Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wireless ADSL Router ve diğer Access Point'lern şey olma şeysi

Qui

Öne çıkan mesajlar

Elimde eskiden kalma bir AP var, bunu şuan kullanmakta olduğum wireless adsl zımbırtısı ile kullanmka ve çılgın internet dağıtmak istiyorum (dubleks olduğu için alt katta heryer almıyor). Nasıl yaklaşmalı nasıl yapmalı?

Router'ı satan eleman olmaz onlar, aynı teknoloji değil gibi bişeyler demiş ama birde siz diyin.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner Forum[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

AP'nin kullandığı standart ne? Aynı şekilde erişim yapacak makinalardaki wireless kartların standartları nelerdir?

Bunları bilmezsek anca eko yapabiliriz o routercıya (bu kelimeyi Türkçe'ye yeni ekledim hayırlı uğurlu olsun).[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

Ayy 5 saat uğraştım router ayarları ile. Yok PVC numarası yok bilmemne encapsulation'ı.. Olmuyor olmuyor.. Modem'in distribütörü ile konuştum, adam ordan uğraştı yok session açmıyor yok cart curt.. Arız kaydı bıraktım, telekomla konuştum yok onlarda beceremiyor.
- Hııı.. (arkasını döner) ya kim anlıyor bu işlerde.. Ha siz şevket beyle konuşun..
Şevkete de ulaşamıyoruz..

Sonra ne oldu biliyormusunuz? Log'lara bakmak aklıma geldi: Invalid Username Password.. Meğerse username sonunda "1" varmış ve bana söylemeyi unutmuşlar..

siaşdojfasklgfdimgdflg kmidfsmgişfmgşdlfmg, şlfdmg,fldşmgfşlagmadflşgmfgşl sfsdgkaljgşkf asgkljşdfisşdlf sadfiakjdf...[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Nindalf'a katılıyorum, standartlar açısından sorun görünmüyor. Routercı'nın (sevdim ben bu kelimeyi) değinmek istediği başka bir nokta mı var acaba? Birde onun ağzından nedenini öğren istersen.

ps: Telekom'un destek hattına sorunun olduğu zaman değil olmadığı zaman sorun yaşamak için ulaşmak lazım. Bir nevi alo mazoşizm hattı. :) Ayrıca biri onlara telefondaki mute tuşunun ne işe yaradığını anlatmalı. Heh tabi varsa.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

Birbirleri ile çalışırlar ama hızlarda kayıp olur yani yeni bir alet ile alabileceğin yüksek veri transferinin çok çok altında kalırsın. Biz ofis ve ev arası kullanıyoruz şu an wireless. Ofisten external anten ile yayın yapıyor. Evlerde ise repeater var ofisi gören tarafta. Ve desktoplarda ise gene usb stick wireless var. Gayet memnunuz. Ama desktopdaki wirelessı USRin kendi pci kartını takmış olsam hızım 100mb/sec olacakken şu an farklımarka kullanmamdan dolayı 11MB/sec.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz araştırdım, diyorki;
802.11b ile 802.11g access point'ler birlikte çalışmazmış. Ama 802.11b'yi g yapmak için bir firmware update yeterli oluyormuş. Gel görki elimdeki modemin firmware update'i piyasdak yok.. Eski alet biraz..

Wireless alıcılara gelince onlar AP standart'ı ne olursa olsun çalışıyor.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Qui, 802.11g 802.11b ile çalışabilmek için koruma sinyali gönderiyor. Eğer üretici 802.11g daha yüksek hızlarda çalışabilsin diye bu koruma sinyalini bypass ettiriyorsa 802.11b ile çalışamaz hale geliyor. Aslında 802.11b sinyalleri yakalıyor ama algılayamıyor. Yoksa 802.11g, 802.11b ile gayet güzel çalışabilir. Tabi Abso'nun dediği gibi 11Mbits hızında. 54'ü göremezsin yani. Zaten bu yüzden routercına bir sor demiştim sebebini, router'ın protection sinyallerini göndermiyor olabilir.

Ayrıca alıcılar ne olursa olsun diye bir olay yok. 802.11a kullanan bir donanımı ne yaparsan yap o networkde çalıştıramazsın.

edit: Abso wireless'de 100Mbps'ye ulaşamazsın en fazla 54. :)
[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

[Bu mesaj GE-TA tarafından 06 Ocak 2005 16:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...