Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tuzsuz Peynir,

felixxx

Öne çıkan mesajlar

said:
Smooth, 07 Ocak 2005 21:51 tarihinde demiş ki:
Antepli bir arkadasım vardi Bir gun onlarda kalırken yine Sana ilginc bisi tattırcam dedi (ben hep sasırırım onlara gittikce farklı yemekleri var bana gore:) ) ocakta su kaynattı biraz sonra da islak bir peynirin uzerine doktu Tuz nerdeyse 0 dı Bunu bir arastır istersen

Ama uyarıyorum Tuz ile birlikte Tadı ve lezzeti de b*k gibiydi :) Lastik kıvanımda bisi olmustu :D

smooth ona biz antep peyniri dioruz ve çok super bişi[signature][hline]:hrr:Choose your destiny:hrr:
Sosyal ağlarda paylaş

bende 6 - 7 yaşlarındayken böbreklerimden rahatsızdım
3 ay şişman 3 ay zayıf gezerdim belli olmazdı
şişerdim yani anlıycanız
bende tuzlu yiyemezdim[signature][hline] Those who have long enjoyed such privileges as we enjoy forget in time that men have died to win them
[i]Franklin D. Roosevelt
Sosyal ağlarda paylaş

said:
odchu, 07 Ocak 2005 20:35 tarihinde demiş ki:
said:
Fistan, 07 Ocak 2005 20:04 tarihinde demiş ki:
said:
Absolut, 07 Ocak 2005 20:00 tarihinde demiş ki:
Türkiyedeki iyot az olduğundan IQ olarak 5-10 puan düşükmüşüz Avrupaya göre. O yüzden iyok desteği var tuzlarımızda.

inanmıyor ya.
millet guatr olmasın diye.
istersen araştır BABA

ne yazık ki ikisi de değil... ben de merak etmiştim guatr a karşı mı diye ama iyot nemi tuzdan uzak tutuyor; bu yüzden tuzlarda iyot kullanılıyor, saklama ömrü artıyor..

abi nerenden salladın ya hiç araştırmadan?
devlet 1980 lerde tuzlara iyot katılmasını istedi.
biraz araştır öyle salla lafım yok.
sen diyosun iyot tuzdan nemi uzak tutuyor?
safir tuzun iyotlusu var iyotsuzu var manyak mı adam o zaman iyotsuz satıyor nemlensin diye.[signature][hline]i love this game!
youth only zone!
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış hatırlamıyorsam 98 yılında çıktı bu kanun. Tuzların iyotlanmasının sebebi topraklarımızdaki iyot miktarının düşük olması, bununda belli bölgelerde (özellikle karadeniz, iç anadolu) guatr'a sebep olmasıdır.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner Forum
[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 07 Ocak 2005 19:53 tarihinde demiş ki:
Suya koyman tuzu alır ama ne yazık ki yumuşatır kaşarı.

eft kaşar bayağı yumuşar[signature][hline]Uzaklardan bir yerlerden bir çığlık duyarsanız bilin ki o çığlık ümidini yitirmiş birinin çığlığıdır o yüzden siz siz olun ümidinizi kaybetmeyin
Sosyal ağlarda paylaş

guatr a karşı etkisi olduğunu biliyorum iyotun ancak burda önceden dediğimi nasıl kanıtlayabilirim bilemiyorum ama sallama yazı yazmam, nette bulabilirsem kesin bişeyler yazarım buraya... bi de adam niye iyotsuz yapsın nemlensin mi demişsin yaa, bu kremalı abur cuburlarda E330 vb. kimyasalların kullanılıp kullanılmaması gibi, yani saklama, depo ömrünü uzatıyorsunuz.. kullanmazsanız elinizde patlamıyo tabii ki.. bu benim okuduğum, benim bildiğim; tabii her zaman şüphe duymak lazım bildiklerimize..[signature][hline]¿ lé³t «
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün dünyada guatr problemini suya, ekmeğe ve süte iyot katarak çözen tek ülke ABD'dir. Türkiye'de 1 Ocak 2000 tarihinden beri marketlerde satılan tüm sofra tuzlarında zorunlu iyot takviyesi başlamıştır. Bu halk sağlığı müdahalesi ileride ülkemizde guatrın kökünü kazıyacaktır. Ancak bu durum 20 yıl gibi uzun bir süreyi gerektirecektir.
kaynak: http://www.amerikanhastanesi.com.tr/show_content.asp?pageID=676®ID=2&seq=after&contID=967[signature][hline]i love this game!
youth only zone!
Sosyal ağlarda paylaş

saolasın.. 2000 yılında mı çıkmış bu kanun? dediğim gibi, guatr a karşı olduğunu biliyordum iyotun; ama asıl sebebinin neme karşı diye hatırlıyodum, kandırıldım :)) bir ara bakarım, bir ara çok mühim deil..[signature][hline]¿ lé³t «
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...