam'i açtığımda ana ekranda dev kadar beyaz ton arkasına sanki ttnet'in orjinal progaramıymış gibi gözüken ve indirme düğmesi olan bir sayfa çıktı. Direkt virus olduğu belli idi. Araştırdım ve gördüğüm kadarıyla pek çok insana bulaşmış. Modem'i fabrika ayarlarına döndürülmesi gerektiği filan anlatılmış. Kurtulmaya çalışma denemlerimden sonra ana steam ekranında görmüyorum bu sayfayı ama dota2 oyun içi dükkanını açmıyor. 404 hatası veriyor. Konu hakkında deneyimi olan birileri varsa yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler. (TTNET ne kadar harika bir firma olduğunu ilginç varyasyonlarla kanıtlıyor. Helal olsun.)
Flassh Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2014 bu virus yeni mi çıktu bugun çok duydum cunku nasıl bi iş ya hahah
Sinowhatrecup Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2014 3 saat kadar bugün bununla cebelleştim, inanılmaz sinir bir durum. Steam cache filan temizledim, ilk önce açılacak gibi oluyor normal sayfa, sonra 404 hatası veriyor oyun içi dükkan. Bilmiyorum nasıl bir çözüm üretebilirim.
Flassh Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2014 modemin ttnetin verdiği modem mi? tplink mi? modeme bulasıyormuş diyoralr cunku benim modem tplink bi an korktum bende dikkatli olayım gerçi ttnetin verdiği modem değil
Sinowhatrecup Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2014 Air Ties 5342 modeli modemin. Hayır bunu ttnet direkt olarak bana vermedi bir süre önce eskisi bozulduğu için aldım. Dota 2 başladığında konsolda şöyle bir şey görüyorum ama konu ile alakalı mı bilmiyorum; Browser Message: Uncaught ReferenceError: Class is not defined - http://cdn.steamcommunity.com/public/shared/javascript/shared_global.js?v=1201716379&l=english:1415
Crymearivercia Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2014 Air Ties , TP link ve diğer adını vermeyeceğim birçok markada teşkilatın da tespit ettiği bir çok açık bulunmakta. Airties ve tp link kullanıcılar tarafından sömürebilecek çok kolay açıkları var... SNMP yi kapatmanız gerekir bu 1 2. si Modemi external IP den erişimine kapamalısınız. 3. su telnet ve ftp özelliklerini kapatmalısınız. 4. sü ise yönetim sayfasını ssl yapmanız gerekmektedir yani 8080 portu yada başka bir port yapmanız gerek. Bu şekilde modemi kurtarabilirsiniz tabi Fabrika ayarlarına döndükten sonra. Bu virüs SNMP ye veya modemin core dosyalarına bulaşıyor. Kişi Kurbanın Modeminin DNS ini değiştirerek kendi dns ini yani kendi makinasına gitmesini sağlayabiliyor tüm verileri. Bu tarz değişik yönlendirmelerde yapabilmektedir. Saygılar.
Sinowhatrecup Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2014 Detaylı bilgi için teşekkürler. Yarın dediklerinizi denemeye çalışacağım.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2014 tplink modemlerde oluyor bu hep ne kadar denyoca bir şey. en basit çözümü dns değiştirmeydi sanırım. ama modemi değiştirmek lazım kesin kurtuluş için.
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 Biri bana SNMP ye nasıl virus bulaşır anlatabilir mi ? :):)
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 Editor o ya ignore edin kendi haline birakin
dreagloth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 snmp ye bulaşıp anlaşılmayacak hale getiriyor virüs, o protokolü kullananlar anlaşamıyor ve kaos başlıyor
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 off süpermiş. sonra da wireless iletişimi güvercinler üzerinden yapıyoruz heralde ?:)
dreagloth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 dumanı tavsiye ederim, ama router ları iyi yerleştirmen lazım
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 Yangın alarmı problem, bir de RFC si yok onun. Benimkinin var ucundan da yakalasa da ; RFC 2549
Sinowhatrecup Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 Dota 2 içindeki browser'ı resetlemenin yolu var mı acaba? Hala oyun açıldığında blog,store vb şeyler 404 veriyor beyaz ekran.
Sinowhatrecup Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 Evet değiştirdim. Mutlaka hata veriyor hangi dns'i denesemde.
Sinowhatrecup Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 Meh, oyun içi shopkeeper's quiz bile aynı beyaz ekranı veriyor.
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2014 sharky said: Yangın alarmı problem, bir de RFC si yok onun. Benimkinin var ucundan da yakalasa da ; RFC 2549 asfasfasfasfdad
Öne çıkan mesajlar