Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Radyatör kaçağı tıkayıcı kullanımı

Fransuxa

Öne çıkan mesajlar

Radyatörde kaçak var arabanın su haznesine su koyuyorum şıpır şıpır radyatör den kaçırıyor. Benzinciden gittim onun nevalesini aldım. bekliyorum şimdi araba soğusun diye demin hararet falan yaptı. çektim arabayı şimdi bekliyorum ki soğusun. bunu nasıl kullanıcam ben? araba soğuduktan sonra radyatörün kapağını açıp ağzına kadar su doldurup üstüne bu zımbırtıyı döküyoruz sonrada arabayı 15 dakka falan rölantide bırakıyomuşuz. doğru mu anladım bumudur?
Sosyal ağlarda paylaş

Fransuxa said:

Radyatörde kaçak var arabanın su haznesine su koyuyorum şıpır şıpır radyatör den kaçırıyor. Benzinciden gittim onun nevalesini aldım. bekliyorum şimdi araba soğusun diye demin hararet falan yaptı. çektim arabayı şimdi bekliyorum ki soğusun. bunu nasıl kullanıcam ben? araba soğuduktan sonra radyatörün kapağını açıp ağzına kadar su doldurup üstüne bu zımbırtıyı döküyoruz sonrada arabayı 15 dakka falan rölantide bırakıyomuşuz. doğru mu anladım bumudur?

Üzerinde yazıyor nanenin?
Soğutma sisteminin devresi 2 hortumlu mu? Eğer öyleyse direk genleşme kabına, değilse direk radyatöre boşaltacaksın. MOTOR SOĞUK OLMAYACAK, çalışma sıcaklığında olacak. 5-6 dakika rölantide çalıştırcan arabayı ki sıvıyı dolaştırsın sistemde.

Disclaimer: LPG'li araçlarda bir süre sonra bu tıkayıcılar LPG beynine sıcak su akışını tıkıyor bilgin olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi lpg li değil. aynen araştırdım önce genleşme kabının kapağını açıp arabayı çalıştırın diyo su ısındığı zaman üzerine ekleyin diyo 10 15 dakka rölantide çalışsın devirdaim yapsın tıkar zaten yazıyor. demin 2 büyük şişe su koydum arabaya birinciyi döktüm gluk gluk komple içeriye aldı suyu ikinciyi döktüm alttan tık tık akıtıyodu 15 dakka sonra gittim akıntıyı kesmiş içinde de su kalmıştı. çok acaip yani anlayabilmiş değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

Fransuxa said:

yok abi abuk subuk tıkanabilicek bi yer yok. araba devirdaim yaparken zaten içindeki suyu o radyatörden dışarıya atmaya çalışıyo. o karambolde de o zımbırtı gidip o bölgeyi tıkıyo. olay bu.

Radyatörün görevi devirdaim suyunu dışarı atmak falan değil yalnız, öyle olsa sabah akşam su eklerdik 100 yıl önceki araçlar gibi. Onun görevi silindirleri soğutan suyu soğutmak, yani Paranın dediği gibi bu nane olmadık bi yerde katılaşırsa başına iş alabilirsin. Böyle ne idüğü belirsiz şeylerle değil bilen bir ustaya git o deliği göster, şu an düzelse bile yarın o nane sıvılaşır gider sonra eline alırsın kaç binlik faturayı.
Sosyal ağlarda paylaş

abi zaten nevale genleşme kabına konuluyor. arabayı çalıştırıp kapağı açıp genleşme kabına koyuyorsun araba devirdaim yaparken oradan su çekip içerideki suyuda oraya geri aktarıyor 3 ayrı boru çıkış girişi var.

neyse şu anlık bişey yok gibi koymadım yani. 2 büyük şişe su koydum birinciyi koydum anında gluk gluk etti komple hepsini içeriye çekti ikinciyide seviyesine getirdim alttan damlatma görmedim ya ekstra hararet yaptıda bişey oldu yada bi kaçak cidden var. yarında devam ederse eğer dökücem malzemeyi denicem
Sosyal ağlarda paylaş

radyatöründe değilde devirdaim pompasında sıkıntı var sende benden söylemesi

Radyatör ve devirdaim pompasındaki sıkıntılar büyümeden bence değiştir çünkü bir süre sonra motor yağı filan da karışacak o suya

O işin sonu sana kötüye patlar benden söylemesi ve mutlaka devirdaim pompana baktırt
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Hortumlarda bile olabilir. Benim eski araç su eksiltiyordu, hortumlardan birinin kelepçesi su ısınınca kaçırma yapıyordu. Bulmak için araç bir gün ustanın orada kaldı. Sıcak su çabuk buharlaştığı için kaçağı bulmak zor oluyordu.

A4'ümde de hortumları değiştirmem gerekmişti, Atatürk Havalimanı dönüşü yarılmışladı gecenin bir vakti :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Katibim said:

radyatöründe değilde devirdaim pompasında sıkıntı var sende benden söylemesi

Radyatör ve devirdaim pompasındaki sıkıntılar büyümeden bence değiştir çünkü bir süre sonra motor yağı filan da karışacak o suya

O işin sonu sana kötüye patlar benden söylemesi ve mutlaka devirdaim pompana baktırt

geçen gün genleşme kabının o fazla olan suyu atma zımbırtısından bakır rengi su gelmeye başladı. sanıyorum ki dediğin doğru yağ mevzusuda işin içine girmeye başladı. ona hemen bi baktırayım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Vulcan_Lionheart said:

o tıkayıcılar bildiğim kadarıyla soğuk havayla temas etmediklerinde donmuyorlar, haliyle motorun içinde bir yerleri tıkamaları mümkün değil radyatördeki delik dışında..

Şahsen kullandım ve yaşadım. Gayet de tıkıyorlar abi. Balçık haline geliyorlar.
Hele hele bir de motor yağı felan karışıyosa devirdayım suyuna abaw, çamur çamur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...