Sorieno Mesaj tarihi: Mart 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2014 Geçenlerde yazmıştım; bilgisayar zaman zaman açılırken sıkıntı yaratıyordu. Haftasonu gazına gelip bir bakayım dedim, sanırım da hallettim. Elim değmişken default BIOS ayarlarını da düzelteyim istedim ve sıçtığım nokta burasıdır. 1600 mhz corsair vengeance var iki adet. Bios bunları auto 1300 yapmış. Xmp açıp 1600e getirmeye çalışınca boot loopa girdi. Bir iki kere c cmos yapıp tekrar denedim, olmayınca da bıraktım. Sonra normal ufak tefek cpu tweakleriyle çalıştırmayı denedim, yine boot loop yaptı ve c cmos yapsam da bir halta yaramadı. Debug code olarak 15 veriyor, sanırım north bridge initializaition sorunu. (MSI Z77 gd65 anakart). Bütün pci slotlarını çıkarıp denedim, yine aynı problem. Pili çıkartıp 15 dk sonra taktım yine devam etti. Öte yandan multi bios ile ikinci biosa switchlediğim zaman uefiden hata veriyor tek bile. Bakalım şimdi sabaha kadar çıkardım pili bir de sabah deneyeyim diyorum ama akla ihtiyacım var. (Ramleri patates mi ettim acaba diyorum ama ayrı slotlarda, teker teker takarak falan denedim bir şey değişmedi. ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar