Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NTFS Dosya sistemini FAT32 Yapmak ?

Mavi

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar Win Xp kullanıyorum ve format atarken yanlışlıkla FAT32 Dosya sistemini kaldırdım ve mecbur NTFS kurmak zorunda kaldım ben format atmadan bunu nasıl FAT32 ye cevirebilirim ?
Ayrıntılı anlatırsanız sevinirim.

Diğer bir sorun ise.

ADSL ' im bağlandı ve modem'in Firewall'ı yok.Yetkili adam hemen firewall kur cok saldırı oluyor dedi ve gerçektende öyle Backdoor falan saldırı geldi.Ben Firewall kuramadan nasıl engellerim bu saldırıları bi bildiğiniz varmı ?

Xp orjinal değil firewall'ı yok.[signature][hline]- Kuzu
- O senin bir anının benim bir ömrüm olduğunu ne çok sevildiğini artık çok geç olduğunu...
Sosyal ağlarda paylaş

hmm bende dönüşü yok diye biliyordum ama, partition magic 8'e baktım şimdi partitiona sağ tıklayıp "Convert.." e basınca Fat32 ye döndürebiliyorsun sanırım,

ayrıcana google da konuyla ilgili;
1, 2

google da ntfstofat32 veya "ntfs to fat32" (tırnaklar dahil) diye aratınca epey bi sonuç çıkıyor onlarıda inceleyebilirsin.
[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !

[Bu mesaj Rahan tarafından 25 Aralık 2004 10:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrarlıyorum; Format atmadan yapamazsın. Partition Magic'te C:'ye sağ klik yap, Format'ı seç. Dosya sistemini FAT32 yap. Restart atacak PC. DOS'ta formatlayacak. Bilgilerin gitmeden bu iş olmaz. Veya D:'ye yedek al. (Documents and Settings içindeki userini)

Not: Eğer Partition Magic ile format atarsan, pc yeniden başlayacak. Ve CHKDSK ekranı gelecek. Sakın iptal etme. Yoksa format işlemi iptal olur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
UnKnownTR, 25 Aralık 2004 11:47 tarihinde demiş ki:
aa.. NTFS'den FAT32'ye gecilmedigini ilk defa duyuyorum sizden..
FDISK ile falan donulemiyor mu FAT32'ye??

fdisk = format :D

ntfsten format atılmadan fat32'ye geçilemez. backward compaitablity midir nedir yok işte.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
Sosyal ağlarda paylaş

eh ben de tekrarlıyım o zaman partition magic 8'in dökümanlarında gerekli kriterler sağlanırsa, programın veri kaybı olmadan NTFS den FAT32 ye dönüştürülebileceğini yazıyor. verdiğim linklerdeki yazılara bakarsanız bu işi yapmış birilerinin olduğunu görebilirisiniz.

partition magic bile olsa veri kaybı riski var, yedekleyip yeniden fdisk yapmak çok daha mantıklı ama sonuç olarak yine de format atmadan yapılabilecek bir yol var.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Sosyal ağlarda paylaş

Su an dosya sıstemım NTFS ve benım format atmam ve sıstemımı programlarımı tekrar oturtmam 1 günümü falan alır.
NTFS dosya sıstemınde kullansam bılgısayarı sorun yaratır mı ?
Bazıları NTFS daha ıyı dıyor.

Bırde su sorum var.

Makıneme 3 gun once format attım ancak makıne acılırken scan dısk yaptıgımda C surucusunu scan etmıyor 2. harddısk olan D surucusunu scan edıyor bunu nasıl degıstırebılırım ?[signature][hline]- Kuzu
- O senin bir anının benim bir ömrüm olduğunu ne çok sevildiğini artık çok geç olduğunu...
Sosyal ağlarda paylaş

@rahan: doğrudur, yeni programları bilemiyorum.

@mavi: ntfs, fat32'nin gelişmişidir. tek dezavantajı hdd'i başka bir bilgisayara taşıdığında sorun yaratma ihtimalinin olmasıdır.

scandisk sorusuyla ilgili olarak aklıma pek birşey gelmiyor, düşük bir ihtimalle windows'u d:'ye kurduysan sapıtmış olabilir.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...