Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bakim - Garanti Iliskisi

Jeeztro

Öne çıkan mesajlar

Gecen sene 12 haziranda aracimizi aldik sifir renault. Ya 10k kmde ya da 1 y icerisinde getirin dediler. Bizde yarin aksam yola cikicaz istanbuldsn bodruma. Ben unuttum tatamen bakim isini demin sigorta kagidina bakarken aklima geldi. Haliyle servise goturemicem artik cok gec heralde. Birinci sorum,
Arabayi 2-3 hafta gec gotursem garantiden cikar mi ?

Ikincisi, uzun yola cikcam birsey olur mu lan tirstim
Sosyal ağlarda paylaş

2011 fluence aracımı ilk sene bakıma servise götürdüğümde henüz 10 küsür bin km 'deydi ,servistekilere garantiden çıkmasın diye getirdim dediğimde adamlar gerizekalıymışım gibi baktılar , hatta aracı bakıma alacak eleman da km 'sine bakınca daha bakıma var gibisinden birşeyler söyleyip bıdı bıdı etmişti , o konuda servisten servise değişen bir saçmalık olabiliyor sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla nasıl bakarsa baksınlar, 10050 km'de araba yolda kalsa "ama bakıma zamanında getirmemişsiniz cnm borcunuz 14.000 TL ;(((" derler direk siler atarlar garantiyi. Hiçbir bahane şansı vermemek lazım. Garanti süresi boyunca hiçbir bakımı aksatmamak ve kesinlikle arabaya dışarıda (kaportacı, elektrikçi vb.) elletmemek gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

her durumda bir seyi garantiden degistirmemek icin 2000 takla attıklarından garantiyi kaybetseydin bile sorun degil. o garantinin bir faydasını yıllardır bir kere gormedim zaten. her sey cepten gitti.

Ancak bodruma gitmek, gelmek ve orada km yapmak yaklasık 1500-2000 km demek. ilk yag degisimini o kadar geciktirmeyi motorun sıhhati icin ben onermem.

bodruma vardıgında orada var renault servisi. orada bakımı yaptırabilirsin. illa aldıgın yere yaptırmak zorunluluğun yok. orjinal yetkili servis oldugu sürece de garanti kaybın olmaz.

bu arada ilk 10bin bakımını aksattınız diye örneğin oturup fren diski garantiden degiseceginde bık bık yapamaz. her bakımın kendi kapsamı var. bir de bakımın niteliği ile ilgili olmayan arızalar var, garanti kapsamıdna bir arıza ise paşa paşa değişecek.

bana eşimin aracında kendim farkettiğim radyatör basınç kaybını "tamponunuzda çatlak/kırık var, radyatör de darbe almış" diye garanti dışı bırakarak itelemişlerdi. (darbe almadığı halde) pislik yapan her durumda yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...