Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sizce evlenmeden önce çift birlikte yaşamalımıdır?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
evlenmeden beraber yaşanır mı ya naptınız siz
hiç hoş gözle bakmazlar haberiniz olsun[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

Bonecrusher, 13 Mayıs 2004 23:29 tarihinde demiş ki:
Ekşi sözlük beni arasına almadıysa, kendi kayıbıdır.
Mesaj tarihi:
said:
Popeye, 29 Aralık 2004 01:17 tarihinde demiş ki:
evlenmeden beraber yaşanır mı ya naptınız siz
hiç hoş gözle bakmazlar haberiniz olsun

Heuh, kim o hoş gözle bakmayanlar merak ediyorum.[signature][hline]Why don't you just... chill out ?
Mesaj tarihi:
said:
SoulCube, 29 Aralık 2004 01:33 tarihinde demiş ki:
direk evlenmeli tabi türk aile yapısına gore bana göre bilmiyom..

değişiyo buda yavaş yavaş =)[signature][hline]- Kuzu
- O senin bir anının benim bir ömrüm olduğunu ne çok sevildiğini artık çok geç olduğunu...
Mesaj tarihi:
Evlendikten sonra katlanabileceğin bazı şeyler evlenmeden beraber yaşandığında "Ulen karım mısın sana len" tipi bir cevap veya "bu kadın evlendikten sonra Allah bilir neler yapar" gibi düz mantıklardan dolayı beraberliğinizi sadece daha imkansızlaştırır. Ha olmaz demiyorum ama kendimden biliyorum yani evli olmasak kapıyı çekip gideceğim birkaç olay oldu ama evli olunca gece o yatağa tabiri caiz ise mike mike gireceksin ve barışacaksın başka yolu yok. Ama bekar olsan basar gider arkadaşında kalırsın veya salak bir tartışma yüzünden ayrılırsın ama evlilikte ayrılık en en en son çare yani belki salakça bir düşünce ama gerçek bu.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Mesaj tarihi:
said:
Mavi, 29 Aralık 2004 01:42 tarihinde demiş ki:
said:
SoulCube, 29 Aralık 2004 01:33 tarihinde demiş ki:
direk evlenmeli tabi türk aile yapısına gore bana göre bilmiyom..

değişiyo buda yavaş yavaş =)

değişen ne ?[signature][hline]'' 3. Dünya savaşında ne olacağını bilmem ama 4. Dünya savaşı taş ve sopalarla olcağı kesin''
Albert Einstein *'Amcamız'*
Mail Adresim Ben kimmiyim Ahanda Gör
Aha bak bu da Css ateş ederek yaptığım amblem :D
Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 29 Aralık 2004 01:57 tarihinde demiş ki:
Evlendikten sonra katlanabileceğin bazı şeyler evlenmeden beraber yaşandığında "Ulen karım mısın sana len" tipi bir cevap veya "bu kadın evlendikten sonra Allah bilir neler yapar" gibi düz mantıklardan dolayı beraberliğinizi sadece daha imkansızlaştırır. Ha olmaz demiyorum ama kendimden biliyorum yani evli olmasak kapıyı çekip gideceğim birkaç olay oldu ama evli olunca gece o yatağa tabiri caiz ise mike mike gireceksin ve barışacaksın başka yolu yok. Ama bekar olsan basar gider arkadaşında kalırsın veya salak bir tartışma yüzünden ayrılırsın ama evlilikte ayrılık en en en son çare yani belki salakça bir düşünce ama gerçek bu.

Yanlız bnde şunu kendimden biliyorum. Evlenmelik veya evlilik psikolojisi gibi bir durum olmasada birlikte yaşama hadisesi oldu bi dönem..
Oyle kavga oluyor. EVet gidiyosun başka yere yada o gidiyor. Ama önemli olan hataları anlayıp özür dilemek. Ha bir gurur yaparsan doğru , ama hatanı anladığın sürece, ve geri dönüp konuşup, ha evet hata yaptım ben deyip tekrar birleştiğinde herşey eskisinden daha sağlam oluyo.. Bunu yaşadığım için zaten birlikte yaşama taraftarrıyım. Yani, bence evli olsaydım o durumda evet giricektim o yatağa ama içimde hep bi kızgınlık kalacaktı. En azından ben boyle düşünüyorum.. Boyle olunca bir süre kafanı dinliyosun. Kendini ve ilişkinizi sorgulama fırsatı buluosun. Eğer geri dönülcek bir olaysa da, herşey eskisinden daha sağlam oluyor..
Ha evet evliykende ayrılırsın, arkadaşına gidersin dersiniz ama, bence evliyken boyle bir olay yaşamak aksine evlilikte bir zede bırakır. Bu benim düşüncem...[signature][hline]Hepimiz aynı pürenin parçasıyız.
AAL'05
Mesaj tarihi:
yaşanılabilir?
yaşanmayabilir?
Bunun ortası yoktur.[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray.
I'm waiting for the final final moment you say the words that I can't say...

Mesaj tarihi:
bu konuda absolut ne diyosa doğrudur :) ama benim gorusum turkiye sartlarında evlenmeden birlikte yaşamak zor, çevredeki insanlardan ve komşulardan ister istemez duyan olur ve uzaydan gelmişsin gibi bakıyorlar tabi bu durumda. en basıt orneği sehir dısında okuyan arkdaşlar için herhangi bir kız arkdaşlarının evlerine gittiğinizde arkadaşınızı tanıyan çevredeki insanların bakışlarına bi bakın.......[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Mesaj tarihi:
ooo onda çok haklısın.. Çok fazla tepki alıosun. Dedikodu oluo. Ne kadar etrafını umursamaz bir insan olursan ol, herkes dedikodu yapıo. Türk milletiişte.. Gelenek görenek, bişi yapamazssın....[signature][hline]Hepimiz aynı pürenin parçasıyız.
AAL'05
Mesaj tarihi:
Dedikodu vs önemli değil yani sonuçta kafana koyduysan isteyen diyeceğini desin.
Sonuçta ben evli gibi beraber yaşarım diyorsan bu ayrılmayacağın bir beraberlik düşünüyorsun demek yani neden evlenmiyorsun ki o zaman. Evlilikten ne farkı olucak beraber yaşamanızın? Hatta birçok da zorluğu olacak.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Mesaj tarihi:
Ya dedikodu kısmında şöyle....
Feodal bir toplumda yaşıyoruz. Her ne kadar geliştik desek te insanlar tabularını yıkamıyo, sen yıksan bile.. Benim açımdan bir sorun yok ama etrafında ki insanlar başka bir gözle bakıyor. Ne kadar umursamaz olursan ol dedikodu hem ilişkiyi yıpratıyor hem de seni.. Bu yüzden evlilik beliki gerekli olabilir.. Hak verdiğim nokta bu...
Evlilik kısmında da şöyle ki;
Mesela bende evlenmiycem kesinlikle demiyorum. Çünkü etrafımda sırf toplum baskısı yüzünden evlenmiş olan insanlar var. Bende o baskıyı hissedersem evlenirim tabii ki. SOnuçta her ne kadar evlilik diye bir kurum varsa da yargı gibi bir kurumda var. :) Yani boşanabilirim anlaşamadığım noktada.. Ama evlendiğin zaman bazı olayların sonuçları daha farklı olabiliyor. Bir örnek bir önceki mesajım. Yani bence kavgalık bir durumda ilişkiye bir süre (bu bir günde olabilir 1 ayda) ara vermek gerçekten yararlı oluyor.. Ama evlilikte bunu yapamıyosun. Çünkü yine toplum baskısı ve feodal düzenin çemberi içide sıkışıyosun. Yani evli bir kadının evden ayrılıp başka bir arkadaşında 3 gün kalması ne demek?!?
Dediğim gibi ne kadar umursamaz olursan ol, sonuçta rahatsız edici şeyler bunlar ve ilişkiyi yıpratıor..[signature][hline]Hepimiz aynı pürenin parçasıyız.
AAL'05
Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 29 Aralık 2004 01:57 tarihinde demiş ki:
Evlendikten sonra katlanabileceğin bazı şeyler evlenmeden beraber yaşandığında "Ulen karım mısın sana len" tipi bir cevap veya "bu kadın evlendikten sonra Allah bilir neler yapar" gibi düz mantıklardan dolayı beraberliğinizi sadece daha imkansızlaştırır. Ha olmaz demiyorum ama kendimden biliyorum yani evli olmasak kapıyı çekip gideceğim birkaç olay oldu ama evli olunca gece o yatağa tabiri caiz ise mike mike gireceksin ve barışacaksın başka yolu yok. Ama bekar olsan basar gider arkadaşında kalırsın veya salak bir tartışma yüzünden ayrılırsın ama evlilikte ayrılık en en en son çare yani belki salakça bir düşünce ama gerçek bu.

+1
----------------------------------------------------------
Birkaç parçada birşey ekleyecek olursak : Bir insan evleneceği insanı illaki evlilik öncesi bir kaç yıl birlikte yaşayarak tanıyacak diye bir kaidenin olduğuna inanmıyorum.

Sen biz kızla evlenecek raddeye geldiysen zaten uzunca süreler -birbirinizin herhalini görecek kadar uzunca süreler- birlikte bulunmuşsundur.

Ne bileyim bir tatile beraber çıkmak bence bir sevgiliyi tanımak için aynı evde yaşamaktan çok daha iyi bir metod.

(arkadaşlar kusura bakmayın sanırım fazlasıyla dağınık bir mesaj oldu. çok uykusuz ve yorgunum anca bu kadar toparlıyabildim.)[signature][hline]PFMTBİH - "Paticik Forumları'nda Mobil Teknolojiler Bölümü İstiyoruz" Hareketi.

Lütfen eleştirilerinizi ve önerilerinizi linki tıklayarak ulaşacağınız konu başlığında dile getiriniz.
Mesaj tarihi:
tabiki yasamali ama tabiki bide aynı evde yasamasi imkansiz.:-D[signature][hline]Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına
Türk Milleti denir.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
M.Kemal ATATÜRK
  • Admin
Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 29 Aralık 2004 02:35 tarihinde demiş ki:
Sonuçta ben evli gibi beraber yaşarım diyorsan bu ayrılmayacağın bir beraberlik düşünüyorsun demek yani neden evlenmiyorsun ki o zaman. Evlilikten ne farkı olucak beraber yaşamanızın? Hatta birçok da zorluğu olacak.

Evlenince ayrılmak yasaklanıyor mu?

pekçok evli çift ayrı evlerde yaşıyor 1-2 yıldır birbirini görmeden yaşayanlar var, boşananlar var

evlenince artık ayrılma, boşanma yok diye zaten evlendikten sonra oluşan uyuşmazlıklar neticesinde mutsuz bir hayat geçirip aile baskısı vb yüzünden ayrılamayan nekadar çok var ülkede bir bilseniz.[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
*
  • Yeni Oluştur...