Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışı eğitim acentaları


Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

Yurtdışında lisans ve yüksek lisans eğitimi için bu tür acentaları kullanmak faydalı mı? Anladığım kadarıyla bürokratik işlemleri kolaylaştırıyorlar ve anlaşmalı oldukları okullarda da giriş öncelikleri vardır muhtemelen ama yine de güvenemiyorum ve açıkçası onları kullanan insanlar yüzünden tiksiniyorum da. Sizin tavsiye ettiğiniz bir tanesi var mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

haıc mezun.com'a kayıt olmştum ben bi fuarda. aradılar dediler nerde okumak istiyosunuz falan dedim okumak istemediğim ülkeleri söylim, okumak istediğim bölümü söyledim not ortalamamı söyledim. mesala estonya var dedi. iletişim kurmamı ister misiniz dedi. ok dedim

2 üniv estonyadan mail attı. hemen değil de attılar.

para mara bişey vermedim ne kazançları var bilmiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu sene Eğitimal diye bir firmaya gittim verdim evrakları ama üniversitenin sitesine girip kendin yapsan daha verimli oluyor gördüğüm kadarıyla, pek bir şeyden anlamıyorlar.

Adamlara diyorum burs başvuruyla beraber değerlendiriliyormuş, niye vermemişler burs soruverin, bana diyorlar ki "bursların başvurusu açılmamış daha". Oysa web sitesinde çok net yani her şey. Devamlı bir erteleyelim kafaları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Eğitim danışmanlarına para vermeye değer mi değmez mi tartışılır bu senin nasıl bir üniversiteye başvuracağına bağlı.Nasıl dersen bazı danışman şirketler eğer özel üniversitelere başvuracaksan senden özel bir ücret talep etmiyor, tüm yazışmaları kendi yapıyor ve sana seçiminle ilgili tavsiyelerde bulunuyor.Bu ülkelerden popüler olanları İngiltere/Avustralya/Amerika.Bu ülkelerde eğitim zaten genel anlamda ücretli olduğu için buralara başvurularda bir danışmandan tavsiye almanız iyi olur(zaten danışmanlık için para vermiyorsunuz,ücretlerini okuldan komisyon olarak alıyorlar) ancak bazı ücretsiz eğitim veren Avrupa ülkeleri var,eğer çok prestijli bir üniversite değilse başvuruyu kendiniz yapabilirsiniz ancak prestijli okullara gitmek istiyorum diye bir talebiniz varsa o zaman yine danışmanların size sağlayacağı bazı hizmetler var,eğer yabancı diliniz iyi değilse bu danışmanın sunacağı hizmetler sizin okula girmenizi kolaylaştırabilir.İşte bunlar nedir başvuracağınız bölüme ve sizin profilinize uygun yazılan niyet mektubu,size özel hazırlanan ve sizin sosyal yönlerinizi ortaya çıkaran web sitesi,profesyonelce hazırlanmış başvuru yazışmaları ve sizi üniversiteyle yapacağınız mülakata hazırlayıcı sorular.Daha önce giden bir arkadaşınızın bi,rlikte çalıştığı danışmanı tercih etmeye çalışın,karar vermeden mümkün olduğunca birçok danışmanla buluşun ve bilgi toplayın,sonrasında en donanımlı olanda karar kılın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...