Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UFO Gerçeği

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

said:
horacegoesskiing, 17 Mayıs 2004 23:58 tarihinde demiş ki:
biraz üşenmeyip yazıyım.

"Bazı kişiler şöyle bir hesaplama yapmış ve başka yerlerde de yaşam olması gerektiğine karar vermişler. [evrende yaşam için uygun denebilecek en azından 10^20 gezegen var. yaşamın bir kez gezegenimizde doğduğunu biliyoruz. o halde o kadar olasılık dışı olamaz. Dolayısıyla bu milyar kere milyar gezegen arasında en azından bazılarında yaşam olması kaçınılmazdır]

Bu savdaki yanlışlık "yaşam bir kez gezegenimizde ortaya çıktığına göre o kadar da olasılık dışı olamaz" çıkarsamasında yatıyor. bu çıkarsamanın yeryüzünde ne olduysa başka bir yerlerinde de olmuştur varsayımını içerdiğini farketmişsinizdir. ama bu sorduğumuz soruyu kanıtlanmış saymaktan başka birşey değil... .. bu sonuca varmakta kullanılan kanıtın aslında bir kanıt olmadığı br varsayım olduğu anlamına geliyor."

üstüste örtüşmesi gereken çok fazla ve çok büyük olasılıklar var dediğim gibi. ve yine dediğim gibi bu imkansız olaya dair bile, elde araştırılabilecek, araştırılmaya müsait birşey olsa yine araştırılır. hatta bugüne kadar çıkan bütün şarlatanlıklara rağmen, bütün bıkkınlığa rağmen. çünkü bilim adamlarının içinde kendini bunu yapmaya mecbur hissedenler vardır. ve olacaktır.

abi probabilite diye birsey var.

sen sadece dunyada yasam olabilme olasiligini temsil eden 1 rakamini alip gezegen sistemi barindirmasi ihtimali olan tahmini yildiz sayisina boldugun zaman

1 / 348738472384783 gibi bir rakam cikar eline.

muhendislik egitimi alanlar bilir, cogu hesaplamada, hassas olanlarinin cogunda dahi bu rakam SIFIR olarak alinir, ve ihmal edilir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

unity sen benim ne yazdığımı anlamıyosun heralde. alıntıyla yazdığın yazı arasında bir bağlantı kuramadım. ve evet yani biz burda neyi tartışıyoruz? olayı ufodan e.t. yaşama getirdin... söyle bilelim ona göre konuşalım. zaten söyliyeceğim daha başka bişi kalmadı heralde herşey ayan beyan ortada. tekrar ederim ama olmadı...[signature][hline] Porcelain? Yuck. I HATE porcelain!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
armra, 18 Mayıs 2004 00:48 tarihinde demiş ki:
peki
ben bir soru sorayım

böyle bir olasılık yani sıfıra yakın bir olasılık var diye
uzaylı gördüğünü söyleyenler (başka belirtiler olmaksızın) ile cin ,peri , vampir ..... gördüğünü söyleyenler arasındaki fark nedir ?

valla biri bisey soyleyince, gidip gormek lazim.

ha adam cin peri vampir gordum demis. eger adam yalan soylemiyorsa, birsey gormustur, gordugu seyin ne oldugu ise ancak gidilip kurcalanarak bulunur. var midir yok mudur tartismasi bambaska birsey.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Dungeon_Master

Thread UFO varmı yokmu die bashlamısh olabilir ama sanırım bu tum topiği okumadan yorum yapma gaffetinde bulunuyorsun, konu bir çok yöne cekilip UFO lardan atlantis e, Mu dan insanın varolushuna vs vs vs gibi konulara uzanmıshken bashka bir varolushun olabileceğine inandığımı ve onlar belki gelebiliyor olabileceğini söledim...[signature][hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
happiest woman in the world: BonePart's wife

[Bu mesaj DiaBLeSSe tarafından 18 Mayıs 2004 01:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

anlaşıldı

anket yapmayı sevmem ama

1. adam uzaylılar dünyaya geliyor
2. adam cinler dünyanın heryerinde
3. adam bu evde peri var
4. adam insan kafalı atlar gördüm
5. adam hayvanların ruhlarını gördüm
6. adam üzerimde büyü varmış
7. adam jüpiterin etkisi altındayım
8. adam insanların etrafını saran haleler görüyorum
.
.
e) hiç biri

hangisine inanırsınız[signature][hline]Show No Mercy
Sosyal ağlarda paylaş

said:
armra, 18 Mayıs 2004 00:59 tarihinde demiş ki:
hangisine inanırsınız

bu kadar sayfa bilimden bahsettikten sonra inanmak kelimesi biraz garip kaçmadı mı?

gider araştırırsın, bi şey bulamadığın konularda "bilmiyorum" dersin, elinde veri varsa onları değerlendirir ona göre var ya da yok dersin.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DiaBLeSSe, 18 Mayıs 2004 00:59 tarihinde demiş ki:
Dungeon_Master

Thread UFO varmı yokmu die bashlamısh olabilir ama sanırım bu tum topiği okumadan yorum yapma gaffetinde bulunuyorsun, konu bir çok yöne cekilip UFO lardan atlantis e, Mu dan insanın varolushuna vs vs vs gibi konulara uzanmıshken bashka bir varolushun olabileceğine inandığımı söledim...

Yok bende bütün konuyu baştan sona okudum, hatta armra-unity "Metafizik bilim mi?" tartışmalarını bile sıkılmadan okudum. O msjıda konu her zaman olduu gibi kaymaya başladı diye yazdım. Aslında konuyu daa önce baştan sona okusaydım, gerekli yerlerde daa konuyu saptıran tartışmalar yeni başladıında müdahale edip, konunun daılmasını engellemeye çalışırdım. (Mesela burda da horace senin dediklerine cevap yazdı ve doal olarak unityyle aralarında tartışma başladı..) Bu arada dediklerin yannış fln da demedim.. Neys konu tekrar başlıktakine geri dödü, hiç bozmayalım.. :)[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Sosyal ağlarda paylaş

evet ifade edemiyorum haklısınız.

k-pax miydi neydi onu izlediniz.

doktorsunuz birini getirdiler.

adam uzaylıyla gidicem diyor.

arkanıza bakıp serviste yatan onlarca kişiye , tedavi ettiğiniz binlerce kişiye ya da tedavi olan milyonlara , halüsinasyon gören yüzbinlere (cin , peri , takip edilen , durup durup karısını aldatmadığını söyleyen , napolyon olduğunu söyleyen ...) özür dilerim haklısınız mı demeli ?

yoksa ciddiye alınıp , gidilip araştırılmalı mı ?

araştırılmalı ise hangileri araştırılmalı .
araştırılması gereken iddialar neye göre ayırt edilmeli.
ve bu araştırmayı kim yapmalı.

bunlar da şaka değil. hergün psikiyatri kiliniklerine böyle giden/ götürülen binlerce insanlar var.

yanlış bir yere mi götürülüyorlar?

bu perilerle konuşanlar hasta değil mi?
beni uzaylılar kaçırıyor diyenler sağlam bir yere mi dayanıyor?

farkları ne ?

(burada inanmaktan kastımı anlata bildim mi?)

siz ne yaparsınız? (gerçekten siz ne yaparsınız bu durumda)

açıkça yazın. bilim yanlış mı yapıyor sizce.[signature][hline]Show No Mercy
Sosyal ağlarda paylaş

bilimci dediğin adam şüpheci olacak, ama bunun sınırını da iyi çizecek. "ben şüpheciyim nasılsa hohooyt!" diye her gördüğünün üstünü çizen adam şüpheci değildir.

senin elinde istersen 100.000 tane sahte ufo görüntüsü olsun, 100.001. videoyu da birincisini izlediğin açık fikirlilikle izlemen lazım. "gelenlerin hepsi sahte nasılsa" demek kimseye bişey kazandırmaz. bi tanesinin bile gerçek olması, dünya dışı zeki canlı olduğunu kanıtlar.

bilimci dediğin adam şüpheci olacak, ama bu şüpheleri kendi önyargıları oluşturuyosa o adam bi boktan anlamıyo demektir.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

genel olarak hepsi de araştırılası şeyler ve araştırılıyor zaten. bilimin andaki durumuna göre değerlendiriliyorlar genelde. ve bazı alternatif yaklaşımlar da yapılıyor. bilahare onlar da bilim çevrelerince kontrol edilip tasdikleniyor veya tekzip ediliyor. bilm böyle ilerler. böyle de ilerliyor. sıkıntı yok. bazen cin denilen şey karın ağrısı olabiliyor, bazen herhangi bir anlam verilemiyor. yakın bi geçmişe kadar inanılmayan (kabul edilmeyen diyim hadi :P), düşünce gücü, telepati, telekinesis gibi fenomenler, gözlemlenerek, uygun olan ortamlarda deneyler yapılarak istiflenmiş kabul edilmiş olarak duruyor. işleyiş şekli bilinmese de. OOBE (out of body experience) ler bile gözlemlenerek tasdik edilmiş şeyler. bilim hurafe deyip birşeyi kenara önyargısal olarak atmaz. ancak hurafe olduğu sonucuna varabilir olsa olsa. budur.

dünyadışı yaşam olabilir, ufo-uzaylı vs yoktur diyorum. ha ufoları bi grup insan yapmıştır uçuyodur felan o olabilir ama :). yoksa uzaylıların buralara gelmesi mümkün değil. çok fazla açıdan.[signature][hline] Porcelain? Yuck. I HATE porcelain!
Sosyal ağlarda paylaş

düşünsene horace bu gece alıp sni götürüoolar biz warız hobaa heeyyt daayyt flm die[signature][hline]En Büyük Çaykur Rize
Kız Duası
Bismillahi Rahmani Rahim Allahım Elhamın Dürüsü İle Kızların Sürüsü İle Her Gün Birisi İle Gezmeyi Nasip Eyle Yarabbim
AMİN
Sosyal ağlarda paylaş

zerre cevap gelmiyor
kimin ne yapması gerektiğini söylemek
sorularıma cevap mı yani?

akıl hastalığından tedavi olan cia in takip ettiği kaç adam var şaşarsınız.

araştırmaya çok merklı olanlar için: istemedikleri kadar dökümanı bir kaç dakikada toplayabilecekleri bir çok klinik var. bir akıl hastasının sözlerinin dahi ciddiye alınması gerektiğini söylenler klavye delikanlısı/araştırmacısıdır . kaçı böyle bir iddiayı araştırmış?
asla yapmazsınız , ama başkalarından bekliyorsunuz hayret bir şey.
araştırılacak şeylerin suyu mu çıktı? hiç mi yok?
bilimin böyle şeylerden feyz alması gerektiğini söylemek/beklemek nasıl bir şey.[signature][hline]Show No Mercy
Sosyal ağlarda paylaş

hoca araştırmıyosan "bilmiyorum" dersin "yok" demezsin.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

cia ne zamandan beri bilim kurumu oldu? bilimci olduğunu iddia eden birisi olarak dayanacak bula bula cia'i mi buldun?[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

said:
armra, 18 Mayıs 2004 01:55 tarihinde demiş ki:
akıl hastalığından tedavi olan cia in takip ettiği kaç adam var şaşarsınız.
[/b].

said:
armra, 18 Mayıs 2004 02:04 tarihinde demiş ki:
vallaha cia ye hiç sorulduğunu duymadım. arıyorlarsa yatış işlemlerinden haberleri vardır.

yani herhalde vardır , o kadar takip etmişler.
aynı şekilde uzaylılarında vardır diye umuyorum.
haklısın araştırmak lazım.[signature][hline]Show No Mercy
Sosyal ağlarda paylaş

düşünce gücü, telekinesis , telepati , büyü.....

fazla film , çizgi roman , fantastik edebiyat....

said:
armra, 16 Mayıs 2004 23:54 tarihinde demiş ki:
açıkçası neye inandığı o kişiyi bağlar benim böyle sorunlarım bir şeyleri ispat etme gayretim yok.
evrenin sırlarına vakıf oldğunu iddia edenler de insanlığı uyandırma gayreti içinde olanlar da bana komik geliyor.
takılın birileri komik buluyor diye duracak değilsiniz.

bana komik geliyor. kendini kaptırıp inan çok.
araştırılacak şeyler listesi çok uzundur cidden. yani limit yine sıfıra giderken bunlara sıra gelir.[signature][hline]Show No Mercy
Sosyal ağlarda paylaş

inanma meselesi diil. lakin şimdi emin oldum sen hakikaten bağnaz bi insanmışın. sen neye göre söylüyosun telekinesinin telepatinin gerçekdışılığını? ben bilimsel metinlere göre söylüyorum. kaynak da veriyorum. ne olması lazım seni tatmin etmek için? cia den bahsediyosun, bilimsellikle alakası olmasa da, cia de mossad da kahin kullanıyolar arkadaşım. faydası oluyo demek ki adamlara. bilime uyup uymadığına takılmamışlar. lakin dediğim clairvoyancy ye aittir. düşünce gücü, telekinesi ve telepatinin varlığı deney ve gözlemlerle ispatlanmış bişi. aç oku tekrar veriyorum kaynağı: "the mysterious phenomena of the human psyche" bunu yazan adam da rus. Leonard vasiliev. dinle imanla alakası olmayan bi adam. e yazmış ama. çünkü neden? çünkü bilim adamı.

vasiliev hakkında:
"From 1922 to 1959, this [negative] attitude [to parapsychology] gradually changed. Official recognition of parapsychology as a legitimate science was prompted to a considerable extent by the Party's recognition of other discipline... In 1959 Professor L.L. Vasilev published his “Mysterious Phenomena of the Human Psyche” followed in 1962 by his “Experiments in Mental Suggestion”...the possible military implications were apparently overlooked in the West. [Appendix 2, page 15.]"

kitap elimde var. istanbuldayım. ödünç verebilirim. arada sahaflarda da bulunabiliyor.[signature][hline] Porcelain? Yuck. I HATE porcelain!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...