XX Mesaj tarihi: Mart 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2014 Sizce Hangi soket alınmalı çok sorunlu bir durum bu intel zirt pirt soket değiştiriyor ileri dönük ne alsam ? 2011p 1150p ? 4770K almayı düşünüyorum... Ama roadmap i da tam bulamadım hangi soketle devam edicekler yeni soketmi çakacaklar bilemedim açıçası. 14nano ya geççekler sonuçta 2015 te ama yinede tamemen supportu bırakmayacaklari bi soket olacaktır bukadar zirt pirt soket değiştirilmez! :( Yardımlarınızı bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trollsavar Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Ben de 4770k kullanıyorum ama tek nedeni Mac OS X kurduğumdan. Yani benim özel durumumda socket 1150 işlemcilerin daha stabil olduğu rivayet ediliyor. Onun haricinde sürekli socket değişebilir, o konuya fazla takılmamak lazım. Benim anakart değiştirmeden cpu upgrade edebilmişliğim henüz yok. Ama genel doğrum da çoğunlukla yeni teknolojiyi tercih etme yönünde oluyor. i7 almak konusundan emin misin peki? Çünkü bence asıl takıldığın konular; "i7'nin sağlayacağı fazladan tork gerçekten gerekli mi?" gibi şeyler olmalı. Yoğun grafik işleriyle, müzik prodiksyonuyla uğraşıyor musun? Yani makineni ne amaçla kullanacağın ve ayırdığın bütçe asıl mesele. Oyun ağırlıklı bir kullanım hedefindeysen i5 ve daha iyi bir ekran kartı alman çok daha mantıklı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2014 i5 her şeye yetmez mi bence de i7 gereksiz para saçma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 amd alın ... hem ucuz hem hızlı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 bütçe ne? ne için kullanacaksın? ne sıklıkla upgrade edeceksin? bunları bilmeden kim ne desin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XX Mesaj tarihi: Mart 11, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2014 Yazdığımı okumamış gibi cevaplar atmışsınız :) tekrar söyliyim ileriye dönük yani hemen yenileyeceğimden değil Çabuk eskimemesi olay o soketler arasındaki farklar önemli gerisine ben bi şekilde karar verebilirim gibi... 2011p ler Çok daha iyi multitherd yapabiliyormuş ama 2011p ler hep eski chipsetleri aslında yeni çıkan soket 1150p ve x87 chipsetli... işte kafam burda karışıyor... intel 2011 denmi devam eder ürün çıkartmaya yoksa 1150 denmi yada bune lan diyip 2021p mi çıkartır ROADMAP tam belli değilki Açıkçası aralarında öküz gibi performans farkları varmı önemli olan bu. Yapacaklarımın profilini çıkartmak gerekirsede; Ben 3 monitör Hertürlü produce programını kullanan ve aynı zmaanda BF4 filan oynayan birisiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XX Mesaj tarihi: Mart 11, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2014 Hah bak buldum... 2011p ler 2. nesil işlemciler için yapılmış... 1055p ler 4. nesil... 5. nesil işlemciler olursa nolcak onu merak ediyorum yada direkt roadmap teki işlemciye geçişyapacaklarmı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XX Mesaj tarihi: Mart 11, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2014 Buldum... bi işe yaramionuz ha... http://www.legitreviews.com/wp-content/uploads/2013/10/intel-2014-cpu-roadmap-645x320.png http://www.legitreviews.com/wp-content/uploads/2013/10/intel-9-series-z97-645x376.png The Intel 9-series chipsets will likely consist of the Z97 Chipset for high-end enthusiasts and the H97 Chipset for mainstream consumers. It is believed that the new ‘must have’ feature on these boards will be SATA Express support. SATA Express will significantly improve SSD speed as it will eliminate the bottleneck that current Solid-State drives have on the SATA III 6Gb/s interface. SATA Express uses up to two PCI Express 3.0 lanes to offer a peak transfer rate of 16Gb/s, or 2GB/s, compared to SATA 3′s 6Gb/s! That right there alone is more than enough reasons for enthusiasts and gamers to want an Intel 9 series platform! Yani bu yeni işlemcilerle beraber yeni chipset yazın okul açılırken çıkacakmış. HAh sıçtık şimdi sokam böyle işe 6 ay sonra tekrar makinami yenilicem ben ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Mart 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2014 İntel'in sürekli chipset ve socket değiştirdiği bilinen birşey. Bi anakart alayım ileride upgrade yaparım işlemciyi dersen amd chipsetlerine yönelmeni öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Mart 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2014 Intel çıkardığı her seri de yeni soket çıkarttığı için milleti anakart almaya zorlayıp bütçeye giydiren bir firma. Intel'de ileriye yönelik düşünmek gereksiz bence. AMD'in en sevdiğim tarafı geriye dönük soket desteğinin olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar