Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motorsiklet Kaskı

prozzak

Öne çıkan mesajlar

Sharp puanına çok takılmayın, nitro'nun 5 yıldızlık kaskı var, beş para etmez :). İngiliz firması diye bir numaralar çevirmişler bence. ECE, Snell sağlıyor mu ona bakın ve gidin malzeme kalitesini inceleyin, en önemlisi de kafaya tam oturuyor mu deneyin.

Tam oturmayan kask hiçbir fayda etmez, head shape'leri var kaskların, round, intermediate oval, long oval vs.

Schuberth mesela, en pahalı kasklardan, mağazasında bütün modellerini denedim. Benim shoei'nin yanında ls2'den farkı yok gibi :P. Malzeme kalitesini hiç beğenmedim.

Arai de ayrı bir olay, hiçbir kaskı bana tam oturmadığı için almadım. Shoei qwest mükemmel uydu mesela, onu aldım. Bakalım nxr gelsin, beğenirsem ona geçeceğim ben de.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
seigen said:

Arai de ayrı bir olay, hiçbir kaskı bana tam oturmadığı için almadım. Shoei qwest mükemmel uydu mesela, onu aldım. Bakalım nxr gelsin, beğenirsem ona geçeceğim ben de.

Hocam yazınıza 90% katılıyorum, fakat kafaya oturmama olayına cok takılmıssınız gibi, magdem milimterik oturacak bir kask arıyorsunuz, o zmn scorpion exo.2000 air dusunebilirsiniz, keza kafanıza tam oturmasının yanında yanak padlerinin zamanla ozelligini kaybederek kafada follos kıvamına gelmesi cok daha buyuk handikapdir, bu kaskın padleri sisiyor ve herzaman yuzunuzu kavrıyor.

btw ben bu kaskı almayı dusunıyorum, tabi once akuyu degistirmem lazım keza r1 im calısmıyor su an :p
Sosyal ağlarda paylaş

Pascha said:

Hocam yazınıza 90% katılıyorum, fakat kafaya oturmama olayına cok takılmıssınız gibi, magdem milimterik oturacak bir kask arıyorsunuz, o zmn scorpion exo.2000 air dusunebilirsiniz, keza kafanıza tam oturmasının yanında yanak padlerinin zamanla ozelligini kaybederek kafada follos kıvamına gelmesi cok daha buyuk handikapdir, bu kaskın padleri sisiyor ve herzaman yuzunuzu kavrıyor.

btw ben bu kaskı almayı dusunıyorum, tabi once akuyu degistirmem lazım keza r1 im calısmıyor su an :p

Cheek pad'ler olsa sorun değil, kaskın uyup uymadığını anlamak için bir 2-3 işlem var. Mesela kask takılıyken alın kısmından içeri parmaklar rahatça giriyorsa, büyüktür. Arai'de sorunum o şekildeydi, S bedende yanlardan baya sıkıyordu, M'de de alın kısmından elim sonuna kadar girebiliyordu vs.

Yani yanaklardan sıkması falan çok kritik değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...