Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UFO Gerçeği

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

said:
unity100, 17 Mayıs 2004 00:47 tarihinde demiş ki:bu durumda, onun, imaj laboratuarlarinca onaylanan filmleri ve fotograflari 'sahte' diye zttiretmesini aynen herhangi bir insanin cikip da arka fon radyasyonu ve evrendeki isik kaynaklarinin birbirlerinden uzaklasmasina bakarak evrenin genislemekte oldugu teoremini ortaya atan adama 'bunlar yalan, goz aldanmasi olmus, siz hurafelere inaniyorsunuz' demesi gibi birsey.

"İmaj laboratuarlarınca onaylanan filmler ve fotolar"? Sonuçta ben bütün ufo videolarına, fotoğraflarına montaj, fotomontaj demiyorum.. Onnar herkesin dedii gibi uçan başka bi nesne de olabilir.. (Meteoroloji balonu, atmosfer hakkındaki deneylerde kullanılan makineler, uçaklar, vs,..) Gerçi ufo da olabilir.. Ayrıca bazıları montaj, fotomontaj.. Bu tarz gerçeklii çürütülen resimler, videolar da gördüm.. Ama ben yinede gerek videoların kısalıından, gerek kalitesizliinden bu videoların gerçek olduuna inanmıyorum..

said:
unity100, 17 Mayıs 2004 00:09 tarihinde demiş ki:
said:
armra, 16 Mayıs 2004 23:54 tarihinde demiş ki:
bu işten kazananlar da ortada.

hani nerede ? hmmm . hangi orta ?

ortaya bakiyorum, bisey goremiyorum, bizim bildigimiz orta mi bu.

İşte bu uuraşmadan yakaladıım en kötü hatan oldu.. Ben 2nizin yazılarını tarafsızca okuorum, annamaya çalışıyorum..
Hatta senin kanıt olarak gösterdiin içinde ufo videolarının bulunduu tek siteye girdim ve karşıma ilk başta ne çıktı acaba?

UFO Casebook Video Club, ...Now Open
A "members only" UFO Video Club.

Amazing collection of UFO videos for download.

Many never before seen on the internet-mpeg, real, windows & more.

All preloaded & streamed into embedded players.

Full year subscription, only $30.00... Become a member today!!

Yeterince ortada deil mi?[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dungeon_Master, 17 Mayıs 2004 01:13 tarihinde demiş ki:
"İmaj laboratuarlarınca onaylanan filmler ve fotolar"? Sonuçta ben bütün ufo videolarına, fotoğraflarına montaj, fotomontaj demiyorum.. Onnar herkesin dedii gibi uçan başka bi nesne de olabilir.. (Meteoroloji balonu, atmosfer hakkındaki deneylerde kullanılan makineler, uçaklar, vs,..) Gerçi ufo da olabilir.. Ayrıca bazıları montaj, fotomontaj.. Bu tarz gerçeklii çürütülen resimler, videolar da gördüm.. Ama ben yinede gerek videoların kısalıından, gerek kalitesizliinden bu videoların gerçek olduuna inanmıyorum..

bazi videolarin kalitesiz olmasi, yerel televizyonlarca canli olarak yayinlanan ve ayni anda bir sehirde onbinlerce kisinin izledigi bir olay olmasini goz onune aldigimizda tami damina ofset olur.

said:

İşte bu uuraşmadan yakaladıım en kötü hatan oldu.. Ben 2nizin yazılarını tarafsızca okuorum, annamaya çalışıyorum..
Hatta senin kanıt olarak gösterdiin içinde ufo videolarının bulunduu tek siteye girdim ve karşıma ilk başta ne çıktı acaba?

UFO Casebook Video Club, ...Now Open
A "members only" UFO Video Club.

Amazing collection of UFO videos for download.

Many never before seen on the internet-mpeg, real, windows & more.

All preloaded & streamed into embedded players.

Full year subscription, only $30.00... Become a member today!!

Yeterince ortada deil mi?

ben de bunu bekliyordum bakalim birisi ne zaman yazacak diye. sana kismetmis.

bir ufak arama atsak, internette yillik ucretlerle uye olunarak TEZ, ODEV cekilen bircok site buluruz.

peki bu tez sunulmasinin akademik bir kavram olarak sayginligini azaltiyor mu ?

hayir.

pay per inclusion arama motorlari var. bu arama motorlarinin sayginligini azaltiyor mu ?

hayir.

insanlar HERSEYDEN para kazanmaya calisir. bu para kesfedilmeden once dahi var olan bir gudu.

amra oyle bir konusuyor ki, sanki boyle bir koordine hile-hurda sanayisi olusmus, W bush arkasinda muhafazakar amerikan zenginlerinin sirketlerini calistirmak icin iragi isgal etmesine benzer bir kolpa kurulmus, millet uyutularak multi milyon dolarlik isler donuyor.

bir de bakiyoruz, 30 dolar.

eeee. 13 yasinda bir d00d bir web sitesi yaparak bundan daha fazlasini kazaniyor gunumuzde. bir SANAYI mi oluyor bu.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

unity elle tutup kafa atıcaksın dememiş armra. kanıt istemiş. kanıt derken "observation" ı da katmış içine. elle tutulmasına gerek yok yani. bilimsel yöntemler dahilinde destekleyici savlar lazım. bunlar da yok, olamıyo çünkü. o yüzden bilimin dışında yer almak zorunda şimdilik. ha bigün araştırılabilecek bir ortamda bişi gelir, bilimadamları yine araştırır mevzuyu.

dediğim özetle şudur:
bugün ufolar incelenememektedir. en fazla videoları incelenebilmektedir. ufolar ve uzaylılar bi şekilde sadece fotoğraflarda ve videolarda ( onlar da en dandiğinden ) görülebilmektedir. bu aşamada denilebilecek şey "e olabilir de olmayabilir de" olur. bilimsel olarak gerisi tartışmaya, tez ve antiteze bakar. o kadar.[signature][hline] Porcelain? Yuck. I HATE porcelain!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 17 Mayıs 2004 01:23 tarihinde demiş ki:
unity elle tutup kafa atıcaksın dememiş armra. kanıt istemiş. kanıt derken "observation" ı da katmış içine. elle tutulmasına gerek yok yani. bilimsel yöntemler dahilinde destekleyici savlar lazım. bunlar da yok, olamıyo çünkü. o yüzden bilimin dışında yer almak zorunda şimdilik. ha bigün araştırılabilecek bir ortamda bişi gelir, bilimadamları yine araştırır mevzuyu.

yahu horas, gece nedeniyle perception -2 aldin galiba.

adam OBSERVATION neticesinde 10 bin kisinin izledigi, televizyonlarda canli yayinlanan ya da kurumsal laboratuarlarda sahtelige karsi test edilmis kayitlari FASON yapiyor. yok. buhar. pof.

e bu boyle ise, ayni sey evrenin genislemesi kuramini desteklemek icin one surulen gozlemsel kayitlar icin de soylenilebilir. ben de soyledim nitekim.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

söylenemez. alakasız çünkü. orda kanıtlabilen tek şey videonun veya fotoğrafın "authenticity" sidir. ufonun diil. mesela o gerçek editlenmemiş videodaki şey pekala frizbi olabilmekte. ciddiye alınacak bi durum olsa ciddiye alınırlardı zaten. idealist bilim adamı mı ararsın.[signature][hline] Porcelain? Yuck. I HATE porcelain!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 17 Mayıs 2004 01:23 tarihinde demiş ki:
bazi videolarin kalitesiz olmasi, yerel televizyonlarca canli olarak yayinlanan ve ayni anda bir sehirde onbinlerce kisinin izledigi bir olay olmasini goz onune aldigimizda tami damina ofset olur.

İşte ben hiçbi yerde bööle bişi görmedim. Ne canlı yayında yayınlanan ufo görüntüleri.. Ne de onbinlerce kişinin izledii ufoların görüntüleri..
Bu örnekleri verirken bize görüntüleri veya en azından yazıları (Yazılı ise çok daa fazla şüphe duyarım) gösterirsen belki sana biraz da olsa inanabiliriz..

Senin link verdiin paralı sitedeki görüntüleri izledim. Cidden çou berbat yani ekranda sadece renkli hatta renksiz nokta veya noktalar görüosun daa fazla bişi deil.. Orda en fazla beendiim video en fazla kişi tarafından izlendii söölenen video.. (o da on binlerce kişi tarafından deil sadece 100 kişi tarafından izlenmiş..)

http://www.ufocasebook.com/bestmexicobuilding.mpeg

Bu videoda bile insanın aklına bir sürü soru gelio.
Ufolar neden bu kadar sallanarak ilerliyor?(Ekrandan deil kendileri de sallanıyor]
Ufolar neden bu kadar yavaş hareket ediyor?
Neden gemide bi simetri yok?
Ve en önemlisi ufo ortadan yokolmamasına raamen neden videoyu kesmişler?
Neden ufoyu takip etmemişler?

Bu arada "ofset" ne demek?
said:
unity100, 17 Mayıs 2004 01:23 tarihinde demiş ki:bir ufak arama atsak, internette yillik ucretlerle uye olunarak TEZ, ODEV cekilen bircok site buluruz.

peki bu tez sunulmasinin akademik bir kavram olarak sayginligini azaltiyor mu ?

hayir.

pay per inclusion arama motorlari var. bu arama motorlarinin sayginligini azaltiyor mu ?

hayir.

insanlar HERSEYDEN para kazanmaya calisir. bu para kesfedilmeden once dahi var olan bir gudu.

bir de bakiyoruz, 30 dolar.

Ben şu ana kadarki tüm dönem ödevlerimde(Matematik ve fizik üzerine, bi tane de biyoloji) interneti kaynak olarak kullandım. Ve şunu söölemeliyim ki bi tane bile paralı site göremedim. Sadece bazıları seviyemin çok üstündeydi, bazıları ise çok yüzeysel bilgilerdi. Ben de bütün bunnarı okuyarak, annayarak kendi dönem ödevlerimi kendim yaptım. Bazılarıda o kadar ii oluoduki direk Türkçe'ye çevirip olayı bitiriodum. Sadece Türkiye'de ödevim.com gibi paralı, öörencileri soymaya yönelik siteler gördüm. Onu da "burası Türkiye" mantııyla geçiyorum.
Yane matematik, fizik gibi konularda internette sayısız bedava kaynaklarda insanlar bilgilerini paylaşırken, annatıken ufo gibi asıl olarak bilgilerin paylaşılması, tartışılması, gerçeklerin ortaya çıkarılması gerek bi konuda, zaten az sayıda olan düzgün siteler para istiyor...

Bu arada o site 30 $ deil, yıllık 30 $.. En ii önerileri "ömür boyu üyelik".. O da 125 $..[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Sosyal ağlarda paylaş

akademik makale kaynakları hakkaten karın ağrısı. bi makale yayımlatmak istiyosan en ucuz derginin değerlendirme ücreti $100-150 makale başına, ki makalenin literatüre geçmesini istiyosan bunlardan ibirinde çıkmak zorunda. ha yok ben sadece takip ederim diyosan o daha da pahalı bildiğim kadarıyla.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-

edit: lüteratür yazmışım. hayır öküz değilim.

[Bu mesaj Zed tarafından 17 Mayıs 2004 05:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 17 Mayıs 2004 01:32 tarihinde demiş ki:
söylenemez. alakasız çünkü. orda kanıtlabilen tek şey videonun veya fotoğrafın "authenticity" sidir. ufonun diil. mesela o gerçek editlenmemiş videodaki şey pekala frizbi olabilmekte. ciddiye alınacak bi durum olsa ciddiye alınırlardı zaten. idealist bilim adamı mı ararsın.

hayir arkadasim.

test edilen sey, sadece fotografla filmle oynanip editlenmesi degil, soz konusu cismin bir oltayla sallandirilan yakin cekim olup olmadigi gibi seylerdir.

netice itibariyle bu ortada tanimlanamayan ve ucan bir nesne oldugunu ifade eder.

10 bin kisi diyoruz, bir sehir diyoruz, canli yayin diyoruz hala authenticity.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dungeon_Master, 17 Mayıs 2004 02:22 tarihinde demiş ki:
Bu videoda bile insanın aklına bir sürü soru gelio.
Ufolar neden bu kadar sallanarak ilerliyor?(Ekrandan deil kendileri de sallanıyor]
Ufolar neden bu kadar yavaş hareket ediyor?
Neden gemide bi simetri yok?
Ve en önemlisi ufo ortadan yokolmamasına raamen neden videoyu kesmişler?
Neden ufoyu takip etmemişler?

modern zamanlarin ilk ufo gorme olaylarindan kenneth arnoldun gozlemleyip rapor ettigi ufo gozleminde de bu sallanti olayi vardi. neden sallaniyorlar neden sallanmiyorlar. bilemem. benim bildigim kadariyla sallanma olayi sik raslananb ir durum.

simetridir mimetridir artik bu isin detayina giriyor bambaska bir tartisma herkesin bir fikri olur.

neden kestiler ? bilmiyorum. arastir istersen.

billy meier videolari da oldukca ragbet gorur bildigim kadariyla bol bol olmasi gerek.

ofset demek notralize etmek demek oluyor bu cumlede.

said:

Ben şu ana kadarki tüm dönem ödevlerimde(Matematik ve fizik üzerine, bi tane de biyoloji) interneti kaynak olarak kullandım. Ve şunu söölemeliyim ki bi tane bile paralı site göremedim. Sadece bazıları seviyemin çok üstündeydi, bazıları ise çok yüzeysel bilgilerdi. Ben de bütün bunnarı okuyarak, annayarak kendi dönem ödevlerimi kendim yaptım. Bazılarıda o kadar ii oluoduki direk Türkçe'ye çevirip olayı bitiriodum. Sadece Türkiye'de ödevim.com gibi paralı, öörencileri soymaya yönelik siteler gördüm. Onu da "burası Türkiye" mantııyla geçiyorum.
Yane matematik, fizik gibi konularda internette sayısız bedava kaynaklarda insanlar bilgilerini paylaşırken, annatıken ufo gibi asıl olarak bilgilerin paylaşılması, tartışılması, gerçeklerin ortaya çıkarılması gerek bi konuda, zaten az sayıda olan düzgün siteler para istiyor...

nasi bulamadin, hayret ediyorum. bu is su anda yeni trend, web developer camiasinda bunu biz de yapalim diyenler de var. homework sites diye bir arat bakalim cikcak mi cikmiycak mi. turkiyedeki siteler sadece wannabee.

ha bilgi paylasilan ufo sitesi mi istiyosun, boyle inancli, sirius ufo gibi degil de arastirmaci niteliginde, ararsan bol bol bulursun. bu artik amerikada bir hobi haline gelmis neredeyse.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

şu 16 sayfayı okuyana kadar canım cıkar derken baya ilginç şeyler okuyup bi baktım bitmiş...
Neyse bizim dünyamızda hayatın bashlamasına sebep verecek etkenler oluşmuşsa neden başka bir galaxide, gezegende oluşmasınki? tüm galexileri dolaşıp bakamicamıza göre şu an, bence UFO yoktur demek yanlış olabilir elbet yani biz varolduysak neden başkaları varolmuş olamasın...[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
happiest woman in the world: BonePart's wife
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 17 Mayıs 2004 09:17 tarihinde demiş ki:
sadece varolup olmaması mevzusunda tartışılacaksa, istatistiksel olarak yok denilebilinir.

horas.

bazen hakkaten, hicbirsey konusulmamis tartisilmamis, sen de hic icine girdigin tartismayi onemsememis gibi konusuyorsun.

DRAKE DENKLEMI die birsey duydun mu ? kac bin defa bahsi ve izahati gecti bunun.

bir incele bak bakalim istatistiksel olarak yok muymus var miymis.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Drake kendisi bile denklemi oluşturduktan sonra her şeye aşırı olumlu baktığını söylemişti (bkz. 1996 Capri bioastronomi kongresi).
Ayrıca, başka gezegenlerde yaşam olması ile o gezegenlerden dünyaya ziyaret olması bambaşka şeylerdir.
Başka gezegenlerden dünyaya ziyaretin niçin zor, hatta imkansız olduğunu o çok sevdiğiniz Drake denklemi ile görelim:
Drake denklemi ile galakside yaşama sahip olabilecek bir milyon yıldız olduğu varsayılmaktadır. Galaksi 1014 ışık yılı hacme sahiptir, ışık hızı 300.000 km/sn hızı civarındadır, 1014 ışık yılı hacme sahip galakside, üzerinde canlı bulunabilecek olası gezegenler arası mesafe ise ortalama 500-600 ışık yılıdır.
Tabi burda zeki yaşam formlarının kendilerini yok etmediğini (ki her zeki yaşam formunun 100-150 milyon yıl içinde yok olduğu varsayılmaktadır) varsaydık.
İşte böyle. Önceden de dediğim gibi başka yaşam formları olması ile bu yaşam formlarının dünyayı ziyareti çok farklı şeylerdir. Galaksi üzerinde başka yaşamlar olabilir, ama gönderdiğimiz radyo mesajlarına cevap vermeyip de fotoğraflara ufo'larla poz veren uzaylılar yoktur. Ya da ben olmadığını düşünüyorum diyeyim de ortam fazla gerilmesin..
Sosyal ağlarda paylaş

bu fevkalade bir asama.

belki farkinda degilsiniz ama, bundan 30 yil once baska gezegende yasam ihtimali diye birsey dahi konusulamazdi, sozu edilemezdi. hashak konusu olurdunuz.

fakat, ne kadar optimist bakiyor olursa olsun, drake denklemi diye birsey var elimizde, ve bir ihtimal hesaplanabiliyor.

ha ayrica eger soz konusu zeki canli yasamin bizi ziyaret edip edemeyecegine gelmisse konu, cok yol almisiz demektir. cunku daha bir sure once tutup da zeki yasam var demek hokkabazlikti.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

bazen yaparım öyle şeyler, bazen herkes yapar. ama şu an o durum söz konusu diil.

zeki yaşam var demek hala hokkabazlık. zeki yaşam olabilir demek belki. tabi olabilir.

şimdi kitap yanımda ama yazmaya üşendim, richard dawkins, kör saatçi 6. bölüm ilk 6 sayfa. okumaya değer.

mesela ama olabilecek başka birşey söyleyeyim. mermerden bir heykelin ben ona merhaba diyince bana el sallaması. olası. olabilir. ama düşük bi ihtimal. kaale alınmayacak bir ihtimal yani. işte extraterrestrial hayatın oluşması, zeki organizmanın oluşması, bunların bizim zaman alanımızda oluşması, bizi bulabilmeleri, bunun için gereken teknolojiye ulaşabilmeleri, bize fiziksel olarak ulaşabilecek yakınlıkta olmaları birleşince her selam verdiğim mermer heykelin bana el sallaması kadar düşük bir ihtimal oluyo. ama tabi olası.

yine de tüm bunlara rağmen araştırılabilecek birşeyler elde olsa fedakar bilim adamları bunları da herşeye rağmen araştıracaktır. şarlatanların aksine.[signature][hline] Porcelain? Yuck. I HATE porcelain!
Sosyal ağlarda paylaş

horas, heykel konusunda unuttuğun nokta şu: insan olarak biz de el sallayan bir heykeliz.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

biraz üşenmeyip yazıyım.

"Bazı kişiler şöyle bir hesaplama yapmış ve başka yerlerde de yaşam olması gerektiğine karar vermişler. [evrende yaşam için uygun denebilecek en azından 10^20 gezegen var. yaşamın bir kez gezegenimizde doğduğunu biliyoruz. o halde o kadar olasılık dışı olamaz. Dolayısıyla bu milyar kere milyar gezegen arasında en azından bazılarında yaşam olması kaçınılmazdır]

Bu savdaki yanlışlık "yaşam bir kez gezegenimizde ortaya çıktığına göre o kadar da olasılık dışı olamaz" çıkarsamasında yatıyor. bu çıkarsamanın yeryüzünde ne olduysa başka bir yerlerinde de olmuştur varsayımını içerdiğini farketmişsinizdir. ama bu sorduğumuz soruyu kanıtlanmış saymaktan başka birşey değil... .. bu sonuca varmakta kullanılan kanıtın aslında bir kanıt olmadığı br varsayım olduğu anlamına geliyor."

üstüste örtüşmesi gereken çok fazla ve çok büyük olasılıklar var dediğim gibi. ve yine dediğim gibi bu imkansız olaya dair bile, elde araştırılabilecek, araştırılmaya müsait birşey olsa yine araştırılır. hatta bugüne kadar çıkan bütün şarlatanlıklara rağmen, bütün bıkkınlığa rağmen. çünkü bilim adamlarının içinde kendini bunu yapmaya mecbur hissedenler vardır. ve olacaktır.[signature][hline] Porcelain? Yuck. I HATE porcelain!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DiaBLeSSe, 17 Mayıs 2004 05:46 tarihinde demiş ki:Neyse bizim dünyamızda hayatın bashlamasına sebep verecek etkenler oluşmuşsa neden başka bir galaxide, gezegende oluşmasınki? tüm galexileri dolaşıp bakamicamıza göre şu an, bence UFO yoktur demek yanlış olabilir elbet yani biz varolduysak neden başkaları varolmuş olamasın...

said:
unity100, 17 Mayıs 2004 23:44 tarihinde demiş ki:evet abi sinirlari dimagi asan evrendeki ZILYARLARCA galaksi arasinda SADECE samanyolunun kenar bolgelerine dogru bir tek gezegende zeki yasam olustu. diger tum galaksiler fasarya.

said:
Salieri, 17 Mayıs 2004 23:47 tarihinde demiş ki:
said:
DiaBLeSSe, 17 Mayıs 2004 05:46 tarihinde demiş ki:
biz varolduysak neden başkaları varolmuş olamasın...

+1

Bu msjlardan annaşılıo ki ya tartışma konusu tam annaşılmadı ya da konu sapmaya başladı. Biz evrende başka canlıların olmadıını savunmuyoruz. U.F.O gerçekliini tartışıyoruz. Tabiki evrenin başka yerlerinde yaşam formlarının olduuna inanıyorum. Ama u.f.oların, adından da annaşılacaı gibi unidentified flying object, ya da başka bi deyişle dünyaya gelmiş uzaylıların olduuna inanmıyorum. 2si farklı şeylerdir, karıştırmayalım...[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...