xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Merhabalar Aracımın ornijal lastikleri 205/50/17 di, sonra 225/50/17 olarak aldığım yeni lastikler bitti. Bu arada hiç bir sorun yaşamadım zaten lastikçinin önerisiyle büyütmüştüm. Demesine göre 17inch için 205 küçükmüş vs.. neyse şimdi Nokian zLine marka çok güzel bir lastik var elimde fakat ölçüsünü yanlışlıkla internetten sipariş verirken 225/55/17 olarak vermişler. Şimdi 1 ay yurt dışına geri gönder vs uğraşmak istemiyorum. Sorum bu lastiği takmanın ne gibi avantajı yada dezavantajı olur yada komple olmaz mı bilgi verirseniz sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Selam, Aracın zaten 205/50R17 olan ölçüsünü oynayıp 225/50R17 yaparak hem taban genişliğini arttırmış, hem yanak yüksekliğini ve haliyle çapını arttımışsın. Şimdi yanak yüksekliğini daha da arttıracaksın. Kaba hesap: Stock lastik yanağın: 102,5mm Senin ilk aldığın: 112,50mm (10mm, çapta 20mm) Şimdiki lastik: 123,75mm (21,25mm, çapta 42,5mm) Belki konforun biraz daha artacak ama kullanım şekline göre kasa sallanmaların da artacak, direksiyon tepkilerin körleşecek, çap büyüdüğü için ivmelenmen yavaşlayacak, kasa yükselmiş olacak, araç hız göstergen oldukça şaşacak falan. Taban genişlemesinden ötürü frenlemen daha iyi olacaktır ama motor hacmine bağlı olarak tüketimin de bir miktar artacaktır. Suda kızaklanma riskin de genişleyen tabanla bir miktar yükselecek. Ben o kadar oynamazdım veya oynasam bile tabanla oynardım ve lastik çapını mümkün mertebe az oynatırdım. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 buyume 2,5% dan fazla oluyor. Mantiksiz, zaman zaman tehlikeli, ekonomik olmaktan uzak, konfora da oyle aman aman bi etkisi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Selam, Sen elindeki işten kafanı kaldırabiliyor musun ya :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Kabaca 205/50/17 mi alayım yani? Kafam dahada karıştı, o zaman lastikçi niye 225 i tavsiye ettirdi bana? Asıl amaç güvenlik konfor zerre umrumda değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Selam, 225/45R17 alsaydın oynamalar çok daha az olacaktı. Lastikçi biraz fantaazi yapmış : Fren kabiliyetin artıyor evet ama çaptan ve kalınlaşan yanaktan ötürü çıkabilecek sorunlar da artıyor. Bulunabilirliği sebebiyle de yapmış olabilir diyeceğim ama. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2014 paramecium said: Selam, Sen elindeki işten kafanı kaldırabiliyor musun ya :P Saygılar. Arada sirada karsima refreshlenmis guncel mesajlar sayfasi gelirse biseyler yaziyorum iste :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar