Infeqted Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 http://www.gidaraporu.com/modules.php?name=News&file=article&sid=68[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 bu kadar aç insan varken bence yemek bulduğumuza şükretmeliyiz[signature][hline]Aket Atum "so hoder, why don't they let you shoot at your brother? here, take this arrow, i'll help you aim..."
Zopik Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Bazı işletmelerde, binlerce tavuğun kesimini başlatacak düğmeye basmadan önce İslâmi usule uygun tekbirler getirilir. Aşağı yukarı böyle bir tesiste dakikada 140, saatte 8400 tavuk kesimi yapılmaktadır. Makine ile kesimin şeriat tarafından anlayışla karşılanabilmesi isteniyorsa, önce, İslâmi olarak bir kesimin helâl olabilmesi için üç temel şartın gerektiğini hatırlamamız gerekir. 1. Boyunda bulunan 4 damarın keskin bir bıçakla, kesici ile veya bir kesme kenarına sahip bir gereçle kesilmesi gerekir. 2. İçinden veya yüksek sesle tesmiye (Bismillah, Allahuekber) yapılmalıdır.(kasıtsız unutulursa, söylenmiş gibi kabul edilir) 3. Kesen kimse Müslüman yada ehli kitap olmalıdır. Burada şu da hatırlanmalıdır ki, bütün bu şartlar tek tek ve ayrı ayrı gereklidir. Bu şartların tamamını yerine getirmede ihmal edilirse sonuçta kesilen hayvan haram durumuna girer. (b) şartı, makinelı kesimde çok büyük bir önem arzetmektedir. Bazı ulema, tesmiyenin, hayvanın helal oluşunu belirten ön şart olmadığını, daha çok sadece sünnet olan bir husus olduğunu iddia ediyor. Bu anlayış çeşitli sebeplerden dolayı doğru değildir. işe alırkende din derslerindeki gibi sınav yapıyorlardır bunlar! .. heh ...
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 kurban keserken bunlara dikkat ediliyor ama böyle seri üretimde dikkat edildiği şüpheli[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Öne çıkan mesajlar