Katibim Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 Bak abi Elektronik kimlik bilgisi (IMEI numarası) değiştirilmiş ya da kopyalanmış olan cihaz anlamına gelmektedir. 5809 sayılı Kanunun 57. maddesinde yer alan “İşletmeciler, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara, elektronik haberleşme hizmeti veremezler. Ancak, Kurumun MCKS’ında kayıtlı iken elektronik kimlik bilgisi kopyalanmış gerçek cihazlar sadece eşleştirme yapılan abone numaraları ile kullanılmak üzere kullanıma açılır.” hükmü uyarınca elektronik kimlik bilgisinin değiştirilmiş olduğu tespit edilen cihazlar haberleşmeye kapatılmaktadır. Ancak; elektronik kimlik bilgisinin değiştirildiği tespit edilen cihaz; yasal olarak ithal edilmiş ve ilgili ithalatçı firma tarafından cihazın gerçek IMEI numarası olduğunun belirtildiği hallerde kullanılan abone numarasının ve cihaza ait IMEI numarasının eşleştirilmesi sureti ile tek hatta kullanılmaya devam edilebilmektedir. Eşleştirme işlemi yalnızca elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihaz için geçerlidir. Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihazla eşletirme yapılmış bir hat, kayıtlı olan herhangi bir cihazda sorunsuz olarak kullanılabilmektedir. Ancak, elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihazla birlikte sadece eşleştirilmiş olan hat kullanılabilir. Bak burada yazıyor ne olduğu ben bunu istemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 o hukuk mücadelesi asla bitmeyecek. avukatları sürekli mahkemeyi erteletecek ki en az 3 ay ertelenıyor. bi kaç yıl geçtikten sonra iphone 9 lar çıktıktan sonra sen de eskı nefretını ve kinini taşımıyor olacaksın kendın vazgeçeceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katibim Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 Ama kazandığım zamanda bakalım kim tutacak beni :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 e iyide adamlar "biz saterken kayıtlıydı, kullanıcı ihmali yüzünden başka kişilerce başka cihazlara kopyalanmış" dese ne karşılık vericeksin? Var mı savunman? Sana olucağı söyliyim, paşa paşa gidip mcks den tek numaraya açtırtıcaksın, ve o şekilde kullanıcaksın. End of the story. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 İddialarını kanıtlayabilirlerse ok, kanıtlayamazlarsa gayet verirler parasını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katibim Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 0ne said: e iyide adamlar "biz saterken kayıtlıydı, kullanıcı ihmali yüzünden başka kişilerce başka cihazlara kopyalanmış" dese ne karşılık vericeksin? Var mı savunman? Sana olucağı söyliyim, paşa paşa gidip mcks den tek numaraya açtırtıcaksın, ve o şekilde kullanıcaksın. End of the story. Savcılık şikayet dilekçem var telefonumun incelenerek kendim mi yoksa yasal olmayan yollarla mı imei min klonlandığı tespit edilecek Açtığım davada bilirkişi inccelemesinde ortaya çıkacak bunlar hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katibim Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 SeaGle said: İddialarını kanıtlayabilirlerse ok, kanıtlayamazlarsa gayet verirler parasını. Aynen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 xetraynex said: JestersTear said: vatanda orada denetebilme, ölü pixel olup olmadıgını kontrol edebilme şansın oldugunu söylememiş kimse sana sanırım. lcd'lerde var o diye biliyorum, telefon kutusu acildi mi geri almiyolar diye biliyorum. oyle ise de orada olu pixeli bulmasi zor oluyor. zaten olu degildi stuck pixeldi. sonraki gun geri gittim almadilar iste. hakem heyetine verip aldim parami. Telefonda SIM kart takılmayan her telefonn diğer tüm elektroniklerde olan tüketici haklarına sahip. SIM kart takıldıysa mortingen ştrayze. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2013 Katibim said: Savcılık şikayet dilekçem var telefonumun incelenerek kendim mi yoksa yasal olmayan yollarla mı imei min klonlandığı tespit edilecek Açtığım davada bilirkişi inccelemesinde ortaya çıkacak bunlar hep la ugrasmazlar onla. benim telefon calindiydi lisedeyken kac yil once, polis bana 1-2 aya telefonun bulunur demisti. 1 ay sonra aradim, dedim benim telefon calinmisti, bulundu mu diye ogrenmek istiyordum dedim. polis adimi soyadimi hicbise sormadan "bulunmadi" dedi. kaldim oyle, noluyoz dedim, adam kahin mi ermis mi yoksa dedim ki arkasindan "bulunsaydi size haber veririz" dedi kapatti. o telefon da bulunmadi zaten. burasi turkiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
winkan Mesaj tarihi: Aralık 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2013 IMEI kopyalanması çok kolay, yüklendiğin bir uygulama bile arka planda IMEI çalıyor olabilir. O kadar avukat parası vs verceğine 20-30 TL'ye (tanıdık) bir telefoncuya yeni IMEI yüklet veya kendinden yüklersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2013 Gunlerdir kendime sordugum bir soru var mediamakt niye telefonu degistirsin ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar