Disappear Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Logitech z5500'u Creative X-fi Titanium ses kartina optik kabloyla bagladigim zaman soyle bir sorunla karsilasiyorum. creative'in dolby digital live encoderini kullanmadan oyunlardan surround alamiyorum, kullanirsamda film izlerken sikinti yasiyorum. aciklayayim; Creative Audio Control panelden encoder secmedigim takdirde vlc indirdigim full hd filmleri otomatik olarak dts oynatmaya basliyo ve z5500'un kontrol panelinde de dts yazisi beliriyor. ancak oyunlara girdigimde stereo seklinde aciliyor oyun. butun ayarlar surround seklinde yapilmasina ragmen. Control panelden encoder secersem, dolby digital live mesela, sectigim andan itibaren kontrol panelde dolby digital yazisi beliriyor. oyunlar, muzikler her sey asagi yukari surround oluyor. ancak burda da filmler siciyor. demin encoder olmadan dts izledigim film simdi dolby adi altinda oynamaya basliyor. filmler zaten dts encode edilmis, dts seklinde oynatmak istiyorum. yani kisaca oyunlarda ve muziklerde creative'in dolby digital encoderi devreye girsin ancak vlc acildigi anda creative vlc'den gelen sesi oldugu gibi z5500'e iletsin istiyorum. ne yapmak gerekir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 x-fi serisi çok tatsız bir seri ya. mesela x-fi ile win7 arasında microfon tanımama sorunu var. sırf o yüzden gidip usb sound cardı olan kulaklık aldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 pass through işlemi yapman lazım. Bunu ben tv için yapıyorum; dts sesleri çözmeden passlıyarak anfiye gönderiyor anfi çözüyor. Tabi bu pass işlemini o ses kartında nasıl yapacaksın onu sen çözücen :) edit: vlc için de pass through işlemi olması lazım. Ayrıca mkv için kmplayer gibi codecleri ile epic bir oynatıcı varken vlc (td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar