LethE Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 program bolme; var x,y,z:real; begin writeln('Bolmek istediginiz 2 sayiyi giriniz'); Readln(x,y); if x>y then z:=(x div y); Writeln('bolme isleminizin sonucu' , z , ' dir'); else z:=(y div x); writeln('bolme isleminizin sonucu ' , z , ' dir'); readln end. bu arkadaş else i kabul etmiyor. bir fikri olan vamrı?[signature][hline]Fire is the universal language Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 program bolme; var x,y:integer; z:real; begin writeln('Bolmek istediginiz 2 sayiyi giriniz'); Readln(x,y); if x>y then z:=(x div y) //if ifadesinin ardından else gelecekse ; kullanılmaz else z:=(y div x) //son satırda ; kullanılır; writeln('bolme isleminizin sonucu ' , z , ' dir'); readln end. edit:açıklamayı unutmusum ek olarak ifade içersinde birden çok işlem yapılacaksa begin end bloğu içine alınır örneğin If z>y then begin xxx; yyy; end else begin zzz; fff; end; gibi [Bu mesaj Arthur_HellsFire tarafından 25 Aralık 2004 12:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 program bolme; var x,y:integer; z:real; begin writeln('Bolmek istediginiz 2 sayiyi giriniz'); Readln(x,y); if x>y then begin z:=(x div y); writeln('then bolumu bolme isleminizin sonucu ' , z :7:2, ' dir'); end else begin z:=(y div x) ; writeln('else bolumu bolme isleminizin sonucu ' , z :7:2, ' dir'); end; readln end. if , for , while gibi komutlarda bir den çok komut vereceğinde araya begin ve end komutlarını kullan[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq "Dün gece Habertürk'de bir programa çıktık, program uzadı da uzadı, böyle seks filmi gibi saat 2 ye kadar falan..." => Erman Toroğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 program bolme; var x,y,z:real; begin writeln('Bolmek istediginiz 2 sayiyi giriniz'); Readln(x,y); if x>y then begin z:=(x div y); Writeln('bolme isleminizin sonucu' , z , ' dir'); end else begin z:=(y div x); writeln('bolme isleminizin sonucu ' , z , ' dir'); readln; end; end. [hline] şimdi bunu yzaınca olmadı.. anlıyamadım galiba demek istediğinizi. aha compiler ne dedi--> bolmes.pas(8,5) Error: Incompatible types: got "S64REAL" expected "LONGINT" bolmes.pas(8,11) Error: Incompatible types: got "S64REAL" expected "LONGINT" bolmes.pas(12,5) Error: Incompatible types: got "S64REAL" expected "LONGINT" bolmes.pas(12,11) Error: Incompatible types: got "S64REAL" expected "LONGINT" bolmes.pas(17) Fatal: There were 4 errors compiling module, stopping [signature][hline]Fire is the universal language Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 kullanıcıdan aldığın değişkenleri real olarak alamazsın o yüzden x ve y yi tam sayı biçiminde (word,integer,longint vs) türünde alacaksın[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 string desem yermi? yada word=string mi? longinteger endirki?[signature][hline]Fire is the universal language Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 string karakter dizisi word 0 dan 65535 e kadar olan sayılar Değişkenler Hakkında Bilgi[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 ok çok saol.. o sitede açıldı şaşaırdım şimdi sabah ben denedim açılmadı (arama yapmıştım da :D ). alala screamerla sen admin olun buralara :D[signature][hline]Fire is the universal language Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 pascal rezil bişi bende ders olarak görüyorum okulda ama programlama olayına okuldan önce el attığımızdan hocalara öğretiyoruz :) valla paticik saolsun herbişiden anlayan insanlar var[signature][hline]Fire in the Darkness... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 valal iyi yine öğreteiliyorsunuz... bizimki sağır. adam " this is an algorithm" diyip kıkırdıyan bir adam. derste evanescene fln çalıyolar aralıksız cep telefonundan.. duyamıyo.. soru soruyosun "bu ne " diye.. cevap: Dersle alakasız soruları dersten sonra alayım.. dersin akışını bozacak sorular sormayın :D. şanlısınız[signature][hline]Fire is the universal language Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Yeni yeni fark etmeye başladım devre analizi ve manyetik yüzünden pascal ile delphi yi unutmaya başladım işin kötüsü yukarda bahsi geçen iki ders mezun olduğumda bir işe yaramıyacak[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq "Dün gece Habertürk'de bir programa çıktık, program uzadı da uzadı, böyle seks filmi gibi saat 2 ye kadar falan..." => Erman Toroğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 ahaha efe beter ol olm :P[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2004 tamam "erdemciğim" (teşhir mode on) screamer unutulcak bişi yokki.. ha şu ; lerin nerelere koncagı fln karışıyo bvazen ama.. düşünüyorum ben salak olsam (allah korusun :P ) bunu nasıl yapardım diye.. o zmn bi yol çıkıyo herzaman :D[signature][hline]Fire is the universal language Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar