Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bas gitar modifikasyon

Luxor

Öne çıkan mesajlar

bir ahret suali geliyor farkındayım ama konu hakkında bilgi sahibi değilim malesef.

mesela orta seviye bir bas gitar aldım. bunu modifiye ederek daha verimli hale getirmek kötü bir fikir mi?

yani manyetikleri değiştirmeye kalksam daha iyi performans alır mıyım?

hangi manyetik ne tarz tonlara sahiptir? jazz tarzı müzik yapmak için hangi manyetik takılmalı, yada blues tarzı müzik için?
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi hiç girme bence o işlere. Önce bir gitarı iyice tanı, tonlara alış. Jazz bass'la precision arasında ne fark var; köprüye yakın çalınca nasıl bir ses alıyorsun, sapa yakın çalınca nasıl ses alıyorsun vs. onları iyi öğren.

Muhtemelen şu an çok ayırt edemiyorsundur tonal farklılıkları. 5-6 ay çalıştıktan, bolca müzik dinledikten sonra bayağı farklı yaklaşacaksın zaten olaya. Adam nasıl çalıyor, tonunu yakalamak için nasıl ayar yapmış, nasıl bir gitar kullanıyor olabilir anlayacaksın ufak ufak. Sonra işte ne istediğine kendin de karar verebilirsin.

Bir de manyetikti vs. çok para iyisini almak istersen, bir gitar parası daha verirsin. İleride kulağın ve zevkin iyice şekillenince komple daha iyi bir gitara geçmen bence daha mantıklı.
Sosyal ağlarda paylaş

tamamdır, çok sağol aydınlattığın için.

precision bass daha tepkili bir alet, daha gümbür gümbür geliyor tonları. bir de ton seçenekleri jazz bassa kıyasla daha kısıtlı gördüğüm kadarıyla.

o yüzden jazz bass ile başlamayı tercih ettim. genel olarak 70 ler rock, funk, groove, blues parçalarına daha meyilliyim diyebiliriz.

manyetiklerin bazılarının fiyatları çok tuzlu olabiliyor dediğin gibi, ancak üzerinde kaliteli manyetik takılı gitarların da fiyatları bir o kadar pahalı oluyor. daha kaliteli jazz ve precision bassların fiyatları 1500-2000 euro lardan başlıyor.

yani modifiye etmeyi düşünerek biraz ortayı bulurum belki diye düşündüm kendimce. tabiki acele etmeyi düşünmüyorum bu konuda önce bir fikir danışayım dedim merakımı gidermek ve tavsiye almak üzere :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...