Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motorsiklet Kaskı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sharp puanına çok takılmayın, nitro'nun 5 yıldızlık kaskı var, beş para etmez :). İngiliz firması diye bir numaralar çevirmişler bence. ECE, Snell sağlıyor mu ona bakın ve gidin malzeme kalitesini inceleyin, en önemlisi de kafaya tam oturuyor mu deneyin.

Tam oturmayan kask hiçbir fayda etmez, head shape'leri var kaskların, round, intermediate oval, long oval vs.

Schuberth mesela, en pahalı kasklardan, mağazasında bütün modellerini denedim. Benim shoei'nin yanında ls2'den farkı yok gibi :P. Malzeme kalitesini hiç beğenmedim.

Arai de ayrı bir olay, hiçbir kaskı bana tam oturmadığı için almadım. Shoei qwest mükemmel uydu mesela, onu aldım. Bakalım nxr gelsin, beğenirsem ona geçeceğim ben de.
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
aktiftablet said:

Ha bu arada gözlük kullananlar Shark'a baksın. Kaskın içinde gözlük sapları için yer açmış adamlar, inanılmaz rahatlık.

Kaskda gozluk kullanılmaz abi, cok tehlikeldir.
Mesaj tarihi:
seigen said:

Arai de ayrı bir olay, hiçbir kaskı bana tam oturmadığı için almadım. Shoei qwest mükemmel uydu mesela, onu aldım. Bakalım nxr gelsin, beğenirsem ona geçeceğim ben de.

Hocam yazınıza 90% katılıyorum, fakat kafaya oturmama olayına cok takılmıssınız gibi, magdem milimterik oturacak bir kask arıyorsunuz, o zmn scorpion exo.2000 air dusunebilirsiniz, keza kafanıza tam oturmasının yanında yanak padlerinin zamanla ozelligini kaybederek kafada follos kıvamına gelmesi cok daha buyuk handikapdir, bu kaskın padleri sisiyor ve herzaman yuzunuzu kavrıyor.

btw ben bu kaskı almayı dusunıyorum, tabi once akuyu degistirmem lazım keza r1 im calısmıyor su an :p
Mesaj tarihi:
Pascha said:

Hocam yazınıza 90% katılıyorum, fakat kafaya oturmama olayına cok takılmıssınız gibi, magdem milimterik oturacak bir kask arıyorsunuz, o zmn scorpion exo.2000 air dusunebilirsiniz, keza kafanıza tam oturmasının yanında yanak padlerinin zamanla ozelligini kaybederek kafada follos kıvamına gelmesi cok daha buyuk handikapdir, bu kaskın padleri sisiyor ve herzaman yuzunuzu kavrıyor.

btw ben bu kaskı almayı dusunıyorum, tabi once akuyu degistirmem lazım keza r1 im calısmıyor su an :p

Cheek pad'ler olsa sorun değil, kaskın uyup uymadığını anlamak için bir 2-3 işlem var. Mesela kask takılıyken alın kısmından içeri parmaklar rahatça giriyorsa, büyüktür. Arai'de sorunum o şekildeydi, S bedende yanlardan baya sıkıyordu, M'de de alın kısmından elim sonuna kadar girebiliyordu vs.

Yani yanaklardan sıkması falan çok kritik değil.
Mesaj tarihi:
nolan iyidir, lakin kasktan beklentiniz ve butceniz ne olcude o onemli, nolan orta seviyede guzel kaskalar uretiyor, high end istiyorsanız shoei arai schubert yada nolan xlite serisi olabilir yada scorpion ust seviye air serisi de olar.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Kafama en iyi oturan + en begendigim kaskı aldım yani Arai Quantum ST. Biraz tuzlu oldu ama cumartesi ilk kez kullandım baya memnun kaldım. Tavsiye ederim.
Mesaj tarihi:
Bu konuya da gidin deneyin, en iyi oturanı alın falan diye yazdım sonra daha çıkmamış kaskı sipariş verdim, mart sonu gelecek. Biraz tezat oldu :D.
Mesaj tarihi:
seigen said:

Bu konuya da gidin deneyin, en iyi oturanı alın falan diye yazdım sonra daha çıkmamış kaskı sipariş verdim, mart sonu gelecek. Biraz tezat oldu :D.

nedir markası modeli :)
Mesaj tarihi:
Shoei NXR Phantasm :). ABD'de rf 1200 diye geçiyor, orada çıktı da avrupa pazarında NXR ismiyle daha çıkmadı.

http://www.youtube.com/watch?v=hMSXuhAPr3w

Mesaj tarihi:
seigen said:

Shoei NXR Phantasm :). ABD'de rf 1200 diye geçiyor, orada çıktı da avrupa pazarında NXR ismiyle daha çıkmadı.

http://www.youtube.com/watch?v=hMSXuhAPr3w

Peki kafana olacak mı :) denemişsindir kaskı?
Mesaj tarihi:
Shoei qwest, xr1100 tam oturuyor, video review'larda da aynı kalıpta olduğu söyleniyor. O yüzden sorun olacağını düşünmediğimden aynı beden aldım.
Mesaj tarihi:
seigen said:

Shoei qwest, xr1100 tam oturuyor, video review'larda da aynı kalıpta olduğu söyleniyor. O yüzden sorun olacağını düşünmediğimden aynı beden aldım.

Yurtdışı sitelerinde 700 - 800 USD ye gördüm. Kaça geldi sana merak ettim?
Mesaj tarihi:
Kask 1075 tl + gelince 18% gümrük vergisi olacak. 50 TL de gönderim. Siyah vizör de var ayrıca, onu katmadım.

Buradaki distribütör yaklaşık fiyata kesin getirir de, bu deseni getirmeyeceğine emin olduğum için dışarıdan aldım.
Mesaj tarihi:
siyah mat kask aldım bir tane, kutusundan çıkar çıkmaz çizildi. Ne ara çizildi anlamadım bile, çok hassas bir boya var galiba.

Mat boyanın üzerine ne yapabiliriz koruması için?
Mesaj tarihi:
http://www.dudeiwantthat.com/autos/motorcycles/batman-motorcycle-helmet-7539.jpg

http://www.motorsikletsitesi.com/wp-content/uploads/batmanhelmet08.jpg
Mesaj tarihi:
Laorx said:

siyah mat kask aldım bir tane, kutusundan çıkar çıkmaz çizildi. Ne ara çizildi anlamadım bile, çok hassas bir boya var galiba.

Mat boyanın üzerine ne yapabiliriz koruması için?

Vernik.
  • Yeni Oluştur...