Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hollanda'da yasayan/okuyan varmidir aramizda ?

RaidenXelRu

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Selamlar tekrardan spesifik sorularla gelicegim simdi olayim kesinlestigi icin :)

haziranda tasiniyorum imzayi attim sirketle anlastik :) den haag da olucagim.
muhendis oldugumdan ve bir miktar tecrubem oldugundan dolayi %30 Tax Rule a eligiblesin dediler. Ben bu durumda sunu sormak istiyorum mesela araba aldim diyelim, arabayla/sigortasiyla idisiyla bidisiyla ilgili odemem gereken tum vergileri normal bir hollanda vatandasina oranla %30 daha az odeyecegim dimi?
Sosyal ağlarda paylaş

Firmasına göre değişiyor ama benim çalıştığım firmalar meseela bir tanesi volvo ile anlaşmalı sadece gelir vergin üzerine %12-24 ekliyorlar aylık olarak öyle bir vergi ödüyorsun gerisini şirket karşılıyor.
Dİğerinde Hibrit yada herhangi başka bir çevre dostu araba seçtiğinde çevre dostu oranına göre şirket baya büyük bir oranını karşılıyor %80-100'e kadar.
Ama bunlar bu konuda ödüllü şirketler tabi. Sende firmanda böyle bir uygulama varamı sor ama 2. el arabalara yapmıyorlar bildiğim kadarı ile.
Sosyal ağlarda paylaş

%30 kurali maddi olarak iyi katki oluyo gelir vergisi hayvan gibi oldugu icin.
ayrica tr ehliyetini hollanda ehliyetine cevirme imkani da sagliyo, ki ufak gozukse de epey vakit alan ve masraf cikaran bi sey.

su linkte guzel anlatilmisi var:
http://www.expatica.com/nl/finance_business/tax/The-Dutch-30-percent-ruling_explained_11398.html

bu site iamexpat.nl ile beraber temel sorular icin filan baya faydali.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...