Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayarın saati ve yerel ağ bağlantısı sorunu

Aceace

Öne çıkan mesajlar

Yaklaşık 1 yıldır devam eden bir sorunum var. Bilgisayarın saati bilgisayar açıkken dahi sürekli olarak geride kalıyor. Yetmezmiş gibi yaklaşık her yarım saat 45 dakikada bir internetim kopuyor. Sorun gider dediğimde ise "yerel ağ bağdaştırıcısını sıfırlayın" uyarısı geliyor. Ağı kapatıp açtığında normale dönüyor.

Daha önceden de bu sorunu yaşadığımda bios pilini değiştirerek sorunu bir kaç aylığına çözüyordum ancak bu sefer yeni pil takmak sorunu gidermedi. Bios update falan nasıl yapılacağını bilmiyorum.

Internette araştırdım. Pildendir diyen var virüstendir diyen var. Var oğlu var. Ama ahanda budur diyen kimse yok. Bi el atıverin sevgili patiler.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı sorun bende de vardi pilini değiştirdim düzelmişti ancak öyle çözülmesse cmos a hardware jumper reset atman lazım anakartın üzerinde bir jumperi veya swıtchi kullanarak olabiliyor bu ancak ve bunun yerini de anakartın kullanma kılavuzunda görebilirsin,bazı anakartlarda dışarıya soketlerin olduğu yere düğme koyuyorlar böyle zor basılan ama yoksa mecbur üstünden yapacan,kılavuzun yoksa internetten de indirebilirsin.

ha bir de şu var pilin 1 ayda bitiyorsa ve bu aralıkta sorun çözülüyorsa o pilin hızlı bitmesinin birçok nedeni olabilir bunun başında bilgisayarı topraksız bir prizde kullanmak gelir anakart statik elektriği veremediği için pili şokluyor olabilir veya biryerde bir kısadevre olabilir vs.vs böyle de çözülmezse mutlaka biosu update etmen lazım... internette tutolari var anakartın modeline göre gologle amcaya bi yaz bence..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...