Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sqlite yardımı / uzman biri aranıyor

stormeagle

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle bunu başarabilen olursa kendilerine çok minnettar olacağım.

Efendim problem şu ki;

- Iphone 3G kullandığım zamanlarda, ios 3 sistemden adressbook.sqlite rehber dosyasının yedeğini almıştım.. Aradan yıllar geçti bu rehberin yedeğini harici bir diskimde buldum. Rehber benim için çok önemli. Problemim; ios 3 sürümünde kopyalanan bu sqlite dosyası ios4-5-6-7 hiç birinde uyumlu bir şekilde çalışmıyor. Iphone 4 ios6 telefonuma bu yedeği taşıdığım zaman telefon görmüyor. Modmyi forumlarında benzer konular mevcut ama sqlite bilgim olmadığı için başarılı olamadım.

Denediğim yöntemler; firefox sqlite manager'ı yükleyip dosyanın içeriğine bakmaya çalıştığımda "error malformed encrypted bla bla" dosya diyor ve dosyayı açmıyor. 105 tane farklı sqlite viewer tarzı programlar denerken bir tanesi dosyayı açmayı başardı; telefon numaraları gözüküyordu ancak isimler mevcut değildi. Hangi telefon kimin bilmiyorum, sadece numaralar gözüküyor.

Olayın çözümü için 2 farklı yol var sanırım;
1. Eski ios 3 yüklü 3g bir iphone bulup rehberimi buna aktarıp CSV olarak çıktısını alıp kendi iphone 4 üme aktarmam lazım. 3G telefonu olan bir arkadaş bunu benim için yapabilir.
2. sqlite olayından anlayan biri bu dosya içeriğini csv v.b dosya formatı ile export edebilir belki.

Uzun oldu ama çözüm bulunursa çok memnun olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...