Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Routing sorusu

roket adam

Öne çıkan mesajlar

hayır asıl senin attığın mesajlar konunun dışına çıkıo adam VPN le twitter a girmek istiyorum diyor sen diyorsunki twitter açıldı... adam Twittera VPN le girmek istiyor
Şimdi birde bana cevap atıosun ... :)

ordaki gizli mesajı anlamamışsın ... yardım edebilirim ama cvpn al halledelim demek oluyor o :) yardım edemem değil ;)
Sosyal ağlarda paylaş

mac de pptp protokolu ustunden vpn kullanirken adres ve ip cozumlemelerini pppd diye bir modul yapar.

O modul tum trafik vpn e yonlendirilmediginde (send all traffic blabla)
/etc/ppp/ip-up
diye bir script varsa onu calistirir, yoksa vpn hayatina default olarak devam eder.

Sen bu dosyayi yaratir ve icine gerekli rule lari yazarsan her vpn baglantisi saglandiginda ve makine ip aldiginda otomatik olarak bu script calisir ve icindeki (varsa) rule lar gecerli olur.

ip-up scriptinin icerigi soyle bisey olmali;

#!/bin/sh
/sbin/route add [SUBNET] $5

icerik ve route komutu cok degisik sekillerde sekillendirilebilir. Mesela komple bir ip blogunu belli bir interface e forcelanabilir.

/sbin/route add -net 192.168 -interface ppp0

[subnet] girilmek istenen yerin subneti
$5 parametresi endpoint deki ipyi cozer, dolayisiyla ip filtreleyeceksek vpn trafigini ihtiyacimiz var.

bu yaratilan dosyanin privilege 0755 olmali.
chmod 0755 /etc/ppp/ip-up

Butun bunlarin calismasi icin all forwarding kapali olmali. ip-up in root tarafindan 0755 olarak duzenlenmis olmasi gerekli, ve eklenen rule larin spesifik bi yeri isaret etmesi gerekli.

detaylari icin yeterli google materyali cikmistir umuyorum, daha detayli yazacak vaktim yok.
kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Kharon, çok çok teşekkür ediyorum fakat sorumdaki şu detayı atlamışsın sanırım: Twitter gibi büyük farklı noktalarda geolocated sistemler malum tek bir IP bloğuyla da yetinmiyorlar. Dolayısıyla routing kuralının önüne 'git önce şu domain hangi IP'ye gidiyor onu bul sonra routing kuralına ekle' gibi bir şey yazmamız lazım. Asıl sorun bunu nasıl yapacağımız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...