Fistan Mesaj tarihi: Nisan 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2014 evde 2 tane priz pert oldu çalışmıyor 1 hafta arayla prizi söktüm bağlantıları kontrol ettim kontrol kalemi ile test ediyorum elektrik var ama ne takarsam takayım çalıştırmıyor 2 prizde adaptör taktım adaptörün ucundan kontrol kalemi ile bakıyorum elektrik geliyor yani fişin temas etmeme gibi bi durumu da yok kitlendim ev trafo gibi oldu koridordaki modeme bi odadan, çamaşır makinasına başka odadan uzatma kablosu çektik mecburen her yer kablo sorun ne olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Nisan 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2014 kedi girmiştir abi. biri illa yapacak, yabancıya gitme dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Nisan 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2014 prizin iki tarafına nötr bağlanmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2014 bağlantılar ellenmedi hiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Nisan 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2014 Fistan said: evde 2 tane priz pert oldu çalışmıyor 1 hafta arayla prizi söktüm bağlantıları kontrol ettim kontrol kalemi ile test ediyorum elektrik var ama ne takarsam takayım çalıştırmıyor 2 prizde adaptör taktım adaptörün ucundan kontrol kalemi ile bakıyorum elektrik geliyor yani fişin temas etmeme gibi bi durumu da yok kitlendim ev trafo gibi oldu koridordaki modeme bi odadan, çamaşır makinasına başka odadan uzatma kablosu çektik mecburen her yer kablo sorun ne olabilir? Elektrikli aletlerin çalışması için fazın yanında nötr de olması gerekiyor, senin kontrol etiğin faz ucu diğer uçta sorun olabilir onu anlamanın yoluda 220v ölçebilen multimetre kullanman. Yada prizlerin kontakları problemlidir tam temas sağlamıyordur (daha önce ısıtıcı yada çok güç çeken bir şeyleri bu prizlerde çalıştırdıysan olma olasılığı yüksek). Bunlar düzgün ise kablonun prize bağlandığı yerlerde temas problemi vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Nisan 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2014 sigorta bozuk.kontrolkalemi ile bakman seni yanıltıyordur.çalışmayan prizde birşey çalıştır ve ölçü aletiyle sigorta çıkışlarını ölçmelisin öncelikle kontrol kalemin varsa ölçü aletin süper olu bu iş için ama ben en kötü ihtimal ile kontrol kalemi üzerinden işlem yapacam sana. öncelikle:sigortaların hepsini kaldır kaldırırken kendisini kuruyormu yani tıkırt diye yatağına oturuyormuş gibi olur.yada kaldırdıktan sonra sigorta düğmesinin üstüne hafif parmağınla dokundur az bişede baskı uygula sigorta düşerse sigortan bozuktur demektir.bu birinci husustu: İKİNCİ HUSUS İSE:buvattan yani bağlantı noktalarından nötür yanmış olabilir.şuda olabilir lambalar çalışırken ışık şiddeti nasıl hepsini açınca ışık şiddeti çok düşüyorsa veya lambaları açınca televizyon veya buzlolabı çalışmıyorsa kesin olarak yaa ana sigortanız tam geçirmiyor yada dışarda direkteki kablolarda bağlantı noktasında gevşeme vardır.bunuda tedaşa başvurmanız gerekir. özet olarak bina yeni ise tek sorun olarak ben sigortaları görüyorum ama ikinci olarakta buvat baglantıları.sigortaların hepsinde elektrik görebilirsin ama bi ihtimalde girişinede bakmış olabilirsin sigortaların önemli olan çıkışına bakmak.eger prizlerde hiç elektrik yoksa yani kontrol kalemi göstermiyor ise.sigortalardada elektrik varsa tek bakılacak nokta buvat baglantıları veya prizi sökecen baglantıları yapılmışmı diye bakacan.kolay gelsin.NOT:ELEKTRİKLE UĞRAŞIRKEN NÖTR E DİKKAT ET.HERZAMAN NEYİ ELLİYORSAN ELLE VEYA KONTROL ET AMA SADECE BİR KABLOYU ELLE,BAŞKA HİÇ BİRŞEYE EL SÜRME ÖLÜRSÜN ALLAH MUHAFAZA.KİB. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar