Rerore Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 doğalgaz şohbeninde sıcak suyu istenilen dereceye ayaralayıp sadece sıcak tarafı kullanmak mı yoksa su sıcaklığını daha yüksek ayaralayıp, soğuk suyla ılımak mı daha tasarruflu olur bir de 500C de 12 saat boyunca sürekli bir fırın (0,23m^3) çalıştırmak istesem, bunu en verimli nasıl yaparım yaz-kış o sıcaklığı nasıl değerlendirebilirim yaz olmuyorsa kış fikirleri de olur (mesela biraz yalıtımsız yapıp kalorifer niyetine kullanmak veya su hattı ekleyip, kalorifer de sıcak su dolaştırma işe yarar mı) yazın ne yapılabilir
Argoel Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Tesisat soğuk su basıncınız stabilse ikinci dediğiniz denenebilir. Ama su basıncı (debisi) değişkense suyu ılıtmaya çalışırken devamlı dalgalanma olacağı için, onu ayarlamaya zaman harcarken daha çok enerji israf etmiş olursun. (On-Off hidrofor olan bina tesisatları sabit su basıncı veremez. Eğer hidrofor debi kontrollü ise sabit bir su alabilirsin) Suyun stabil olması halinde ise iyi bir şofben ile suyu sıcak olarak muhafaza edeceğin için (termos misali) bana kalırsa devamlı istediğin sıcaklıkta tutman daha akıllıca. Ama bunu kendin tecrübe edebilirsin.
Rerore Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 aç kapa olduğu için tek seferde ayarnabiliyor ama 2sinde de su sıcak olana kadar soğuk akıyor kapatana kadar da sıcaklık değişmiyor kombide de denedim, sadece şohbende de su boruda sıcak kalmıyor bir de sebebi neydi ki yani benim daha çok merak ettiğim daha az suyu x+10 a ısıtmak mı daha çok enerji ister yoksa daha çok suyu x derecede çalıştırmak mı sayaç mı kontrol edek illa yok mu mühendislik hesabı
Argoel Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Suyun devamlı sıcak akmasını ve beklemek istemiyorsan tesisatına sıcak/soğuk su borularının yanına ekstra bir hat daha yaptırman gerek (sirkülasyon hattı) ve bir sirkülasyon pompası taktırman lazım. Fakat bu sana konfor sağlarken yanında enerji kaybı getirir. Tesisatındaki mevcut suyu sen kullanmasan da devamlı sıcak tutar. x + 10° konusuna gelirsek, benim yaşadığım tecrübelerden yola çıkarak sana tavsiyem suyu devamlı x derecede tutman. Her bir derece artış için bile saçma rakamlar oynayabiliyor faturalarda ısıtma için. Ama sen illa formüle edilmiş halini isterim dersen, temel ısı formülü q=m.c.delta T ( ısı enerjisi = kütle x suyun ısınma ısısı x sıcaklık farkı) sen bu formüldeki sıcaklık farkı çarpanını 10 derece arttırarak harcayacağın ısı enerjisine 10 çarpanı ekliyorsun. Dediğim gibi iyi bir şofbenin varsa ( içindeki enerjiyi koruyacak yalıtımlı) istediğin sıcaklıkta kullanman mantıklıdır.
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 5 gün ilk dediğini dene sayaca bak 5 gün 2. yi dene sayaca bak hangisi tasarruflu anlarsın
Rerore Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 anlaşılmıştır 2. soru için
jacabo Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 sana 2 dönem termo 1 dönem ısı yazıyorum
Fin Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 bu cehaleti bilim tekniğe açmaya utanır insan ya.
Fin Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 bu cehaleti bilim tekniğe açmaya utanır insan ya
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Fabrika ya da havaalanı ısıtması yapıcaksan fırın sorun bi önem taşır. Hamam işleteceksen termosifon sorun anlam taşır. Ev için soruyosan nasıl biliyosan öyle yap fark etmez.
Rerore Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 nası farketmez elektirkli fırın alsam santral bağlamam gerekir
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Aklından zorun yoksa elektrikli fırınla ev ısıtmaya kalkmazsın zaten olm, ondan öyle diyoruz. Pide fırını fln işletsen atık ısıdan sıcak su alırsın da, bim'den aldığın yuvam pizzayı ısıttığın fırının atık ısısıyla çay suyu ısıtamazsın.
Rerore Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 abi 500C diyorum endüstriyel fırın
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Şohben kelimesini bayaadır duymuyordum iyi oldu.
Argoel Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 fırının baca gazından faydalanabilirsin. Bunun için bir ısı eşanjörü alman gerekli. Eşanjörün bir tarafından atık gazı, diğer tarafından da ısıtacağın suyu dolaştırmak vasıtasıyla geri dönüşüm sağlayabilirsin.
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 yazın sıcak su kaynaa olur o fırından ya
Argoel Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 şu şemada şömineden evin radyatör ısıtması için geri dönüşüm gösteriliyor. Aynı prensip sanayi tip fırına uygulanabilir.
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Endüstriyel fırının baca gazındaki atık ısıyı kullanabilirsin. Boru tipi eşanjör kullanıp eşanjör üzerinden atık gazları geçireceksin. Atık gaz sıcaklığı ve kullanmak istediğin su sıcaklığı ile eşanjör boyutlarını seçip tesisat döşeyebilirsin. Kazan verimin yükselecektir böylece.
Öne çıkan mesajlar