Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

B6 Passat 1.4 TSI hakkında bilgi

Katibim

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Ben Grand Scenic ile yollarımı kesin ayırmaya karar verdim. Passat baktım ama saçma fiyatlara gelince rotayı Superb'e çevirdim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-orjinal-hatasiz-153214602/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-skoda-oguslar-group-dan-superb-1.4-tsi-elg-141766835/detay

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Grand Scenic II mk2 ile her kullanımda deli ettiren detaylar:

[list=1]
[*]Ön sileceklerin sıyırdığı suların veya yağmur sularının ön kelebek camlara akması
[*]Yağmurda ıslanan kelebeklerin camı açıp/kapatarak temizlenememesi (aynalar kelebeğin arkasında)
[*]Yan aynaların küçük olması
[*]Arka camın paçalık kullanmama rağmen anında çamur olması
[*]Havalandırmayı dâhili çevrime aldığımda ısıtıcı resistans ve klima eşanjörünün sistem arkasında kalmasından ötürü yazın soğutmanın, kışın ise ısıtmanın durması (bir de içerisi buğu oluyor haliyle)
[*]Havalandırmada üfleme yönlerini seçerken belirlenmiş kombinasyonları dolaşmak zorunda olman
[*]Silecek kolunda aşağı basınca (kalıcı olmayan konum) ön silecekleri bir kez silme özelliğnini olmaması
[*]Uzunlar ile sellektör yapınca o konumun kalıcı olması, tekrar uzunlarla sellektör yapıp kapatmak gerekiyor. VW grubunda sinyal kolunu öne itince uzunlar aktif olur, kendinize çektiğinizde de anlık olarak uzunları yakar.
[*]Farların şalterinin sinyal kolunda olması nedeniyle hızlı uzun sellektörü aşamasında çat diye parmağınızın kol üstünde yamuk basmasıyla far şalterinin dönmesi ve akşam karanlığında kısaları kapatıp parklarla kalmanız
[*]Otobanda motor sesi alması (5 ileri ve zayıf izolasyon sayesinde. Laguna kesinlikle çok daha iyi bu konuda)
[*]Far ampülü değiştirmenin tampon sökmeden 45 dakika sürmesi ve sonrasında eldeki sıyrıklarla uğraşman
[*]Sallanıp duran bir gövde
[*]Yan rüzgarlardan etkilenme
[*]Düşük bakım maliyeti (edit: bu aşağıya ait bir özellik olacaktı :P)
[/list]

Beğendiklerim:
[list=1]
[*]Ferah iç kabin
[*]Yüksek oturma pozisyonu ve geniş cam alan
[*]Modüler koltuklar (IKEA yolları taştan...)
[*]Araca binerken eşiklerin olmaması (küçük çocuklar çoook rahat biniyor
[*]Deli gibi geniş arka diz mesafesi
[*]Yüksek arka koltuklar sayesinde yolculukta dışarıyı izleyen çocukların sağladığı sessizlik ve uyku hali
[*]Yüksek bagaj zemini
[*]Yumuşacık debriyaj
[*]Düşük tüketim 4,5-5,0 litre/100km (kanırttığımda 5,5 litre/100km değerim oluyor)
[*]Her tarafta saklama gözleri
[/list] Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Benim Scenic'den çok farklı olmaz; neden?

Güncel kasalar için konuşuyorum:

1.5dCi Grand Scenic III 2014
1461cc
240Nm @ 1750rpm
110HP @ 4000rpm
180km/h
12,3s 0-100km/h
1432kg
5,8 - 4,3 - 4,9 litre/100km

1.6TDI Superb 2014
1598cc
250Nm @ 1500-2500rpm
105HP @ 4400rpm
194km/h
12,1s 0-100km/h
1.512kg
5,2 - 4,0 - 4,5 litre/100km

Kasa daha ağır ama motor bir gıdım daha iyi. Olay ivmelenme başarısına bakar çünkü esas tüketim o aşamada oluyor.

Ben biraz otobanda atak kullanayım dedim ve ortalamam 5,5 litre/100km değerlerine geldi.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Benim Scenic'den çok farklı olmaz; neden?

Güncel kasalar için konuşuyorum:

1.5dCi Grand Scenic III 2014
1461cc
240Nm @ 1750rpm
110HP @ 4000rpm
180km/h
12,3s 0-100km/h
1432kg
5,8 - 4,3 - 4,9 litre/100km

1.6TDI Superb 2014
1598cc
250Nm @ 1500-2500rpm
105HP @ 4400rpm
194km/h
12,1s 0-100km/h
1.512kg
5,2 - 4,0 - 4,5 litre/100km

Kasa daha ağır ama motor bir gıdım daha iyi. Olay ivmelenme başarısına bakar çünkü esas tüketim o aşamada oluyor.

Ben biraz otobanda atak kullanayım dedim ve ortalamam 5,5 litre/100km değerlerine geldi.

Saygılar.

Olur mlsf
Seat cidden cok dşük yazıyor

Dikkat edersen max rpmleri daha yüksek
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşıma geçici araç olarak vermişler Superb 1.6 TDI sanırım, 1.6'sından emin değilim ama bu kadar performanssız bir araç heralde en fazla 1.600 cc'dir diye düşündüm.

Çok gereksiz büyük bi araba @para, ön tarafa kocaman bi adam oturacak şekilde koltuğu ayarladığında arkaya aynı adam sığabiliyor ve hala diz mesafesi kalıyor. Bence senin çekirdek aile için haddinden biraz fazla büyük olur.

Öte yandan araç garip bir şekilde orantısız tasarlanmış, spastik görünüyor. O kadar büyük bir arabada çok iri bir konsol, kaba bir direksiyon kullanılmış ama koltuklar ufacık kalmış falan.

Fakir Passat'ı diyerek ezeceğim için üzgünüm :)
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bende arka diz mesafesi büyük olmalı çünkü çocuk koltuklarını takınca ayakları ön koltuk sırtlığına çarpıyor. Ön koltukları da fazla ileri alamıyorum çünkü boyum uzun :(

Aracım ile ilgilenen 2 kişi var şimdilik, daha ilan falan da koymadım; sadece tanıdık vasıtasıyla. İlk önce satıp, sonra aramaya yöneleyim diyorum.

2013 Octavia ile 2012 Superb kafa kafaya gibi fiyat olarak. Şu tip birşey bakıyorum. Sedan Superb'in bagaj kapağının olası bir arızada üzeceğini düşünüyorum :D

Passat da baktım ve fiyat farkı iyi! Konsolda ufak farklar olsa da elemanlar aynı. Elektronik park freni avantajı var ki ben artık manuel el freni istiyorum; arıza halinde üzüyor o sersem şey.

Superb ile performansı düşük olan 1.6TDI, Passat ile de aynı sonucu verecektir. Sadece 2013 Octavia'da süper oluyor o motor. Bu arada 2.el Octavia'ların alayı DSG :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Fiyatlar yüksek, arka diz mesafesi ölü, periyodik bakım maliyeti yüksek(yetkili servis için), siyah iç kabin beni boğuyor artık :)

Yoksa A4 bakmadım mı sanıyorsun :D Ama diz mesafesi sebebiyle A6 avant daha mantıklı hele allroad olursa daha da mantıklı(elbette tartışılır).

Haftasonu 2013 Octavia bakacağım. Bir de 2012 Superb bulup bakacağım. Kabin içi işçilik falan çok farklı mı falan filan... Octavia'nın hafifliği aracı Superb'e oranla çok daha seri kılıyor.

Renault R9M kodlu 1.6dCi motorun 130HP'lik(320Nm) versiyonundan sonra 160HP'lik(380Nm) modelini de yapmış. 180HP'lik(400Nm) kapasite söz konusu diye okumuştum. VW ise hâlâ 1.6TDI ve 105HP. Ayıptır ya : İlla ki MTM mi!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...