Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Istanbuldaki yabanci merkezli IT firmalari

SpiderS_DangeR

Öne çıkan mesajlar

PM olursan yapmazsın.
Adamların her iş için tool'u var. Bu programları kullanarak müşterilerin kullanabileceği application'lar yapıyorsun. "Tool'ları kullanarak" dediğim, bunların sana sağladığı kütüphaneleri kullanarak.. Genel olarak çoğu firmada var böyle işler.
Sosyal ağlarda paylaş

PM dedigin project managersa kod yazmamaya raziyim yani hehe.
Ya genelde bu tur firmalarin hepsinin kendi frameworkleri oluyo sanirim, mesela garanti teknolojide varmis. Sen adamin frameworkunde yaziyosun biseyler, framework bunu kobola ceviriyo mesela. Ama boyle biseyin bana garanti teknoloji disinda hic bir katkisi olacagini sanmiyorum. Isten ayrilsan resmen tecrubesizsin yani.

O yuzden bu tarz olmayan firmalar lazim aslinda.
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl düşünüyorsun pek bilmiyorum açıkçası ama sıfırdan bir şeyler yazayım tarzı işler anca startup'larda var. Bunun dışındaki yerlerde genelde geliştirilen kodun belli bir yüzdesi inhouse development'ındır; gerisi hep dışarıdan alınan programlarla entegrasyon işidir. Ama bunu basit görme, çünkü büyük işleri yapmak için sıfırdan başlayamazsın. İllaki işini kolaylaştıracak tool'larla ilerlemen gerek. Yoksa teknoloji sayısı birden fazla olmaya başlayınca işler karışıyor. PLSQL + JAVA + SH Scripting kullandığını düşünsene...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya adamlarin hayvan gibi is gucu var zaten, burda ne kadar saglam kod yazdiriyo olabilirler diye dusunuyorum ben.

Bizim arkadas siemens'te calisiyo mesela, hicbir sey yapmiyoruz diyo surekli debug ediyolarmis disardan gelen projeleri. Iyi turk muhendisleri de yurtdisina kaciyo, asil ar-ge islerini niye turkiyede yapsin diye dusunmuyor degilim.

O yuzden iyi dusun yurtdisi merkezli firmalari. Ben tamamiyle yanlis da biliyo olabilirim hos bilmiyorum.

edit: Oha ayni anda riglous da benzer seyler soylemis. Touche.
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdışında da böyle bu iş. Yani sen IBM'in federation server'ını yazmak istiyor olabilirsin. Emin ol, onlar bunun development'ı için zaten kütüphaneleri hazırlamışlardır ve senin yapacağın development doğrudan bu kütüphaneler üzerine olacaktır. Bu kapsamda senin Garanti Teknoloji'deki framework'leri kullanmanla IBM'de federation server için kod geliştirmen çok da farklı değil.

İşin öbür tarafı Garanti Teknoloji'de yapacağın Federation server satışı sonrasındaki projede, istek üzerine, n kaynağa bağlanılması için otomasyon kodu, bunu destekleyen ekran yazman gerekebilir. Bunu yaparken de envai çeşit teknoloji kullanırsın. Sonraki federation server projesine de seni yollarlar. Bir bakmışsın ki ibm'in federation server konusundaki gurularından birisi olmuşsun...
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

Ya adamlarin hayvan gibi is gucu var zaten, burda ne kadar saglam kod yazdiriyo olabilirler diye dusunuyorum ben.

Abi aslinda haklisin gibi ama soyle bi durum da var. Ileride yurtdisina gitmeyi dusunuyorum yasamak icin, yabanci bi firma olursa her zaman ayni firmanin avrupadaki x ofisine gidebilme ihtimali var yani. Fakat turk firmasi olursa isler bir kademe daha zorlasiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...