Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Reverb nedir?

Solonor

Öne çıkan mesajlar

said:
Erutan, 30 May 2003 17:36 tarihinde demiş ki:
reverb benim bildiğim (programlardan biliom kızma :) )
TISSSSSSSSSSSSSSP yapar yani nası anlatiyim yaa mesela tıssssssspp dum tak dum tak öle yani anladınmı

(sanki doğru ve süfer anlattımya :) )

abi adam gibi anlatabilicek yokmu :)[hline]Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuklûk agh buzum-ishi krimpatul.
Wisdom is only possessed by learning.../Elminster
[b]Icq
Sosyal ağlarda paylaş

Reverb ses kaynağından çıkan sesin yansıyarak dinleyicinin kulağına geç gelmesi.[hline]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 30 May 2003 18:30 tarihinde demiş ki:
Reverb çok basit bir anlatımla eko diyebiliriz. Ama aslında sanal bir akustiktir reverb. Mesela bi odada gitar çalınca ses farklı, tuvalette çalınca farklı oluyo ya, hah işte o ortamın akustiğiyle alakalı.

Bunun yapay yollardan elde edilmesine reverb denir.[hline]Ben akıllıyım.

bu postu görmemiştim ama echo diyince yanlış anlaşılmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Verdiğim tanım reverb ün teknik tanımının daha "türkçeleştirilmiş" versiyonu. Echo ile benzeşselerde echo tamamen alakasız bir olay.
Kullandığım "yansıma" sözcüğü kafanızı karıştırmasın.[hline]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.
Sosyal ağlarda paylaş

müzisyen olmayan bir ağızdan dinleyici tanımı vereyim ben size :)

reverb seslere "derinlik" hissi verir.
mesela vokalden gidersek, vokalist hani bööle burnunun dibindeki mikrofona söylüyo da o da direkt kayda giriyo gibi olmaz da, müzikle dolu bi odanın ortasından, gerisinden, berisinden (reverb seviyesine göre) geliyo gibi olur ses.

azı karar, fazlası zarardır genellikle.
fazla yapınca bööle boş bi deponun en dibinden geliyo gibi olur ses, netliği kaybolur. eğer böyle bir amacınız yokxa pek yakışmaz. ama azcık koyunca da ses kabak gibi ortalıkta olmaktan kurtulur.

tatlı bişeydir, diğer bütün efektler gibi ustaların elinde kral olur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DeamoN, 31 May 2003 11:59 tarihinde demiş ki:
said:
Twilight, 30 May 2003 23:54 tarihinde demiş ki:
hiçbiri değil...

said:
DeamoN, 30 May 2003 21:42 tarihinde demiş ki:
basitçe derinden gelio ses ama çok karışır hızlı riflerde ses reverb çok açık olunca

ben ne demişim topic okumamanın güzel bir örneği[hline]POPÇULAR DIŞARI !!

komik tanımlarla dolu bir topicde gözden kaçan bir mesaj diyorum ben buna. Zaten doğru değil yazdığın. Sese derinlik vermek ile sesin derinden gelmesi arasında dağlar kadar fark var.

[Bu mesaj Twilight tarafından 31 May 2003 12:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...