Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Televizyon tavsiyesi

Tyrael

Öne çıkan mesajlar

En fazla 2300 TL Ye kadar bi HD tv almak istiyorum. Şu devirde hala eski modelde kalakaldik.. Şöyle birşey buldum siz ne düşünürsünüz?
http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/SAMSUNG-UE40F6510SSXTK-40-in%C3%A7-102-cm-Ekran-3D-SMART-LED-TV-Dahili-Uydu-Al%C4%B1c%C4%B1,103452,465019,857514.html?langId=-14#infoTabNav

Başka tavsiyelere de açığım tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim düşünce yapıma göre 40" tv ye o para verilmez :)
60" PH670S LG Teknosa hafta sonu turuncu indirimlerde 2500 + 200 tl hediye çeki gibi bir fiyata çekiyor. Başkasını düşünürsen üzülürsün.

detaylı bilgiyi konuda verdim; 2. sayfada benim yazılarımı okursan bir fikir oluşur kafanda

http://forum.paticik.com/read.php?6,7416275,page=2
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarıda ki linkte 2. sayfada yorumlarım var. 6 aydır kullanıyorum. TV yi kesinlikle büyük almalısınız. 60" tv yi 2.4 metrede izliyorum. Evet şuan kendisi "ben buradayım" diyor ancak 3-4 ay sonra gözünüz alışıyor. Şuan keşke 65" olsaydı da alsaydım diyorum. Kural sabit; sınırlı bütçede en üst model 40-45" tv almak yerine orta seviye ama PLAZMA olan 55-65" gibi fark yaratacak büyüklüklerde tv almak. Seyir zevki = büyüklük. Evinde keyif yaparken kimse tv nin thx sertifakasına panel kalitesine yok refresh rate'in dökümanını istemiyor. Eşşek gibi ekranda keyfini sürüyorsun.
Ha param var diyorsan yine plasma öneririm ama panasonic plasma öneririm. Onların 55" leri 4bin liradan başlıyor olması lazım.

Ayrıca yine linkte bahsetmiştim; şu yıllarda tv ler geçiş dönemi yaşıyor. 2k-4k-amoled-oled zırt pırt gibi yeni tv ler 2015 civarı piyasada bolca görücez. Bu geçiş döneminde ya hiç tv nizi değiştirmeyin, yada çok makul fiyatlara f/p ürünleri ile geçiş yapın. Bugün 5bin lira verdiğin 50" bir tv 2-3 yıl sonra çok demode olmuş olacak. Çünkü yeni gelecek tv lerin sadece işlemcisi değişmeyecek. Köklü olarak yeni bir teknoloji sunulacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Plasmalar daha ucuz değil, 14bin liraya panasonic plasma var şuan piyasada. Buna ek olarak plasma eski teknoloji dir. Siz bugün herhangi bir tekno markete gidin ve tv önerisi isteyin. Sizi asla bir plazma tv ye yönlendirmezler direk led lere yönlendirirler. Çünkü genel olarak vivid renkleri ile albenisi çok fazla olan tv ler dir. Ledler çıktığı ilk günden itibaren bir kaç model ve marka harici hiç bir zaman sorunları bitmedi ve bitmeden de yeni teknoloji tv ler piyasaya sürülecek zaten. Piyasada bu ünleri şişirmeseler led leri zamanında nasıl satacaklardı ?

Bana sony veya sharpın belli başlı orta ve üst modelleri haricinde 1 tane led tv gösteremezsin ki fabrika çıkışı sıfır hata olan..

Vertical banding - horizontal banding
Clouding (en beteri çıkma olasılığı %70)
Işık sızması
3d crosstalk
Ghosting (özellikle futbol maçlarında)

eğer led tv sahibi iseniz %80 tv niz bu fabrika çıkışı hatalarından birini mutlaka içeriyordur.

Ama plazmaların çalışma mantığı dolasıyla clouding ve ışık sızması olmaz. Über led tv ler haricinde ki hiç bir led siyah derinliğini bir plasma tv kadar veremez.

Ha plasmanın eksi yönü nedir; eskiden kafalarda kalan burn in olayı çok kafa karışıtırır. Ekranda yanık izi kalacak vs. Biraz burn in olayını araştırırsanız güzel bir rodaj ve 5 saat gibi astromik bir sürece aynı kanalı izlemediğiniz takdirde burn in olmaz. Kaldı ki bu oluşan yanıklar geçici yanıklardır ve plazma tv lerin ayarlarında bulunan ekran temizleme ile yarım saate kendiliğinden kalkan yanıklardır.

Kısacası; babanemin veya annemin evine tv alıyorsam evet onların evine gider en dandik veya orta seviye led tv alırım. Çünkü o kadın zaten ne bulutlanma ne ışık sızması ne ghosting hiç bir şey anlamadan sadece Türkmax izleyerek koltukta oturacak :)
Ama film, oyun, dizi keyfi. 1080p thx calibresi ile film izlemeyi severim, doğal ve gerçek renkler benim işim diyorsanız plazma bunun için tek adres. (projeksiyondan sonra tabi)

Yine de tatmin olmayan varsa; incelemeleri referans kabul edilen bu sitede ki testleri incelesinler. Öyle cnet gibi gelişi güzel alıcı özüyle değil calman gibi pro kalibreler ile benchmarklara sokarak inceleme yapan bir site. İnceleme ve önerilerin bir çoğu panasonic plazma onun harici tavsiye edilen led ler ise zaten astronomik fiyatlarda.

http://www.flatpanelshd.com/focus.php?subaction=showfull&id=1229341472
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...