mortheria Mesaj tarihi: Ocak 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2014 Bir kaç ay önce Python öğrenmeye başladım durmadan ara verdim bazı sebeplerden dolayı fakat öğrendiklerim aklımda(Mustafa Başer'in kitabını okumaktan sıkılıp istihza.com dan başlamıştım fena da gitmiyodu) Neyse sonra biraz daha düşündüm konuştum visual c# öğren dedi biri ironPython ile bu ortama geçebiliyo(muşuz) fakat ben Pythonlamı devam etsem visual c# dersleri mi aramaya başlasam bilemedim yardım için sizlere koştum.Amacım oyun olur program olur kısıtlama yok fakat oyun ağır basar herhalde(Unity in c# istediğini biliyorum)Şimdi ne yapsam ben bol zaman var merakta var.Visual c# için dersler buldum ne kadar iyi bilemiyorum Python için hazır kaynağım.Visual c# derseniz kitap olur video olur önerirseniz güzel olur(İngilizce biliyorum) İlk konum ilk mesajım merhaba paticik alemi başa mı alsaydık bunu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2014 C# akar. Hem iş hayatında daha çok yer bulan (en azından Türkiye'de) bi dil olduğu için o tarafları da deneyimlemiş olurusun. Oyun yapmak dışında web programlamayla da uğraşır vakit öldürürsün. C# ile nasıl oyun yaparım dersen de şurada bi ders serisi var, XNA ile yapıyo ama en azından belli başlı konular hakkında fikir sahibi yapar: https://www.coursera.org/course/gameprogramming Coursera bayağı sağlam bi site bu arada, Unity'e özgü dersler bile vardır belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mortheria Mesaj tarihi: Ocak 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2014 Kojiroh said: C# akar. Hem iş hayatında daha çok yer bulan (en azından Türkiye'de) bi dil olduğu için o tarafları da deneyimlemiş olurusun.. . Courserayı biliyorum takip ediyorum Python ile orda tanıştım hatta. C# öğreneyim o zaman peki bunu "Visual c#" olarak (aslında c# zaten direk object oriented mi öğreniliyor belirtmeme gerek varmıydı bilmiyorum) fakat kaynak olarak ne kullanmalıyım bir öneriniz var mı Türkçe olmak zorunda değil kaynak.Türkiye şartları falan da umrumda değil başka yerlere geçerim burdan boşverelim buraları mesleki olarak düşünmeyelim sadece. Teşekkürler yardımlarınız için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2014 Visual C# diye bi dil yok, Visual sadece Microsoft'un kendi C# implementasyonu için kullandığı bi önek. Şu an C# yazacak olsan yine Microsoft'un tool'larını ve .NET Framework'ü kullanacağın için sıkıntı yok. Visual C# = C# + .NET Framework + Visual Studio gibi düşünebilirsin. Yoksa onun dışında saf C# da Java gibi tamamiyle object oriented olan bi dil. C/C++'ta olduğu gibi yarı prosedürel, yarı OO yazamazsın kodunu. Kaynak konusunu ise bilemiyorum, şimdiye kadar hiçbi dili bi kitaptan ya da bi tutorial serisinden öğrenmedim. Belki O'Reilly'nin kitapları iyidir, ya da MSDN'e de bakabilirsin. Eğer Türkiye şartları umurunda değilse ve hatta Türkiye'den ziyade yurtdışında çalışmayı yeğlersen sorunu buradan ziyade StackExchange'de ya da reddit'te sorabilirsin. Onlar da kendi bulundukları ülkeler için yorum yapacaklardır, sonrasında sen ne yapmak istediğine tam olarak karar verdikten sonra kendi seçimini yaparsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mortheria Mesaj tarihi: Ocak 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2014 Teşekkürler yeniden bunu açıklamanız iyi oldu , kaynak araştırmasına başlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 ya hocam kusura bakmada , biri soyledi diye gecis yapip pythonu kenara atmissin :) 'biri soyledi' absurd otesi bir sebep kusura bakma. sen ne yapmak istiyorsun , nerde calismak istiyorsun , ciddimi dusunuyorsun hobimi , egitim durumun , turkiyedemi kalicaksin yurtdisinami cikicaksin, gibi bir suru sorunun sonucunda sana duzgun bir cevap verilir. yoksa hepsi bos laf.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 kişi başına düşen dil kotası 1 adet değil, pythonda madem belli bir noktaya geldin dahada iyi bir noktaya gelip 1-2 proje yapmadan bırakma cebinde dursun. sonrasında zate öğrendiklerinle c# olsun java olsun ıvır zıvır başka şey olsun daha rahat edip çok hızlı öğrenirsin. ama sağa sola savrulmadan önce kendine bir proje belirle ve bitir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 öğrenin hepsini lisp phyton perl hatta awk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mortheria Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 RaidenXelRu said: ya hocam kusura bakmada , biri soyledi diye gecis yapip pythonu kenara atmissin :) 'biri soyledi' absurd otesi bir sebep kusura bakma. sen ne yapmak istiyorsun , nerde calismak istiyorsun , ciddimi dusunuyorsun hobimi , egitim durumun , turkiyedemi kalicaksin yurtdisinami cikicaksin, gibi bir suru sorunun sonucunda sana duzgun bir cevap verilir. yoksa hepsi bos laf.. Biri derken Network ya da Software mühendisi olan(emin olamıyorum şu an) bi abimle konuşmamız sonucu bak bunuda öğrenebilirsin demesi sonucu kendi araştırmalarımla yöneldim.Lise okuyorum ciddi düşünüyorum , bilgilerimi en iyi değerlendirebileceğim yerde çalışmayı istiyorum.Pythonda danışabileceğim konuşabileceğim pek fazla insan yok bir de C# daha ilgi çekici geldi bu yüzden geçmeyi düşünüyorum. Şu an kaynak bulup bu merakımın ne kadar olduğunu görmek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Yasin buna musaitken tabikide goz atabildigin kadar dillere goz at. Ama bu goz atma olayina kendini sinirlandir. Atiyorum 1 - 2 ay goz at. sonra karar ver oturup biri uzerinde emek harca. Yabanci dil sikntisi cekiyorsan o yastan hallet. Ogrendigin dilin seni belirli sektorlere itebilitesi oldugunu bil. C# ne kadar guzel bir dil olsada eger turkiyede yasayacaksan cok buyuk ihtimalle finans sektorune dusersin. Birde microsoftun stackiyle calisan firmalarin teknik taraflari ne kadar tecrubeli ve bilgilide olsalar, vizyon olarak genelde dar oluyorlar kapali bir kutuda yasadiklari icin. Microsoft stackine karsi ayri bir agresifligim var uzgunum :) * tek bir exception var oda Unity3d ile calisicam abi ben dersen ozaman okayim herturlu ama onun disinda pek tavsiye etmiyorum o stack'e adim atmani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mortheria Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2014 Amacım şimdiden bi dille başlayıp mantığını falan anlamak ufak tefek bişeyler yapabilmek.İleride sektöre göre de dil seçip öğrenebileceğimi düşünüyorum , konsoldan farklı olarak başlayacağım için daha ilgi çekici olucak gibi. Teşekkürler önerileriniz için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar