Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fransaya giden var mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
pek sorun çıkarmamışlardı. gerçi bir ton evrak vermiştik de..

fakat en güzeli şu tur firmalarından biriyle konuşun, onlar belirli bir ücret karşılığında işlemleri yapıyorlar.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
Mesaj tarihi:
ne kadar evrak götürebiliyorsan götüreceksin, üzerine bir mal varsa onun tapusunu dahi götürmende fayda var. sonuçta ordakileri fransaya yerleşmeyeceğine, mülteci olmadığına ne kadar hızlı ikna edersen işlerin o kadar çabuk biter.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
Mesaj tarihi:
Ben vizesiz geçmiştim yeşil pasaport sayesinde ama onda bile hayattan bezdirdiler havalimanında, Türk olduğunu öğrenene kadar sorun yok, hatta bir olayı anlatayım.

Annemle gitmiştik işte o kafilenin önünde gidiyordu arkasında tur rehberi var. Annemi güler yüzle karşıladılar, çantayı aramadılar geçti annem, sonra tur rehberi merhaba Türkiye'den hede hödö der demez, anneme afedersiniz diyip çantasını aradılar ya. Ben her şeyimi çıkardım artık, hala ötüyordum, adam ayağımdaki botu çıkarttırdı altındaki demir ötüyormuş. Şaka yapıyor sandım.

Zaten insanlarından nefret etmiştim, komple nefret ettim yani. Ama Paris özellikle görülmeye değer =)[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz - Kızılderili Atasözü
Mesaj tarihi:
said:
Mave, 05 Ocak 2005 11:12 tarihinde demiş ki:
schengen vizesini en koLay aLman konsoLosLuğu verir

ehehe kim yedirmisse bunu sana guzel yedirmis...

alman ve avusturya konsolosluklari donunuzu hangi siklikla degistirdiginiz hakkinda bile belge ister...

fransa cok kolay vize veriyor digerlerine gore... genel olarak, turistik schengen vizesi alirken:

- gezinin nasil finanse edilecegini belgeleyeceksin, cash mi kredi karti mi artik her neyse gerekli belgelerle (maas bordrosu gibi), bu gezinin altindan kalkabilecegini gostermelisin

- ne zaman gidiyosun ne zaman geri donuyosun bunlar onemli, mesela eger ucakla gideceksen gidis/donus ucak biletlerini onceden alirsan bir kopyasini ek belge olarak koy

- nerde kalicaksin? otel rezervasyonlari varsa belirt, eger bir tanidiginin yanina gidiosan, o tanidigin gereken mercilerden sana davetiye cikarsin (bu isini cok kolaylastirir)

- ikametgah senedi, toplu nufus kayit ornegi

- yakin zamanda cekilmis acik background uzerine vesikali fotonuz (2 taneydi sanirim)... hafife almayin cidden bi foto uzerine cok iskence cekmis insanlar gordum. artik vizeye resim basildigi icin de o backgroundun acik olup olmamasini cidden sorun yapiyolar

- sigorta belgeleri (sigortan yoksa yok diyecen mecburen de pek hos diil olmasi rahatlik saglar)

- doldurulacak formu konsolosluktan aliyorsun

bir yeni telefonla randevu sistemi cikardilar en son almanya konsoloslugunda var fransiz'da var mi bilmiyorum

dedigim gibi fransa kolay vize verir, mesela annem buraya gidip gelme amacli cat diye 6 aylik vize cikardi fransa'dan gecen yaz sonunda... almanya ve de (ozellikle) avusturya her seyi sorgular ama yukardaki belgeler yerindeyse sorun cikarmamalari lazim (ama belli olmaz mesela almanya'ya yaz basinda uni gezmek icin gelirken konsoloslugun sirasinda bi garibanla muhabbet etmistik, adamcagizin 3. gelisiydi ayni vize icin resmini begenmemisler, bu sana benzemiyor diye geri yollamislar, adam yeni cektirmis yine benzemiyor demisler falan filan)[signature][hline]"'Cause we are all the little tin man with hearts like little tin cans and as we line them down with tears, over the years, they inevitably turn... to rust "
Mesaj tarihi:
ha birde 20-25 euro basvuru parasi vereceksin

edit: su da guzel bir enstantanedirki, bahsettigim yaz basi uni gezmek icin alinan vize basvurusu sirasinda, arkadaslarin bir kac belgesi eksikti, bize tereddutle yaklastilar. bunun uzerine "terorist aktivitede bulunmayacagiz, iste yerimiz belli yurdumuz belli gidip gelecegimiz tarihler belli, matura ogrencisiyiz, avusturya lisesi yahu" diye yakindik, bize "madem ogrencisiniz, uni gezeceksiniz, derdinizi bir de almanca anlatin" diyerek yarim saattir turkce anlattigimiz seyleri bir de almanca tercume ettirmislerdi...

konsolosluktan cikarken "abi gider gitmez, bunlarin ulkesindeki papatyalari koparacam" demisti arkadas, bunu duysalardi vermeyebilirlerdi vizeyi

[Bu mesaj HellHound tarafından 05 Ocak 2005 16:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Penthe tamamen senin sucun adamlar hakli

amerikada ottugun an direk bir koltuga oturtup soyuyorlar. Kardesim ogrenin artik yani bu aletlerden gecerken otucek herseyi cikartmak zorundasiniz bunun tartismasi yok.

said:
Penthesilea, 05 Ocak 2005 12:24 tarihinde demiş ki:
Ben vizesiz geçmiştim yeşil pasaport sayesinde ama onda bile hayattan bezdirdiler havalimanında, Türk olduğunu öğrenene kadar sorun yok, hatta bir olayı anlatayım.

Annemle gitmiştik işte o kafilenin önünde gidiyordu arkasında tur rehberi var. Annemi güler yüzle karşıladılar, çantayı aramadılar geçti annem, sonra tur rehberi merhaba Türkiye'den hede hödö der demez, anneme afedersiniz diyip çantasını aradılar ya. Ben her şeyimi çıkardım artık, hala ötüyordum, adam ayağımdaki botu çıkarttırdı altındaki demir ötüyormuş. Şaka yapıyor sandım.

Zaten insanlarından nefret etmiştim, komple nefret ettim yani. Ama Paris özellikle görülmeye değer =)
[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
  • Yeni Oluştur...