Tron Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2014 Selamlar, 2010 yılında gigabyte'ın GA-790XTA-UD4 (rev1) modeli anakartını alıştım. Şu an üzerinde 1333 mhz'lik, 2gb'lık 3 adet kingston bellekler bulunuyor. Ben bu belleklerin yerine aşağıda verdiğim linkte bulunan bellekleri takmayı düşünmekteyim. Gigabyte'ın sitesinde ddr3 1866 kadar desteklediği yazıyor. Ben istemiş olduğum bellekleri direk bu anakarta direkt taksam çalışır mı? Yoksa overclock yapmam gerekicek mi? (biostan hiç anlamam-korkarım) almak istediğim bellekler http://www.vatanbilgisayar.com/16gb-2x8gb-hyperx-blu-black-ddr3-1600mhz-cl10-kit-ram.html#genel-bakis anakartımın özellikleri http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3263#ov Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2014 Burada test edilmiş uyumlu ramlerin listesi var. Bu listede 1600mhz'lik ramlerde var yani sorun olmaması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2014 Evet abi onları gördüm, benim seçtiğim ramler 8 gb, listedekiler ise hafıza büyüklükleri en fazla 2 gb olarak yazdığı için karamsarlığa düştüm. Ayrı vakit ayırdığın için teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2014 Kabaca bakmıştım , şöyle ki hızlı bir araştırma sonucunda o anakarttaki ram slotları max 4gb desteklendiği söyleniyor. Yani 2x8Gb ram kullanamazsın. Onun yerine 4x4gb yapabilirsin. Diğer soruna gelince o anakartta 1333mhz üzerinde bir ram çalıştırmak için OC yapmak zorundasın. 1600 lük ram takarsın ama OC yapmadığın sürece 1333 mhz olarak çalışır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2014 Dün az daha netten siparişlerini vericektim. Son anda acaba uyumluluk yaratır mı acaba diye almadım. Ben tekrar tekrar teşekkür ederim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar