SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Nisan 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2014 Ajax ile aldigim arrayin degerlerini HTML dropdowna eklemeye calisiyorum fakat String ekleyecegine object olarak ekliyor. Serverdan gelen data su sekilde: [{"value":"2012","key":"3"},{"value":"2011","key":4}] jQuery su sekilde: function fillOptions(ddId, callingElement) { var dd = $('#' + ddId); $.getJSON('json/populateversions?dd=' + ddId + '&applicationid=' + $(callingElement).val(), function(opts) { $('>option', dd).remove(); // Clean old options first. if (opts) { $.each(opts, function(key, value) { //alert(key + ' ' + value) dd.append($('<option/>').val(key).text(value)); }); } else { dd.append($('<option/>').text("Please select parent")); } }); } Soyle gorunuyor: https://dl.dropboxusercontent.com/u/23906642/json.jpg Sorun nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Nisan 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2014 Tamam hallettim dd.append($('<option/>').val(value.key).text(value.value)) olmasi lazimmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2014 Cunku sana gelen data'da bir array icinde iki ayri obje var. Haliyle array'i loop'layinca icindeki aldigin value'ler birer obje olarak kaliyor. Bunlari debug etmek icin console.log'dan sahanesi yok bu arada. Bol bol kullanmali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Nisan 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2014 Tamamdir sagol aciklama icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lombardi Mesaj tarihi: Eylül 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2014 Merhabalar, Basit bir soru soracagım elimde soyle bir JSON var; {items : [{.... "user" :{ "username":"Giu_Destino", "lang":"it", "creationDate":"2012-01-23T10:58:21+00:00", "followersCount...... ............} items'in icinde birden cok eleman var '{...}' su sekilde. Burada "username" inmek icin if (key == "items") { for (j, len = itemsData.length; j < len; j++) { if (j > 0) { geoJSONtext += ,; } $.each(itemsData[j], function(key, val) { if(key == "user") { $.each(data,function(key1,itemsData1) { if(key1 == "username") { geoJSONtext +=JSON.stringify(itemsData1); } }); Soyle bir sey sacmalarsam olmuyorda. Cozum nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2014 Yapılmak isteneni pek anlamadım da, anladığım kadarıyla yazayım. items'ı içeren verinin adının data olduğunu farzediyorum var parts = []; for(var i = 0, l = data.items.length; i < l; i++) { var x = data.items[ i]; parts.push(x.username); } parts.join(", "); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lombardi Mesaj tarihi: Eylül 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2014 Evet buna benzer bir sey idi yapmak istedigim. Inner elementi tutmaktı. Tesekkurler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2014 Giu_Destino,Giu_Destino 2,Giu_Destino 3 gibi usernameleri yan yana almak istiyorsan gibi anladim, jquerye ihtiyacin olmamali t.items.reduce(function(acc,item){ return acc+=item.user.username+","; },"").slice(0,-1) arrayinin icinde item attr'i olan bir obje var, ondan sonra zinciri izliyor attributeler. jsonu direk obje olarak alabiliyorsun zaten, attrname vsler icin checke gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lombardi Mesaj tarihi: Eylül 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2014 Fly said: Giu_Destino,Giu_Destino 2,Giu_Destino 3 gibi usernameleri yan yana almak istiyorsan gibi anladim, jquerye ihtiyacin olmamali t.items.reduce(function(acc,item){ return acc+=item.user.username+","; },"").slice(0,-1) arrayinin icinde item attr'i olan bir obje var, ondan sonra zinciri izliyor attributeler. jsonu direk obje olarak alabiliyorsun zaten, attrname vsler icin checke gerek yok Bak bu süper oldu, hic aklıma gelmemisti. GeoJSON veri ile oynuyorum ne Mongo JDBC isini yapabiliyorum ne OpenLayers'in fonksiyonlarını becerebiliyorum. Sürekli basic programlama ile verileri isliyorum alıyorum vs, kafam allak bullak oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2014 http://www.hunlock.com/blogs/Mastering_Javascript_Arrays Sunu bi okuyun da JSON + array dertleriniz bitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Ekim 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2014 hello world programını çalıştıramadım resmen :) var na = prompt("Fahrenheit to celcius converter", "Type Fahrenheit value"); if (!isNaN(na)) document.write("It is " + ((na-32)/1.8) + "in celcius") else{document.write("Please enter a number"); promp ekranı gelmiyor browserde , type checki yapamadım herhalde. if e true başka herhangi bir şey verince oluyor ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2014 Prompt gelmiyorsa gerisi onemsiz zaten cunku evaluate edecek bir "na" olmayacak ortada. Chrome'da sag tikla sayfaya, buraya mesela, inspect de, acilan panel'de console tab'ine gecip kodunu oraya yapistirarak dene. Ya da console acikken sayfayi yenileyerek dene. Bir hata varsa gorursun orda. Bir de document.write yerine alert ya da console.log kullanmayi tercih edebilirsin. Daha rahat, daha debuggable olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ekim 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2014 Kodu direk kopyaladıysan syntax hatası var sanırım else'den önce. Gerçi Javascript çok aramıyo noktalı virgülü ama yine de düzeltmek lazım. Yoksa type checki falan geçtim en azından prompt'un gelmesi lazımdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Ekim 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2014 şöyle var name = prompt("Fahrenheit to celcius converter", "Type Fahrenheit value"); if (!isNaN(name)) document.write("It is " + ((name-32)/1.8) + "in celcius") else{document.write("Please enter a number")}; yapınca oldu :) teşekkürler ikinize de. type checki önce type of ile yapmaya çalışıp becerememiştim. di sabit konuda söylediğin kitaba baktım , güzelmiş hakikaten. ama biraz eski galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2014 Ikinci basimi da var bu sene cikan. Cok buyuk farklar yok gerci, eski yeni her hali iyi kitabin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar