Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lastik ebatları hakkında

xlaidehlevar

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar

Aracımın ornijal lastikleri 205/50/17 di, sonra 225/50/17 olarak aldığım yeni lastikler bitti. Bu arada hiç bir sorun yaşamadım zaten lastikçinin önerisiyle büyütmüştüm. Demesine göre 17inch için 205 küçükmüş vs.. neyse şimdi Nokian zLine marka çok güzel bir lastik var elimde fakat ölçüsünü yanlışlıkla internetten sipariş verirken 225/55/17 olarak vermişler. Şimdi 1 ay yurt dışına geri gönder vs uğraşmak istemiyorum. Sorum bu lastiği takmanın ne gibi avantajı yada dezavantajı olur yada komple olmaz mı bilgi verirseniz sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Aracın zaten 205/50R17 olan ölçüsünü oynayıp 225/50R17 yaparak hem taban genişliğini arttırmış, hem yanak yüksekliğini ve haliyle çapını arttımışsın. Şimdi yanak yüksekliğini daha da arttıracaksın.

Kaba hesap:
Stock lastik yanağın: 102,5mm
Senin ilk aldığın: 112,50mm (10mm, çapta 20mm)
Şimdiki lastik: 123,75mm (21,25mm, çapta 42,5mm)

Belki konforun biraz daha artacak ama kullanım şekline göre kasa sallanmaların da artacak, direksiyon tepkilerin körleşecek, çap büyüdüğü için ivmelenmen yavaşlayacak, kasa yükselmiş olacak, araç hız göstergen oldukça şaşacak falan.

Taban genişlemesinden ötürü frenlemen daha iyi olacaktır ama motor hacmine bağlı olarak tüketimin de bir miktar artacaktır. Suda kızaklanma riskin de genişleyen tabanla bir miktar yükselecek.

Ben o kadar oynamazdım veya oynasam bile tabanla oynardım ve lastik çapını mümkün mertebe az oynatırdım.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...