xetraynex Mesaj tarihi: Mart 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2014 Eskiden yillarca PHP ile web app yazdim, 1 yil yine web icin Java EE kullandim, en son 1.5 yildir ASP.NET MVC ileyim ama hala aradigimi bulamiyorum arkadaslar. NodeJS veya Ruby on Rails denemeyi dusunuyorum, ama ASP.NET ile devam da edebilirim. Bu teknolojiler ile calismis arkadaslar fikirlerini yazarlarsa cok sevinirim. Aradiklarim genel olarak soyle: [list] [*] Portability. Visual Studio/ASP.NET Windows disinda calismiyor, ornegin MacBook'ta. Hersey Windows, hersey Windows Server... Mono filan yalan, cok sorunlu. . [*] Hizli derlenmeli. PHP'nin bana kendini ozleten tek yani. Kodu yaz, enterla, Alt+Tab, 0.1 saniye'de degisikligi gor. ASP.NET ve Java'da her seferinde tekrar derlemelisiniz + derlemeden sonra ilk web sayfasinin acilmasi 5-6 saniye suruyo (dll'leri jar'lari loadliyor). Her seferinde boyle beklemek biktirdi. Film izleme aliskanligi edindirdi kod yazarken. . [*] Java EE gibi cok complex olmamali. Java EE cok abarti birsey, server containerlari (tomcat vs.) cok complex. Spring de oyle. Xml'ler Xml'lere girmis, klasorler klasorlere girmis durumda. . [*] Duzgun bir view engine lazim. Java'da yok bu mesela, view enginelarinin hepsi dandik. ASP.NET'in yeni strongly-typed Razor view engine'i super. Ruby'de de benzer birseyler var galiba. [/list] PHP'ye fazla girmiyim. Zaten mimarisi skintili bir dil. Connection pooling, long polling gibi seyler yapilamiyor, teknik olarak vaat ettikleri cok az, ondan tercih disi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 öncelikle hiç bir web development framework, tüm ihtiyaçları karşılamıyor. senin ihtiyaçların için de tek bir framework yok. proje bazlı ihtiyaçlar ortaya koysan, daha net cevap verilebilir. ama anladığım kadarıyla proje bazlı bir ihtiyacın yok. "web development ile uğraşıyorum, hangisinden devam etsem?" gibi geniş bir soru seninki aslında. bu noktada senin biraz da kişisel gelişme yolunda düşündüğünü varsayıyorum. php, nodejs ve ruby on rails ile uğraşabilirsin. özellikle web development ile ilgili genel geçer bilgilere yeterince sahip değilsen (cookie management, http, restful api, js, html, css, web servers, security, bla bla) PHP ile devam et derim. php, nodejs ya da ruby on rails dememin sebebi, özgür platformlar olmaları, geniş bir community'e sahip olmaları ve kişisel geliştirici olarak lisans ücretleriyle bir sorun yaşamaman. eğer öğrenme seviyesindeysen hala php ile devam et ama. yeterince fazla kaynak bulabilirsin çünkü. başka platforma geçip, ona adapte olmaya harcayacağın zamanı, web teknolojilerini öğrenmeye harcasan daha iyi. çünkü restful standardı öğrendiğinde, asp.net'e geçtiğinde de standart aynı kalacak. önemli olan bu bilgileri sağlamlaştırmak önce. sonra yazılım platformu geliyor.. ama nodejs ya da ruby on rails'le de yapabilirsin çok istersen. yine php dememin bir sebebi de, en çok hosting alternatifi bulacağın development framework. nodejs ya da ruby on rails de bulursun ama php kadar değil.. asp.net razor çok iyi bir view engine bu arada.. o rahatlığı kolay kolay bulamazsın ama php'de alternatifi view engine'ler var: http://twig.sensiolabs.org/ http://www.smarty.net/syntax_comparison nodejs api-like sistemler için çok ideal. ruby on rails platformu için ayrı web server sıkıntı. ama simple web site'lar için hala php ideal aslında. o kadar sorun olmasın senin için =) bu arada ben ofiste .net geliştiricisiyim. asp.net mvc'nin de bayağı iyi olduğunu düşünüyorum, üzerinde geliştirme yaparken de çok mutluyum =) mvc, web api, signalr, owin/katana vs. inanılmaz bir dünya açtı asp.net geliştiricilerinin önüne.. ama kişisel kasıyorsan ne gerek var lisanslama/para engellerine takılmana.. ben de kişisel olarak php, nodejs / mysql, mongodb ile uğraşıyorum misal. tabii biraz proje ihtiyacına göre seçiyorum, yazımın başında belirttiğim gibi. java'ya web platform olarak hiiiiiiç sıcak bakmıyorum zaten, onu direkt eledim. öyle bişeyler işte.. takıl kafana göre =P not: bu konunun yeri programlama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 smarty'yi 5 yil once kullaniyodum dfgdfgd ben coook uzun suredir web developmentla ugrasiyorum ya, hatta 11 yil once ilk web programlamaya basladim. hani php, java, .net hepsi ile calistim ama hicbiri aradigimi vermiyor. nodejs ve ruby kaldi calismadigim, onlarda da deneme yaptim ama proje yapmaya yeltenmedim. asp.net mvc iste baya guzel ama onda da eksikleri var. ogrenme veya ozgurce dil seciminden ziyade team'in fw seciminde rolum buyuk :P burada da bayagi bilgili arkadaslar var diye fikrinizi almak istedim. sonunda ben gelistirecem bir tane fw o olacak. ruby c-style ve staticly typed olsa mukemmel olacakmis... neyse, hicbiri mutlu etmeyecek diye mutlulugu baska yerde aricaz artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 "one framework to rule them all" yok yani. madem 11 senedir yapıyorsun, uzatmadan böyle diyip bitiriyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 aynen ya ben de vazgectim artik. asp.net mvc hakkaten su ana kadarkilerin en iyisi. php filan da tavsiye etme valla birader, tamamen fundemantally flawed bir dil. gittikce yok olacak php, su an php'yi sadece eskiden yazilmis open source projeler ayakta tutuyor. Php, a fractal of bad design http://phpsadness.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar