Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2014 Oldum olası şu Linq işlerinden anlamadım pek çokda uzun süre kullanmadım. Yapmak istediğim olay şudur; 1 adet timerım var ve 10sn 'de bir çalışıyor. Sql tablom şudur CharID | Level | OK 200100 | 105 | 0 200101 | 101 | 0 200102 | 102 | 1 200103 | 115 | 1 200104 | 114 | 1 Bunları foreach döngüsüne sokarak her bir veri sütunu için işlem yapmak istiyorum. Ancak ve ancak olayı tam kavrayamadım. PHP'de şöyle oluyor misal; foreach($SqlRows as $data) { echo $data->CharID . ' - '.$data->Level.''; } Şu olayı yapmak istiyorum en basitinden linq ve c# kullanarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tcpip Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2014 foreach(var data in SqlRows) { Response.Write(data.CharID + "-" + data.Level+""; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 obje döndürüp üzerine işlem yapacağın için linq yerine lambda kullan derim. çüünkü linq'de objenin tüm property'lerini tekrar tanımlayarak yeni bir obje yaratmak gerekecek ki kirli bir kod oluyor (bunun için extension metodlar var ama hiç girmeyeyim). IL'de ikisi de aynıdır (genel olarak). db'de user tablonun olduğunu varsayalım; List<User> users = new List<User> { new User() { FirstName = "Leyla", LastName = "Sukatar", Id = 1 }, new User() { FirstName = "Melis", LastName = "Canatan", Id = 2 } }; var resultLinq = from u in users where u.FirstName == "Melis" select new User { FirstName = "Ahmetullah", LastName = u.LastName, Id = u.Id }; var resultLambda = users.Where(u => u.FirstName == "Melis").Select(u => { u.FirstName = "Ahmetullah"; return u; }); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tcpip Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Ractamainus said: linq'de objenin tüm property'lerini tekrar tanımlayarak yeni bir obje yaratmak gerekecek Linq dataclass'ın güncel ise (değilse zaten taşı bırak ile güncelleniyor) obje yaratırken herhangi bir tanım vermene gerek yok. dataclass dc = new dataclass(); var chars = from c in dc.chars select c; foreach(var char in chars) { newchar.Level = 1; } dc.submitchange(); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2014 ben linq içinde objeyi güncelleme durumu için yazmıştım, for döngüsüne girmeden. örneğimde anlaşılıyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar