Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ATM olayları

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bankamatik kartımdan dün bir miktar (kart kopyalaması yoluyla tahmin ediyorum )para çekilmiş bilgim dahilinde olmadan. Suadiye ATM'den şüpheleniyorum çünkü ATM'nin içerisinde kart olmamasına rağmendıt dıt dıt dıt dıt içinde kart olmadan ses çıkarıyordu.

Güvenlik altına hesabı aldırdım ama parayı geri alabilecek miyim hiç bilmiyorum.

Dadandılar yine bankalara dikkatli olun, kadıköy vs gibi toplu yerlere yerleştiriyorlar, İçerenköy'den falan çekiyorlar. Benim olay öyle.
Mesaj tarihi:
Söyledim ilgileniyorlar dedi. Dilekçe yazmam gerekiyormuş hesabın bulunduğu şubeye ilgili yerlere aktarıyorum falan dedi call-center'ındaki çalışan. Tekrar arıcam bi sonuç var mı? Niye dilekçeyle başvuruyorum abi anlamadım böyle saçma bi şey var mı? Kim oldumu falan öğreniyosun işte benim.
Mesaj tarihi:
veriyorlar parayı merak etme, o dilekçeyi yaz direk kontrol ediyorlar nerden çekilmiş edilmiş falan diye. muhtemelen afrikanın ücra bir köşesi çıkıcak zaten :D suadiyede hangi atm bu arada? bizim iş yeri de orda patlamayalım aman
Mesaj tarihi:
Güvenlik birimleri haftasonu olduğu için çalışmıyormuş. O zaman çete yolunu buldu. Çak cuma akşamından kopyaladığın kartı. Çek paranı.. Ben dilekçeyi 3 gün sonra verim. 5 günde adam zaten toz olur. Bu kadar kolay olay için böyle saçma bir şey var mı? Polise gidicem şimdi de.
Mesaj tarihi:
Liebe said:

veriyorlar parayı merak etme, o dilekçeyi yaz direk kontrol ediyorlar nerden çekilmiş edilmiş falan diye. muhtemelen afrikanın ücra bir köşesi çıkıcak zaten :D suadiyede hangi atm bu arada? bizim iş yeri de orda patlamayalım aman

Hayır hayır hiç de ücra köşe değil. İçerenköy Vakıfbank şubesinden çekilmiş.

Şu barış büfenin oralardaki Vakıfbank. Divanla Marks&Spencer arası. Orda bu dıt dıt dıt öttü. Orda kopyalanmıştır sanırım diye şüpheleniyorum. Tabi bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
balon said:

Güvenlik birimleri haftasonu olduğu için çalışmıyormuş. O zaman çete yolunu buldu. Çak cuma akşamından kopyaladığın kartı. Çek paranı.. Ben dilekçeyi 3 gün sonra verim. 5 günde adam zaten toz olur. Bu kadar kolay olay için böyle saçma bir şey var mı? Polise gidicem şimdi de.

güvenlik birimi haftasonu çalışması senin parayı almanı en fazla 2 gün erkene çeker.
dilekçe işin prosedürel yoludur. aslında telefon görüşmeleriniz de kayıt altındadır ve müşteri hizmetleri ile yaptığın şikayet süreci başlatılır. fakat hukuki zeminde, bankanın elinde senden gelen resmi bir yazı olmalı. bunun adı da dilekçedir.

şikayet sürecin başlatıldığında gerekli inceleme yapılır (kamera kayıtları, kartın kopyalandığına dair master/visa tarafından bilgi alınması, vb.) ve suistimal olmaması durumunda paran iade edilir.

suistimal konusu nedir? ya sen de işin içindeysen?
Mesaj tarihi:
İstanbul nöbetçi savciligina suç duyurusunda bulundum.

Şöyle ihmal var; iki gün içerisinde bu olay otelenirse benim ve bu adamin kopyaladigi tüm kartlarla her şeyi yapma ihtimali var.

İkincisi; kartin kopyalanma ihtimaline karsi güvenlik tedbirleri de yetersiz. Teb kartin kopyalanma ihtimalinde kartimi iptalvedip yeni kart vermişti.. Bu olaydan beni de kendileri bilgilendirdi.

Başka bankada bu mevcut olup Vakifbankta bu yoksa bu bir zaafiyettir.

Hic mi hesabimizda para koyamicaz. Nasil is sasirdim valla.

Pazartesi sabah da dilekçeyi vericem. Sonuna kadar da kovalicam bu olayi
Mesaj tarihi:
Nigger_of_the_sand said:

Çekilen para miktarı sizin rutin çekim miktarlarınız ile benzerlik gösteriyor mu? Farkettirmemeye yönelik bir miktar mı çekilmiş yoksa yüksek mi?

Bankamatik kartindan çekeceği günlük en yuksek miktari çekmiş. Bu ay bi iki kez çektim yuksek limitten.. Benim o subeyle ilgili hic bir işlemin yok. Bankamatik kartim yaninda ve o parayi o saatte çekenin ben olmadimi görebilirler. Kamera kayitlariyla belki kartin o kart olmadini tespit edebilirler..

Ya da savciliktan çeken kişiyle ilgili suc duyurusunda bulundum. O kişinin esgali tespit edilse kart kopyalanmasında ki yetersiz tedbirler inden yuruyebilirim.

Ya da babayi alirim..

Hakikaten bankaci var mi aramizda?
Mesaj tarihi:
Vakıfbank'da calismiyorum, kart güvenliği konusunda süreçleri nasıl işliyor bilmiyorum. Fakat normalde olması gereken, senin "kartım kopyalandı" şikayetinle birlikte ilgili kartın kullanıma kapatılmasıdır. Eğer kredi kartı değil, bankamatik kartın (debit) kopyalandı ise hesaplarına bloke koydurabilir ve internet bankacılığını askıya alabilirsin.
Mesaj tarihi:
Bugün dilekçemi savcılığa verdiğim ifade tutanağı ekinde olmak üzere Maltepe Şubesine verdim. Onlar da paranın çekildiği belli olan İçerenköy Şubesine scan edip maillediler kimlik bilgilerimle beraber.

Başka benim yapmam gereken bir şey var mı sizce?
  • Yeni Oluştur...